Зар стварно мислиш народот ќе чека нова војна за да се исчисти од овие ѓубриња лоповски ? Македонскиот народ е познат по својата трпеливост и такви сме мрзливи едноставно не сакаме за ништо да се побуниме али се има црвена точка јас мислам при крај е да се помине. И да не те наоружаат барем денеска во време со ваква технологија може да влета некој “падобранец“ со Ц4 намонтиран во собрание за почеток.
Тоа го посакувам повеќе од било што друго на светов, или ќе не биде или нема да не биде.
Јас не верувам во вечни држави, од наједноставна причина, бидејќи вечни држави не постојат, верувам дека се додека еден народ верува во Бога, го почитува, го сака и му се моли за прошка и милостија, истиот тој народ ќе постои, верувам дека тоа го одржувало македонскиот народ во живот и под римско ропство кога едни биле многубожци, а други преминувале кон христијанство и јудеизам, и под византиско ропство кога биле христијани, и под турско ропство како христијани, па се до денешен ден, прва балканска војна, поделба на Македонија, втора балканска војна, па Прва Светска Војна, која за Македонците е и братоубиствена војна, па периодот помеѓу двете светски војни, па Втора Светска Војна и фашистичка и нацистичка окупација на Македонија, па социјалистичка диктатура, па предавнички лидери во независна Македонија, па се до денешен ден, верувам дека единствената причина зошто македонскиот народ не е истребен, е бидејќи македонскиот народ е религиозен и се додека остане религиозен, во оваа држава и во било која друга држава, македонскиот народ ќе продолжи да постои.
И токму бидејќи знам дека не постојат вечни држави, знам дека и оваа држава во која денес живееме не е вечна, еден ден ќе се намали или ќе се зголеми или ќе се распадне и ќе ја снема, но македонскиот народ ќе продолжи да постои, бидејќи постоел и пред и по историското ВМРО, и пред и по Илинденското Востание, но главните виновници за сите неуспеси на македонскиот народ, на македонските востанија, од секогаш биле домашните предавници и шпионите, тоа може да се види и во новоотворениот Музеј на Македонската Борба за Државноста и Самостојност во Скопје, каде што е прикажано како Гоце Делчев се спротивставува на дигањето на Илинденското Востание, бидејќи било прерано за тоа, но домашните предавници и шпионите во ВМРО успеале да издејствуваат организирање на однапред осуденото на неуспех, Илинденско Востание.
Затоа, без разлика дали во оваа Македонија или во некоја друга Македонија или во некоја друга држава, главен непријател на македонскиот народ од секогаш биле, се и ќе останат домашните предавници и шпионите, во случајот со денешните генерации, македонските домашни предавници и шпионите се сместени на Илинденска бб, на 11 Октомври бб, на Бихаќка 8 и на Македонија 17а, не сите, но најголемиот дел од македонските домашни предавници и шпионите се сместени на овие адреси, а верувај ми, јас навистина посакувам некој да им дојде со хеликоптер и да ги дигне во воздух, ќе останат маките и проблемите со кои се соочуваме секојдневно, но многу полесно ќе ги решаваме без овие луѓе.