Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Поентата е многу едноставна. Некој што има партиска книшка или врски е фаворизиран на сметка на некој што нема, нешто што често се случува, особено во јавната администрација. Толку, тоа што некој мал број успеал и без книшка е ирелевантно и надвор од поентата.
точно, тука нема филозофии.

Оној што го негира овој факт или не го знае тоа (што и не ми се верува), или не ја кажува вистината. Оно видовме што се деси со инструкторите и попишувачите доволно говори.
Критериум за квалитет ... :)

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Јас имам надеж во овие барем, што се во УМС. Има добри фацки, кои не се толку заинтересирани за личното материјално, повеќе за државното добро.
Можеби ќе се расипат со време, сега се добри.
Aehahahae abre devojce idi legni si ne se rezili ziti majka.

Vo apsolutno korumpirana drzava so +30% nevrabotenost i labava definicija za pravda/cesnost nekoj vlegol vo partija za sto.... mu ja ukinale grupata za vajarstvo pa da popolni vreme ?!?!?!? Valda ke ti dojde pamet za tvoe dobro.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Имам двајца браќа кои се во странство.Не ги предадоа Македонските национални интереси не се пишаа бугарчиња и не отидоа со бугарски пасош.
ОТИДОА СО МАКЕДОНСКИ ПАСОШИ.
Значи дека вадењето бугарски пасош не е заради одење во странство за подобар живот,туку тој служи за да се купи евтина канта од бугарија или Европа,да се регистрира во бугарија па со бугарски пасош или лична карта за бугари во странство таа да може да се управува во Македонија.
--- надополнето: Oct 11, 2011 10:21 AM ---
точно, тука нема филозофии.

Оној што го негира овој факт или не го знае тоа (што и не ми се верува), или не ја кажува вистината. Оно видовме што се деси со инструкторите и попишувачите доволно говори.
Критериум за квалитет ... :)
Тоа со инструкторите и попишувачите се случи заради тоа што Албанците на сила сакаат да излезат 30%.

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Безобразно е да се критикува некој дека зел бугарски пасош затоа што му горело под нозе, а никој да не се буни (а не се ни спомнува повеќе) за 50 000 македонски државјанства дадени на косоварите кога беа бегалци и + уште 150 000 после тоа:tapp:
Или тоа не е важно, важно е комшијата, братучедот, сограѓанинот, соселанецот македонец да не види арно во животот:tapp:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Процесот не запре, но бројот на апликации за Бугарски пасоши е ДРАСТИЧНО намален. Имам пријател кој посредува при вадењето Бугарски пасоши, и многу добро ги знам информациите. Џабе везеш...
Твоjот другар ми се чини дека изгубил многу клиенти,заштото само за Септември апликантите били 2000 генерално и както обичаjно наjмного аплицирали от РМ.
http://society.actualno.com/news_363595.html

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Твоjот другар ми се чини дека изгубил многу клиенти,заштото само за Септември апликантите били 2000 генерално и както обичаjно наjмного аплицирали от РМ.
http://society.actualno.com/news_363595.html
А ти па шо се радваш толку на тоа кога тоа ви е „нож со две острици“?:icon_lol:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
А ти па шо се радваш толку на тоа кога тоа ви е „нож со две острици“?:icon_lol:
Не се ни радувам,ни тажам. Просто вчера некои на црното викаха бело и днес еве има податоци за това колко аплицирали.
Не сме видели две острици :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.710
Поени од реакции
8.727
Aehahahae abre devojce idi legni si ne se rezili ziti majka.

Vo apsolutno korumpirana drzava so +30% nevrabotenost i labava definicija za pravda/cesnost nekoj vlegol vo partija za sto.... mu ja ukinale grupata za vajarstvo pa da popolni vreme ?!?!?!? Valda ke ti dojde pamet za tvoe dobro.
Јас влегов во партија чисто од национални интереси, ми се допаѓа десничарската идеологија.
Проблем?
--- надополнето: Oct 11, 2011 4:34 PM ---
Безобразно е да се критикува некој дека зел бугарски пасош затоа што му горело под нозе, а никој да не се буни (а не се ни спомнува повеќе) за 50 000 македонски државјанства дадени на косоварите кога беа бегалци и + уште 150 000 после тоа:tapp:
Или тоа не е важно, важно е комшијата, братучедот, сограѓанинот, соселанецот македонец да не види арно во животот:tapp:
Тоа е нашата разорувачка политика.
Се бунам против тоа што секој што им сметаше на србите ние го примивме, и затоа после ние си имаме конфликти со нашето ,,загрозено,, и ,,непочитувано,, малцинство.
И ај погоди од каде доаѓа револтот према бугарскиот пасош, а не према австрискиот?
Зошто бугарите ни даваат пасоши? Зошто многу им се допаѓаме?

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Јас влегов во партија чисто од национални интереси, ми се допаѓа десничарската идеологија.
Проблем?
Apsolutno nikakov problem :love:

Duri i ja imas mojata pocit poradi toa sto si iskrena i ne se kries, za razlika od nekoi forumski buljasi sto se ko picki pod kosula... ili kako i da bese izrazot.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Имам двајца браќа кои се во странство.Не ги предадоа Македонските национални интереси не се пишаа бугарчиња и не отидоа со бугарски пасош.
ОТИДОА СО МАКЕДОНСКИ ПАСОШИ.
Значи дека вадењето бугарски пасош не е заради одење во странство за подобар живот,туку тој служи за да се купи евтина канта од бугарија или Европа,да се регистрира во бугарија па со бугарски пасош или лична карта за бугари во странство таа да може да се управува во Македонија.
--- надополнето: Oct 11, 2011 10:21 AM ---

Тоа со инструкторите и попишувачите се случи заради тоа што албанеците на сила сакаат да излезат 30%.
Прашај ги како им било кога заминале, без документи, работодавачот те третира како од африка да си а секој ден ти виси имиграционото над глава ако те фатат. Дали знаеш колку има заминато со МК пасош на запад па фатени како работат на црно и вратени? Зарем ги заборави автобусите и авионите, зимоска што ни ги вратија полни со азиланти. Без разлика дали биле роми, албанци или Македонци.
Со бугарскиот барем ти е мирна глава, си работиш без притисоци и стресови. Сум бил знам како е без документи.

Јас лично сум купил нов автомобил во Тетово од 11,000 евра пред 4 години, со платени даноци хомологации и се останато. После 4 години ми лупа еден амортизер од "убавите патишта". Па подобро од бугарија ќе земам еден голф 4 за 1000 евра, ќе го ставам на МК таблички и ќе го дрнкам без да ми биде криво што ми пукнала осовина или ми се искривил бандаж.
Инаку се донесе закон за возилата со странски таблички, па сега мора да ги ваѓаат ван држава или да ги пререгистрираат тука.
Уште една иронија е тоа што еден куп коли со странски таблички се возеја низ државава уште пред да излезе ова со бугарските, па никој не се бунеше. И тие не плаќаа царина, и тие не плаќаа регистрација и сл давачки.

Да надополнам за пописот. Не е проблем што албанците не сакале да се попишуваат, проблем е што институциите не се спремни за попис. Десет дена нема сите даваат откази, ги собираат попишувачите на предавање ден пред пописот, а цело лето се чути, ништо не се организира!
Незнам до каде ќе одат вмро и дуи ама ја претераа, мислат дека државата е нивна па ќе не месат како тесто. Октомври 2011 година, ние сеуште како во 1945, еден попис неможеме да направиме. Ете колку е власта способна!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.710
Поени од реакции
8.727
Apsolutno nikakov problem :love:

Duri i ja imas mojata pocit poradi toa sto si iskrena i ne se kries, za razlika od nekoi forumski buljasi sto se ko picki pod kosula... ili kako i da bese izrazot.
Од таквите се дистанцирам.
Тие се дури и побезвредни од бугарофилите.
--- надополнето: Oct 11, 2011 5:01 PM ---
Прашај ги како им било кога заминале, без документи, работодавачот те третира како од африка да си а секој ден ти виси имиграционото над глава ако те фатат. Дали знаеш колку има заминато со МК пасош на запад па фатени како работат на црно и вратени? Зарем ги заборави автобусите и авионите, зимоска што ни ги вратија полни со азиланти. Без разлика дали биле роми, албанци или Македонци.
Со бугарскиот барем ти е мирна глава, си работиш без притисоци и стресови. Сум бил знам како е без документи.

Јас лично сум купил нов автомобил во Тетово од 11,000 евра пред 4 години, со платени даноци хомологации и се останато. После 4 години ми лупа еден амортизер од "убавите патишта". Па подобро од бугарија ќе земам еден голф 4 за 1000 евра, ќе го ставам на МК таблички и ќе го дрнкам без да ми биде криво што ми пукнала осовина или ми се искривил бандаж.
Инаку се донесе закон за возилата со странски таблички, па сега мора да ги ваѓаат ван држава или да ги пререгистрираат тука.
Уште една иронија е тоа што еден куп коли со странски таблички се возеја низ државава уште пред да излезе ова со бугарските, па никој не се бунеше. И тие не плаќаа царина, и тие не плаќаа регистрација и сл давачки.

Да надополнам за пописот. Не е проблем што албанците не сакале да се попишуваат, проблем е што институциите не се спремни за попис. Десет дена нема сите даваат откази, ги собираат попишувачите на предавање ден пред пописот, а цело лето се чути, ништо не се организира!
Незнам до каде ќе одат вмро и дуи ама ја претераа, мислат дека државата е нивна па ќе не месат како тесто. Октомври 2011 година, ние сеуште како во 1945, еден попис неможеме да направиме. Ете колку е власта способна!
Зошто мислиш дека работеле на црно?
Демек не можат да најдат легална работа со наш пасош?
Од каде таква дезинформација?

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Може да се најде, ама неможат сите да најдат...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Од таквите се дистанцирам.
Тие се дури и побезвредни од бугарофилите.
--- надополнето: Oct 11, 2011 5:01 PM ---

Обична,секојдневна,просечна работа не може да се добие со мкд пасош. Не живеат сите во светот на просеци од 9,80 и слични урбани прикаски и фантазии.

Сега биди добра и објасни како на пример градежен работник од мкд би отишол да работи “на бело“ во Холандија или Германија.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

Не си прашал и не знаеш а даваш одговор.Отидоа со гарантно писмо и си работат без притисоци и стресови.Купи кола канта4 за 1000 евра стави ја на МК таблици па да видиме колку ќе се усреќиш. А за пописот Инстутициите не се спремни за попис затоа што не можат да го издржат притисокот дека аљбанците треба да бидат може би и преку30%

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Не си прашал и не знаеш а даваш одговор.Отидоа со гарантно писмо и си работат без притисоци и стресови.Купи кола канта4 за 1000 евра стави ја на МК таблици па да видиме колку ќе се усреќиш. А за пописот Инстутициите не се спремни за попис затоа што не можат да го издржат притисокот дека аљбанците треба да бидат може би и преку30%
Епа неможеме сите да најдеме гарантни писма, 90% народ е заминат на суво, на среќа. Пошо овдека и онака си во кал, побетер неможе.

Не се усреќив со нов автомобил, барем со стар нема да ми биде криво што ќе лупам по дупки. Во тетово и со тенк да излезеш ќе ти се откачи гасеница. Не се сите градови скопје па да имаат нови патишта!

Како можеше Македонците да издржат притисок од ослободување на злосторниците од вејце, карпалак и случајот мавровски работници а албанците неможеле да се попишат...кому мачкате очи?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom