Забавни паркови

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување

Кој забавен парк би го посетиле?

• Gardaland

Гласови: 0 0,0%
  • ниту еден од наведениве

• не сум фан на забавни паркови

• Вкупно гласачи
    11
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Локација
Скопје
Дали некој е љубител на забавни паркови?
Дали некој бил во некои забавни паркови?
Кои забавни паркови ви се меѓу омилените?
Кои забавни паркови би сакале да ги посетите?

Да напишеме нешто за забавните паркови низ светот:

GARDALAND - е забавен парк во Италија. Паркот е отворен 1975 година и до 1984 брои преку милион посетители. Паркот содржи 6 ролеркостери. Исто така тој е третиот најпопуларен парк во Европа.

SIX FLAGS - се наоѓа во Валенсија (Калифорнија). Отворен е 1971 година. На 1 Јули 2011 го собори рекордот на највеќе ролеркостери (18).

DISNEYLAND - е име на 4 парка по целиот свет, кои што се сопственост на Волт Дизни. Парковите се наоѓаат во Анахајм (Калифорнија-1955г), Токио (Јапонија-1983г), Париз (Франција1992г) и Хонг Конг-2005г. Првиот е создаден во 1955 година. Во 2016 најавуваат Пандора (светот од филмот Аватар) во еден од парковите Дизниленд.

Тоа се моите предлози за едни од најдобрите забавни паркови низ светот.

Добро би размислил пред да дадам 2-30 евра за да се вртам на тоа ролеркостерите за потоа да ми се повраќа и да ми се мати цел ден. А од друга страна пак не се иде секој ден,еднаш е тоа и не е лошо да се искусе.

Gi ima nekoj probano tie rolerkosterite sto nadminuvaat 3G?

Jas go imam probano cudovo so maksimajlno opteretuvajne od 4G, koe e mnogu razlicno od povejceto visoko adrenalinski rolerkosteri vo svetot. Cuvstvoto e oaaaoooo.... adrenalinot do daska, golema brzina, nekolku izvrtuvajna... zakon!

SIX FLAGS - се наоѓа во Валенсија (Калифорнија). Отворен е 1971 година. На 1 Јули 2011 го собори рекордот на највеќе ролеркостери (18).
.

Six Flags има еден куп, не е само еден.
Сум била во тој во Saint Louis, Ninja ride-от беше едно од најдобрите искуства ever :vozbud: Xcalibur исто така беше добро, а уште ми е криво што ми беше страв да одам на ова.
Досега само во тој забавен парк (покрај нашиот скопски, хуху) имам отидено и ептен сакам да одам пак!

Six Flags има еден куп, не е само еден.
Сум била во тој во Saint Louis, Ninja ride-от беше едно од најдобрите искуства ever :vozbud: Xcalibur исто така беше добро, а уште ми е криво што ми беше страв да одам на ова.
Досега само во тој забавен парк (покрај нашиот скопски, хуху) имам отидено и ептен сакам да одам пак!

Добро, но тоа се однесуваше само на првиот што е отворен.

Добро, но тоа се однесуваше само на првиот што е отворен.
па кога се пишува за забавните паркови се ставаат сите ... а не само првиот што е изграден

и што сеа
треба да избереме од овие погоре....и да речам ќе гласам за Six Flags ама не го сакам ич првиот, го сакам последниот:confused:

Има ли некој што бил во било кој Дизниленд, да каже како е, што е?

Има ли некој што бил во било кој Дизниленд, да каже како е, што е?

Јас без, во Париз. Можеш да оддбереш дали у детскиот или у возрасниот ќе одиш, групна карта е 25 евра од човек ми се чини. Е сега ние ова правевме - една група влагаат во детскиот, друга во возрасниот и во 13 часот излагаме надвор и сменувавме карти.
Детскиот дел е со замоци и такви ствари, 3д кино, многу е интересен. Феноменален за фотографии.
Возрасниот е адреналински, а има помалце за сликање.
Ама, ролеркостерот од детскиот парк е пострашен од оној во возрасниот.
И, на почеток ти даваат флаер во кој секоја атракција има боја. Плавата значеше дека местото е тапа, ептен за мали деца. Ние на почетокот влеговме кај Снежана и седумте џуџиња. Абе за деца мали, глупости у боја. После се освестивме и почнавме да се водиме по флаерот.
Јадењето е скапо, најевтин беше хот догот и тоа некои си 6-7 евра.

Sum bila vo Dizneyland vo Pariz, zanimlivo, interesno i ubavo. Vo dvata parkovi bev i vo Dizney World i vo Dizney Studious i ubavo bese. Kartata ja plativ okolu 26 evra za eden park mislam taka nesto bese. Mi se dopadna no ne bev mnogu inpresionirana zosoto ocekuvav poveke. Vo sporedba so nego PrtaAventuva vo Barcelona e 100 pati podobar, barem spored mene. Kartata e 50evra, no vredi za sekoe evro. Rolerkosteri, tobogani, Tutuki splash, i uste milion drugi atrakcii megu kou i pogore spomenatata luda zeleznica so 4G zabrzuvanje.....prekrasno iskustvo i da vredi za parite i pak bi odela koga bi mi se ukazalo prilika. Inaku sum zavisnik od adrenalin i mozebi zatoa PortAventura poveke mi se dopadna od Dizneyland bidejki vo prviot park imase pointeresni, pobrzi i povozbudlivi rolerkosteri, vo Dizneyland nekako poveke mi bea onaka za uzivanje (OK so isklucok na nekoi kako Holiwood Tower, raketata i uste nekoi taka pointeresni)
A od spomenative parkovi bi sakala Gardaland vaka poblisku ni e da go posetam i Six flags. Ima i Mirabilandia park vo Italija velat deka i toj bil dobar...pozz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom