ПОПИС 2011-Ќе се преброиме ли?

• Креатор на темата Креатор на темата Karlos sakalot
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
:pos:
Дај бе луѓе, не сте сериозни нели ?

Што е проблемот не гледам, статистички се гледа колкава е вредноста на возниот парк по граѓанин, колку дневно патува до работното место, па соодветно на тоа се градат патишта, се пуштаат повеќе ЈСП линии, итн.(ова е упростена верзија)

Покрај „клучното прашање“ за бројот на Македонците и Албанците од овој попис, ме интересира колку ќе биде населението на главниот град Скопје, односно на скопјаните, на „новодојденците“ и на привремено населените во Скопје (студентите и работниците).

Што е проблемот не гледам, статистички се гледа колкава е вредноста на возниот парк по граѓанин, колку дневно патува до работното место, па соодветно на тоа се градат патишта, се пуштаат повеќе ЈСП линии, итн.(ова е упростена верзија)

Сето тоа е во ред, да има прашања на кои можат да одговорат за дневното патување до работа или училиште, за соодветно градење на патишта и автобуски линии.

Меѓутоа, вредноста на автомобилот кој го поседуваш и начинот на кој ти си ја добил ама баш воопшто не е предмет на попис.
Не знам од кај му текна на членот погоре да отвори ваква дискусија.

Пропадна пописот, откажани сите понатамошни активности
Државната пописна комисија на вечерашната седница констатираше дека не се исполенти основните услови за натамошна реализација на пописот и ги сопре сите активности поврзани со пописот
http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=66799
Ако ова е точна вест, тогаш можете да ставите клуч на темава.....
Не бадијала е изреката : Колку сме, толку сме, токму сме.....
Кој ќе се замара да брои, тамам сме си....
Колку сме толку сме,(не)токму сме.....

Ми така... сите направија малверзации со пописите околу нас и наместо ние да си ја завршиме работата го следиме Балканскиот тренд.

Нека ни е на арно, уште една причина да јадат трици „цивилизираните“.

Леле, леле... шо била причината за откажувањето. :pos:

Кога во една држава не знаат да се пребројат, што останало за по-сложените операции.

Тукушто кажаа и на канал 5...и сеа? пак виновни попишувачите? :notworthy:
лоша работа

Циркус.

Патем кој ќе ги плати илјадниците евра потрошени за циркусов за пописен материјал, дневници, гориво, изгубени работни часови?

Како што заебаа се во државава така индијанците го заебаја и пописот...едноставно она што го бараат е еднакво на ЦИРКУС:tapp:Па кај се видело бе да се попишуваш без оригинален документ?Кај се видело да се попишува тој што го боли к...т за Македонија и живи годиништа по други држави?Колку повеќе се толерираат толку поголем ќе биде циркузот..:sick:

Циркус.

Патем кој ќе ги плати илјадниците евра потрошени за циркусов за пописен материјал, дневници, гориво, изгубени работни часови?
граѓаните многу нормално

Според медиумите у ствари милиони. И мене ме интересира кој ќе одговара за неуспехот, негативната оценка на меѓународната заедница, организациите и мајтапот од светот? Дали пред закон членовите на дпк (сега бившите и тие пред нив) се обврзани да одговараат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom