Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Da, ima mnogu poveke... Ima polarni mecki, ima eden covek koj zivee zaposekojpatandforever, ne za nesto nego onaka mu rekol eden drug covek. E ovoj covek ima edni cudni sili koj ni sam ne gi znae... Ima i eden brat, i ovoj ima sili ama ovoj e los mnogu... e sega for the sake of stupidity ovie dvajca ne mozat da se ubijat... taka makeata im naredila, koja isto taka imase sili koi gi dobila od svojata makea (ne majka), isto i taa makea od nejzinata makea dobila sili itn itn. A da, ima i edno bate koj ni so struja ne moze da go ubijes.

^Ova ti e dobro osmisleno?

Nego za filmot: od trejlerot se gleda deka ne e robot fighter i mora da go ucat. Ne e fintava so software da se uci robotot (ke bide objasneto vo filmot, ili ne moze ili nesakat da go "osakatat" i da boksuva shablonski).

Jas sum siguren da bese strip ova, nesto kako transformersi ili supermen, koj ke ve trpese so kvazi-intelegentni komentari "lele rimejk na mojot omilen strip koj nikogas ne sum sednal da go procitam ili nesto slicno ama omilen mi e".

Lets cut to the chase... poentava mi e deka ne moze nie da kakame vrz filmovi samo zaradi toa sto nam, licno ne ni se dopagjaat. E sega normalno ima isklucoci i vistinski glupi filmovi kako Black Swan i/ili Inception... :P (sala e poslednovo)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.523
Lets cut to the chase... poentava mi e deka ne moze nie da kakame vrz filmovi samo zaradi toa sto nam, licno ne ni se dopagjaat.
Напротив, тоа е единствена причина заради која какаме по филмовите.

Трансформерс исто така е се што може да биде лошо со еден Sci-fi, или перверзија на жанрот поинаку кажано.

Сосила тераш инает, Lost беше (требаше да биде) мистерија, мистериозни работи се случуваа и требаше да бидат објаснети, пред некој да реши дека сите биле мртви и немало што да се објаснува. Нема ништо глупаво во мистериите. Робот кој учи да боксува е чиста глупост, ќорсокак, безидејност.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Za sve mozam da sedam i da diskutiram, ama koga nekoj ke mi rece "sosila teras inaet" kao demek gi znae site odgovori na vselenata pa ni vo miljarda shansi ne sum jas vo pravo nego toj e, e togas se otkazuvam odma.

You and your crew won. End of story.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Напротив, тоа е единствена причина заради која какаме по филмовите.

Трансформерс исто така е се што може да биде лошо со еден Sci-fi, или перверзија на жанрот поинаку кажано.

Сосила тераш инает, Lost беше (требаше да биде) мистерија, мистериозни работи се случуваа и требаше да бидат објаснети, пред некој да реши дека сите биле мртви и немало што да се објаснува. Нема ништо глупаво во мистериите. Робот кој учи да боксува е чиста глупост, ќорсокак, безидејност.
Све е до софтверот :icon_lol:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Малку глуп избор за Хулк.Од трејлерот ги препознав Ник Фјури,Капетан Америка,Тор,Ајрон мен,Хулк,е сега кои се:типот со лакот и стрелите,која хероина ја глуми Јохансон и кој е негативецот?

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Joхансон е Black Widow, ја имаше и во Iron man 2, негативецот е братот на Thor, Loki, а тој со лакот и стрелата Hawkeye.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
50-та секунда од трејлеров за Авенџерс. Има некое правило, у секое суперхерој сценарио да ја има оваа глупа клише сцена, кога : нешто експлодира ама, у случајов Скарлет/Блек Уидоу е премногу кул да се сврти и види. У Ајрон Мен 2 (кој го гледав ради Рурк) двапати имаше ваква сцена. :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.523
D

dystopian

Гостин
Што е со филмов http://www.rottentomatoes.com/m/drive_2011/ ?

93 има на рт а 8.3 на имдб. Првпат слушам за филмов, го има ли некој гледано, вреди ли да се симне?
Вреди, мене ми се допадна. Oдлична атмосфера и wicked саундтрак. I don't eat, i don't sleep i do nothing but think of you тананана нанана.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
50-та секунда од трејлеров за Авенџерс. Има некое правило, у секое суперхерој сценарио да ја има оваа глупа клише сцена, кога : нешто експлодира ама, у случајов Скарлет/Блек Уидоу е премногу кул да се сврти и види. У Ајрон Мен 2 (кој го гледав ради Рурк) двапати имаше ваква сцена. :)

Не е само во суперхеројски филмови, cool characters always do that...
Well, almost always :giggle:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
У врска со Drive. Пoшто уште нема DVDrip. Кога се појави првиот SCR "play XD" искочи по коментарите на торентот дека не е скринер туку workprint - првобитна верзија, која не е иста со финалната , таа у кино што ја даваат. Сега глеам има и други скринери
Visualise, CM8, Rx CRys, и тие се воркпринт или има стварно нeкој скринер?
--- надополнето: Oct 11, 2011 5:31 PM ---
I saw this in the theater already. This is not a "screener" but a "working print" of the movie. The end credits are missing, obviously, and some of the music is different (lifted from Social Network, and Cliff Martinez is the composer, not Badalamenti) as well as a few bits and pieces of information here and there in the dialogue. A nice enough copy, but you should really see the theatrical version first with surround sound and see it in it‘s "final cut".

I saw this at the Toronto Film Festival. This screener is the movie, but it‘s a "work print", with musical score and some sound mixing in it that is different from the theatrical version

Саундтракот е различен и некои дијалози изгледа.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.523
У врска со Drive. Пoшто уште нема DVDrip. Кога се појави првиот SCR "play XD" искочи по коментарите на торентот дека не е скринер туку workprint - првобитна верзија, која не е иста со финалната , таа у кино што ја даваат. Сега глеам има и други скринери
Visualise, CM8, Rx CRys, и тие се воркпринт или има стварно нeкој скринер?
--- надополнето: Oct 11, 2011 5:31 PM ---
I saw this in the theater already. This is not a "screener" but a "working print" of the movie. The end credits are missing, obviously, and some of the music is different (lifted from Social Network, and Cliff Martinez is the composer, not Badalamenti) as well as a few bits and pieces of information here and there in the dialogue. A nice enough copy, but you should really see the theatrical version first with surround sound and see it in it‘s "final cut".

I saw this at the Toronto Film Festival. This screener is the movie, but it‘s a "work print", with musical score and some sound mixing in it that is different from the theatrical version

Саундтракот е различен и некои дијалози изгледа.
Мразам такви работи... ќе треба да го прегледам и ДВДрип-от за давидам што сум гледал...

Kajgana Shop

На врв Bottom