Breaking Bad

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
this, f'in this.
Breaking Bad seriously jumped the shark with this scene. There is just no way this could have happened in real life.

I'll accept that even with that much damage to his head that he could still be alive and conscious for a few seconds. That seems within the realm of possibility, though unlikely. I am even willing to accept that he could have walked around a bit before collapsing from blood loss or whatever. But he walks forward out of the room, comes to a controlled stop, slowly straightens his tie, and then finally dies. No, just no.

He is not some highly trained super soldier who keeps going no matter what, he is a normal man. This scene was cliche beyond belief, unrealistic, and ruined the episode. Breaking Bad is apparently a James Bond style action show now, we just need the next villain to have a fluffy cat and the transformation is complete.]/spoiler

D

dystopian

Гостин
Добро, и мене не ми се допадна начинот на кој се струполи Гас ама целта на режисерите, како што прочитав на официјалната страна, била да помислиме барем на момент дека Гас ќе се извлече од таа невозможна ситуација, а снимањето на таа сцена траело со недели.

И им успеа, as i recall додека се одвиваше сцената низ мојот мозок се движеа овие мисли:

*пука бомбата*

ОООООООООО

*излегува Гас и си ја мести вратоврската*

АУУУУ МАЈЧИНОТ ПРЕЖИВЕА, НЕВОЗМОЖНО!

*ја покажуваат уништената страна од лицето*

ААААААААААААААААА

*паѓа*

АИИИИ ШТО СЕ СЛУЧИ, УМРЕ ИЛИ НЕ?!?!?! (mindblown)

Јес да беше нереално, ама никако не би рекол таа сцена го уништи финалето, баш напротив.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
И така јас останав уште еднаш со отворена уста по незнам кој пат, вклучувајќи ги тука и епизодата кога го нападнаа Хенк во колата, како и епизодите во другите сезони, како на пример: Tuco и старецот во инвалидски количка, кога му даваше сигнали на Tucо, па пресметката со картелот, па сцената кога Волт се смееше како џокер, па сцената кога Скјлер идеше накај телефонот слушајќи ја на телефон како Мари излага од себе по најавата за опасност од страна на "картелот" а во позадина иде ултра напнат звук кој влага под кожа и мислиш дека истата ќе ти отпадне од телото од ежење и напнатност, фацата почна да ми се гужва....overdose од комбинација на адреналин,тензија, паника, вознемиреност....и нестрпливост.....момциве го редефинираа поимот тензија, момциве го редефинираа поимот драма, момциве го редефинираа поимот сценарио, момциве го редефинираа поимот конекција со гледач, THIS GUYS FUCKING WIN THE TELEVISION!!!!!!

Eдноставно серија од која никогаш незнаеш што да очекуваш невиден трип е си игра со емоциите на гледачот како тоа да е најлеснa работа, а сепак го задржува вниманието без проблем, иако жарновската определба често се менува во текот на сезоните.

They said it was flower, called Lily of the walley!!!!!!!!!!!!!

:cuc::cuc:

Фала ви, Vince Gilligan, Bryan Cranston, Aaron Paul, Dean Norris, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks, Anna Gunn, RJ Mitte, Bob Odenkirk.

P.S. Ви текнува на таглајнот што идеше на IMDB за LOST? (во првите 3 сезони) why aren't you watching? мислам дека и оваа серија го заслужува истиот.....

Z

zmej gorjanin

Гостин
И така јас останав уште еднаш со отворена уста по незнам кој пат, вклучувајќи ги тука и епизодата кога го нападнаа Хенк во колата, како и епизодите со Tuco и старецот во инвалидски количка, кога му даваше сигнали на Туко, па пресметката со картелот, па сцената кога Волт се смееше како џокер, па сцената кога Скјлер идеше накај телефонот слушајќи ја на телефон како Мари излага од себе по најавата за опасност од страна на "картелот" а во позадина иде ултра напнат звук кој влага под кожа и мислиш дека истата ќе ти отпадне од телото од ежење и напнатност, фацата почна да ми се гужва....overdose од комбинација на адреналин,тензија, паника, вознемиреност....и нестрпливост.....момциве го редефинираа поимот тензија, момциве го редефинираа поимот драма, момциве го редефинираа поимот сценарио, момциве го редефинираа поимот конекција со гледач, THIS GUYS FUCKING WIN THE TELEVISION!!!!!!

Eдноставно серија од која никогаш незнаеш што да очекуваш невиден трип е си игра со емоциите на гледачот како тоа да е најлеснa работа, а сепак го задржува вниманието без проблем, иако жарновската определба често се менува во текот на сезоните.

They said it was flower, called Lily of the walley!!!!!!!!!!!!!

Фала ви, Vince Gilligan, Bryan Cranston, Aaron Paul, Dean Norris, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks, Anna Gunn, RJ Mitte, Bob Odenkirk.

P.S. Ви текнува на таглајнот што идеше на IMDB за LOST? (во првите 3 сезони) why aren't you watching? мислам дека и оваа серија го заслужува истиот.....
Богами ваков крај заслужува и ваков добар пост
--- надополнето: Oct 11, 2011 4:23 AM ---
Добро, и мене не ми се допадна начинот на кој се струполи Гас ама целта на режисерите, како што прочитав на официјалната страна, била да помислиме барем на момент дека Гас ќе се извлече од таа невозможна ситуација, а снимањето на таа сцена траело со недели.

И им успеа, as i recall додека се одвиваше сцената низ мојот мозок се движеа овие мисли:

*пука бомбата*

ОООООООООО

ААААААААААААААААА

*паѓа*

Јес да беше нереално, ама никако не би рекол таа сцена го уништи финалето, баш напротив.
Се слагам, се во интерес на тоа луѓево што ја пратат серијава да имаат вакви неартикулирани реакции

Веќе ако идеме со тоа што изгледа реално а што не, ондак Гас мора да е видовит чим реши да не влезе во колата на паркингот

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720

*пука бомбата*

ОООООООООО

ААААААААААААААААА

*паѓа*

имав слично искуство ко твоето само што во некои милисекунди помеѓу ова

и ова

ми текна на името на епизодата и ми стана јасно...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
викајте ме п*че/женче/гејче ама јас си заплакав што е крај, не знам како да го изразам со зборови она што го чувствував во текот на епизодата и сега за целиот сериал воопшто
Кој рече дека е крај на целиот серијал?

Ф

Фил Ајви

Гостин
викајте ме п*че/женче/гејче ама јас си заплакав што е крај, не знам како да го изразам со зборови она што го чувствував во текот на епизодата и сега за целиот сериал воопшто

Веќе ако идеме со тоа што изгледа реално а што не, ондак Гас мора да е видовит чим реши да не влезе во колата на паркингот
зошто видовит тоа е чист инстикт, на патот до колата си повторувал во главата "детето е отровано" и му светна сијаличката дека можеби Волт го мести, нели пред тоа Џеси се воздржуваше да не му се нафрли по што очигледно беше дека Џеси мисли дека тој е виновникот само не му кажуваше директно
значи видете кој мозок е тоа, си го врти пиштолот неколку пати и случајно застанува во правец и насока накај цвеќето (тука ни на крај памет не ни беше дека подготвува нешто), значи поентата првин му е да го придобие Џеси да му помогне во намерата да го убие Гас и го вади Брок од ракав како близок и сакан од Џеси за да ја сврти кривицата кон Гас, значи ја менува кутијата со цигари со цел Џеси да помисли дека е отрован со рицин за да ПОДОЦНА со перфектна глума го придобие и склопат пакт за убивање на Гас
планот е брилиантен иако не му успеа тоа со колата

е сега за вториот план најискрено после сцената каде старчето фино лепо ги отера DEA у три лепе ( барем овој пат не изврши нужда пред нас, тоа мора да е напредок :pos:) па како сам седи во собата незаштитен од авион се гледаше дека ја прифатил понудата "негов живот за животот на Гас" тука го очекував сето тоа ама сепак начинот на кој е прикажано ме остави со подзината уста и неколку морници низ телото а и би било штета бобмата да остане неискористена нели? : )
како и да е "it's over, I won" и се плашам следна сезона дали може да продолжи со овакво ниво и WHAT IN GOD'S NAME би можеле да смислат овојпат?
--- надополнето: Oct 12, 2011 2:42 AM ---
Кој рече дека е крај на целиот серијал?
заплакав што е крај на сезона и што ќе чекаме 12312312312 месеци за нова, а вториот дел од мислењето се однесува за сериалот до сега... можеби лошо се изразив за сезоните испаднати до сега

Z

zmej gorjanin

Гостин

зошто видовит тоа е чист инстикт, на патот до колата си повторувал во главата "детето е отровано" и му светна сијаличката дека можеби Волт го мести, нели пред тоа Џеси се воздржуваше да не му се нафрли по што очигледно беше дека Џеси мисли дека тој е виновникот само не му кажуваше директно
значи видете кој мозок е тоа, си го врти пиштолот неколку пати и случајно застанува во правец и насока накај цвеќето (тука ни на крај памет не ни беше дека подготвува нешто), значи поентата првин му е да го придобие Џеси да му помогне во намерата да го убие Гас и го вади Брок од ракав како близок и сакан од Џеси за да ја сврти кривицата кон Гас, значи ја менува кутијата со цигари со цел Џеси да помисли дека е отрован со рицин за да ПОДОЦНА со перфектна глума го придобие и склопат пакт за убивање на Гас
планот е брилиантен иако не му успеа тоа со колата

е сега за вториот план најискрено после сцената каде старчето фино лепо ги отера DEA у три лепе ( барем овој пат не изврши нужда пред нас, тоа мора да е напредок :pos:) па како сам седи во собата незаштитен од авион се гледаше дека ја прифатил понудата "негов живот за животот на Гас" тука го очекував сето тоа ама сепак начинот на кој е прикажано ме остави со подзината уста и неколку морници низ телото а и би било штета бобмата да остане неискористена нели? : )
како и да е "it's over, I won" и се плашам следна сезона дали може да продолжи со овакво ниво и WHAT IN GOD'S NAME би можеле да смислат овојпат?
--- надополнето: Oct 12, 2011 2:42 AM ---

заплакав што е крај на сезона и што ќе чекаме 12312312312 месеци за нова, а вториот дел од мислењето се однесува за сериалот до сега... можеби лошо се изразив за сезоните испаднати до сега
Е да, само што јас кога ја гледав таа епизода, после говорот на Волт пред Џеси, бев убеден дека Волт нема врска со труењето на детето, инаку да во право си. Само што Волт нареднава сезона ќе биде прилично барана личност дали од бизнис соработниците на Гас кои сигурно направиле тони пари со него, дали од Чилеанците, дали од ДЕА и Хенк, и дали од Џеси и Мајк. Особено ако Мајк знае за смртта на девојката на Џеси кога Волт не направи ништо за да и помогне, многу лесно ќе биде да го привлече Џеси на своја страна.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Извинете за Spоiler (можен) но јас мислам дека серијава ќе заврши на еден малце необичен начин, т.е. со емотивно-трагично убиство на Волт од страна на Џеси.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Ја исчтав цела тема и гледам секој нов коментар после секоја нова епизода е-нај јака епизода до сеа,врв,се надминаа себеси и тн.
И веќе е ставена нa download :)

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Која катастрофа беше сцената со бомбата,имавме шанса да видиме како може одлична серија да стане мизерна поради 1(една) сцена.Прво си мислев некоја зафрканција е кога го дадоа Гас како испаѓа,и кога сврте камерата си помислив дека е терминатор :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom