Квалификации за Европско Првенство - Полска и Украина 2012

Член од
14 март 2010
Мислења
16.925
Поени од реакции
16.209
Повелете, да видите од кај тоа Чешка пред БиХ
Овие коефициенти се од ЕП 2008(квалификации/шампионат) СП 2010(квалификации/шампионат) ЕП 2012(квалификации)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
. Не знам ни како си стигнал до таму. Оди легни си ми вика, дај малку разгледај ги мислењата на другиве модератори ко Syn, Џену, види дали тие некогаш користеле таков речник.
Еј.
Сум имал ја испади, признавам. :icon_lol:

Него незнам што сте се фатиле за Португалија со Квеирош, тој е роден асистент, тогаш Босна ги убија у Лисабон, мислам таму се играше мечот, на стадионот на Бенфика, тогаш босанците имаа празен гол а за нивни малер баш нивни играч фактички спречи топката да влезе во гол и јебига, психички паднаа и дома се изгубија, не смееа гол да примат и то је то.

Сега искрено незнам каква е ситуацијата со Португалија, Данска сепак не е за потценување па да кажеме дека португалците потфрлиле..

Како фаворити можеме да ги издвоиме само Португалија и Турција, зашто турците ? Поради Хидинк, мајстор е за овие нокаут мечеви, инаку не ме импресионираа како играат до сега, додека пак Португалија сепак го има Роналдо, еден од најдобрите во Свет, имаат тренер, за разлика од асистентот што ги водеше до 2010, имаат и низа други квалитетни играчи и мислам дека они се најнепосакуваниот противник за овие што се втори носители, со другиве ( Хрватска, Чешка и Турција ) можат да се носат сите асално, освен Естонија.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.595
Поени од реакции
14.414
Одредувањето на носители и неносители ќе било според најновиот ранкинг на листата на Фифа. Па според тоа:

Носители:
1. Португалија
2. Хрватска
3. Чешка
4. Босна

Неносители
1. Црна Гора
2. Турција
3. Ирска
4. Естонија

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Одредувањето на носители и неносители ќе било според најновиот ранкинг на листата на Фифа. Па според тоа:

Носители:
1. Португалија
2. Хрватска
3. Чешка
4. Босна

Неносители
1. Црна Гора
2. Турција
3. Ирска
4. Естонија
Е ова е веќе нешто.Ако е вака.:D

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.595
Поени од реакции
14.414
Да да, не ги видов турците јас, Турција и Чешка се, Босна не се ..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Кај бе Босна носител пред Турција, не иде, уште ни на ЕП или СП не настапувале босанците, ми нема некако логика ова, турците на последниот евро собир беа во 4 најдобри а и УЕФА го организира ЕП а не ФИФА.
--- надополнето: Oct 11, 2011 9:59 PM ---
Да да, не ги видов турците јас, Турција и Чешка се, Босна не се ..
That's better.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Znaci Turcija ima nastapuvano na Evropsko podobro e rangirana ne moze Bosna da bide nositel. I toa e loso pak moze da im se padne Portugalija.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.595
Поени од реакции
14.414
Според оваа листа било, не според Фифа листата, јас на фб прочитав така, не знам од кај им била таа информација.. Али пак, и да било според ФИФА, истите репрезентации ќе биле..

MunichBastards

Red Scouser
Член од
9 август 2011
Мислења
154
Поени од реакции
78
Франција стандардно си се вади со судии, не за џабе претседателите на УЕФА и ФИФА се франзуци. Инаку би сакал преку баражот понатаму да одат Босна, Хрватска, Турција и Црна Гора, нормално доколку не се паднат меѓу себе.

Инаку за Македонската репрезентација што да кажам.. Срамота сме за Балканскиот, а не за Европскиот фудбал. За Балканскиот фудбал сме срамота. Босна у бараж, Грција директно, Монтенегро во бараж, Хрватска у бараж, Србија се заеба али ипак е пред нас светлосни години во фудбал.

Среќа што кошаркарите не издрадуваа, иначе дупки сме во сите спортови.

И така .... ќе си плачеме.

Kajgana Shop

На врв Bottom