Луцидни соништа

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Што ако успееш? Сериозно ме праша што ако успееш да бидеш свесен за време на сон? Да си чепкаш во потсвеста? Да се просветлуваш на темата “кој сум и која ми е целта“ ? Башка, не сакаш ли да бидеш газда на сопствениот ум (а моментално е обратно)?
Види,прашав шо ќе се деси ако успееш да доживееш луциден сон.
Какво е чуството?
Дали е како нормален сон?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Види,прашав шо ќе се деси ако успееш да доживееш луциден сон.
Какво е чуството?
Дали е како нормален сон?
Чуството е како да си бог. ТИ го креираш сонот и си таму газда! Правиш што сакаш, каква сакаш околина, осет, итн итн. Сонот е јасен, вивиден, жив и едноставно се осеќаш исполнето поради фактот дека си свесен во сонот.
Прочитај го првиот пост (првите постови) за повеќе детали.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Чуството е како да си бог. ТИ го креираш сонот и си таму газда! Правиш што сакаш, каква сакаш околина, осет, итн итн. Сонот е јасен, вивиден, жив и едноставно се осеќаш исполнето поради фактот дека си свесен во сонот.
Прочитај го првиот пост (првите постови) за повеќе детали.
Океј,фала,и сега знам дека замарам ама,има ли некој опасности у било каква смисла,како што има кај астралната проекција.
Уште ова,и више не прашувам :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Океј,фала,и сега знам дека замарам ама,има ли некој опасности у било каква смисла,како што има кај астралната проекција.
Уште ова,и више не прашувам :)
Уживај, прашувај, али прво прочитај :)
Иначе, нема опасности (осим ако ти спрпа од што не си спремен за такво просветлување). Луцидните соништа се еден чекор пред астралната проекција.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Добро 1 не ми е јасно.
Нели ако ти заспие телото , а ти усееш да останеш свесен, тогаш се случува парализа во сон и астрална проекција, а истото го викате и за луциден сон....
Е сеа како е за астрална како за луциден?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Добро 1 не ми е јасно.
Нели ако ти заспие телото , а ти усееш да останеш свесен, тогаш се случува парализа во сон и астрална проекција, а истото го викате и за луциден сон....
Е сеа како е за астрална како за луциден?
Ако ти заспие телото и останеш свесен се случуа парализа - точно.
Финтата е што астрална проекција и луциден сон се едно исто.
Само што астрална проекција е по “религиски“ гледана тема додека луцидните соништа се научно докажани.
У кратки црти, луциден сон ти е “лажна“ астрална проекција, додека астралната проекција е уствари не вистинска (барем не на начинот кои ја прикажуваат).
Ваљда ме сфати :D

In lucid dreaming, you are at your creative best, which is why you can create any experience and any scenario with ease. In case of an astral projection, your focus is more on exploring unknown realms than on creating scenarios for wish fulfillment.

Lucid dreaming has innumerable benefits; one of its greatest benefits is that it makes astral projection easier in your waking moments. By having an OOBE in your lucid dream, you can get a taste of shifting your consciousness out of your body. So, if you are finding it difficult to project, try doing so while lucid dreaming, and you will find it easier when you try it in your waking moments.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Да и тоа е чест случај.
Затоа има техника, т.е. секој пат кога стануваш да си имаш навика да се прашаш “Дали сонувам“ (подетално за ова следниот пост деновиве) и тоа ќе те спречи да имаш “лажно будење“.

--- надополнето ---
Кога се будиш имаш навика да се прашаш'' Дали сонувам''?? бравос:pos:
--- надополнето: Oct 11, 2011 10:49 PM ---
Има начин - само ме мрзи да го постирам сеа :D
Има цела филозофија за како да индуцираш свесност во сонот.
Ај кажи жити се баш ме интересира како би изгледало тоа.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кога се будиш имаш навика да се прашаш'' Дали сонувам''?? бравос:pos:
Ај кажи жити се баш ме интересира како би изгледало тоа.
Не, неам навика, али помага против лажни будења. Неам такви па неам причина да ја иам навиката.
А за второво, прочитај ја темава, иам пишано. Hint: WILD

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Не, неам навика, али помага против лажни будења. Неам такви па неам причина да ја иам навиката.
А за второво, прочитај ја темава, иам пишано. Hint: WILD
Читав али неможам да најдам ,ај ако не најдам да ми пратиш линкче или нешто да видам.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Ајде помагајте незнам во какви соништа спаѓа ова:
Секогаш ако навечер пред спиење размислувам на една тема (барам некое решение, одговор, идеја) повеќе од 3-4-5 саати кога ѓе легнам да спијам никогаш не заспивам целосно, сум во некоја чудна состојба каде јас спијам а подсвеста ми бара решенија, и многу силно го чуствувам тоа, и што е интересно многу добри идеи ми дошле така, но атоа спиењето не ми е баш најубаво

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Секогаш ако навечер пред спиење размислувам на една тема (барам некое решение, одговор, идеја) повеќе од 3-4-5 саати кога ѓе легнам да спијам никогаш не заспивам целосно, сум во некоја чудна состојба каде јас спијам а подсвеста ми бара решенија, и многу силно го чуствувам тоа, и што е интересно многу добри идеи ми дошле така, но атоа спиењето не ми е баш најубаво
Не е никаков феномен ова. Ова е дремење :D И да, при дремење и мене ми имаат текнувано јаки работи. Најтрагично е шо коа ќе се разбудам ми немаат смисла.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Не е никаков феномен ова. Ова е дремење :D И да, при дремење и мене ми имаат текнувано јаки работи. Најтрагично е шо коа ќе се разбудам ми немаат смисла.
Е мене ми имаат голема смисла и често го практикувам, најдобри идеи ми доаѓаат тогаш, али тоа ми е цела вечер пример 8 саати

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
Ништо не можеш против ова, штом си свесен дека потсвеста ти работи во background зашто "компјутерот" ти е уклучен и додека спиеш, тогаш ти човеку спаѓаш во таа група на ретки луѓе што имаат премногу јака свест или совест и затоа употребувај ја ако ти доаѓаат добри идеи, но само преку ден зашто ноќта е време за одмор и сон.

Kajgana Shop

На врв Bottom