Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Е сори, немам тастатура со караджица.
Преди беше за патуване без визи,сега за работа во ЕУ. Се намерувате причина да се правдате. После нешто друго ке измислите.
Пријател искрено, досадна ми е дискусијата. Глупаво е човек да го докажува очигледното. Време е вие Бугарите да се соочите со вистината. На Македонците не им е гајле за Бугарија. Од друга страна, вие Бугарите имате некаков патолошки интерес за Македонија. На форумов врие Бугари кои тераат некои свои правдини. Се кладам дека на Бугарските форуми нема Македонци. Зошто е тоа така, пријател?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Пријател искрено, досадна ми е дискусијата. Глупаво е човек да го докажува очигледното. Време е вие Бугарите да се соочите со вистината. На Македонците не им е гајле за Бугарија. Од друга страна, вие Бугарите имате некаков патолошки интерес за Македонија. На форумов врие Бугари кои тераат некои свои правдини. Се кладам дека на Бугарските форуми нема Македонци. Зошто е тоа така, пријател?
Навистина е глупо да докажуваш и да ми велиш дека тиja не се изjaснили како бугари за да добиjaт пасош. Има го црно на бело за секи един. И ти днес ми велиш - тази дупка не е дупка.
Можам да ти покажам поне 3 бугарски форума со македонци.
А вие немате интерес за македонците во пирин и егеj? Истото е.
--- надополнето: Oct 10, 2011 8:54 PM ---
каква е таа, жити Господ?!?!ај појасни ми за караджица и за Џ молјим ти се,а?
Jaс да ти кажувам? Па види во интернет полно е со информациja.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Навистина е глупо да докажуваш и да ми велиш дека тиja не се изjaснили како бугари за да добиjaт пасош. Има го црно на бело за секи един. И ти днес ми велиш - тази дупка не е дупка.
Можам да ти покажам поне 3 бугарски форума со македонци.
А вие немате интерес за македонците во пирин и егеj? Истото е.
Кој ти рече дека тие не се изјасниле како Бугари? Па за да добиеш Бугарски пасош треба да се изјасниш како Бугарин. Јас ти велам дека ниту 1% од нив не го мислел тоа кога се изјаснувал. И ти тоа многу добро го знаеш. Сето останато ти е тролање по форуми...

Ми се смачи, ајде уживај си во најромантичниот дел од Бугарската историја, наречен Македонија...

:D

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Навистина??? o_O
Дали немаше едни,кои се декларираха и како jгословени пред 20-30 години?А преди нив имало и кои се декларирали пак како бугари, па и како срби имало.
Аха, а студентите во Софиja? И те избегаха от БГ докато имаше попис? Стварно комедиja голема. Ама во туга глава акал не се налива.
Кога ке се изедначи? А уште подоброто прашане е дали некога ке се изедначи?
Тие умреа (повеќето од декларираните како Македонци+Бугари+Срби) и на своите потомци им го пренесоа своето гледиште за она што е вистина и слобода, а што окупација. Како Југословени во Македонија се попишуваа само мал број анационални индивидуи слепи следбеници на комунистичката идеологија.
Според резултатите од пописот во Бугарија има 1091 со македонско државјанство. Од тие колку се студенти? Колку и да се нивниот број соодветствува со Македонците чиј мајчин јазик е македонскиот 1163. Меѓу тие може има еден незначителен дел кои се декларирале Бугари.Ете тоа е за македонските студенти. Инаку на времето во Бугарија само во една учебна година доаѓаа по 1000 студенти од Македонија - денес не верувам дека се повеќе од 100-200.
Ќе се изедначи и тогаш има да пукнете од мака... А ние ќе имаме огревен материјал за цела зима.;)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Во контекст на празникот 11 Октомври.. и сите синови Македонски што го дадоа животот во борба против бугарските окупатори..... и до сите денешни "Македонци"...... поздрав браќа

M

Mussolini

Гостин
Џ ја нема таму, смотко :)
ај без навреди...

fmi, точно е дека сите се декларират како Бугари за да земат пасош ама верувај дека ниту еден не се осеќа така. добро саа, може да има и да се осеќат ама тие се мн малку

karan

Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
каква е таа, жити Господ?!?!ај појасни ми за караджица и за Џ молјим ти се,а?
Ако Џ е караџица тогаш караџица се и голем број средновековни бугарски книжевни дела. Толку разбира. Сепак се работи за Бугарин, не му замерувај.:LOL:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Џ ја нема таму, смотко :)
Молја за коментар, СМОТКО :)
Из старословенске азбуке Вук је задржао следећа 24 слова:

А а Б б В в Г г Д д Е е Ж ж З з
И и К к Л л М м Н н О о П п Р р
С с Т т У у Ф ф Х х Ц ц Ч ч Ш ш
њима је додао једно из латиничне абецеде:

Ј ј
и пет нових:

Љ љ Њ њ Ћ ћ Ђ ђ Џ џ

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
pa bas ubavo im napisa :)

karan

Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Молја за коментар, СМОТКО :)
СМОТКО прочитај го ДаскалПетков зборник види од која година е, и кој го напишал, па тогаш кажи кој ја измислил Џ.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
. Се кладам дека на Бугарските форуми нема Македонци. Зошто е тоа така, пријател?
Koj нормален не Блгарин би пишувал на нивен форум :ROFLMAO: Па тоа би било навреда на интелигенцијата на нормален,просечен Македонец :ROFLMAO:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Тие умреа (повеќето од декларираните како Македонци+Бугари+Срби) и на своите потомци им го пренесоа своето гледиште за она што е вистина и слобода, а што окупација. Како Југословени во Македонија се попишуваа само мал број анационални индивидуи слепи следбеници на комунистичката идеологија.
Според резултатите од пописот во Бугарија има 1091 со македонско државјанство. Од тие колку се студенти? Колку и да се нивниот број соодветствува со Македонците чиј мајчин јазик е македонскиот 1163. Меѓу тие може има еден незначителен дел кои се декларирале Бугари.Ете тоа е за македонските студенти. Инаку на времето во Бугарија само во една учебна година доаѓаа по 1000 студенти од Македонија - денес не верувам дека се повеќе од 100-200.
Ќе се изедначи и тогаш има да пукнете од мака... А ние ќе имаме огревен материјал за цела зима.;)
Аха, умрели. Така се умира.Кога ви оди умират,а кога барате траги за идентитет не умрели античките македонци,само се претопили. И самите те гласали на плебесцит(референдум) и се изjaснили.
Колко от 1091 со македонско државjaнство се изjaсниха како македонци?
Лугето со македонско државjaнство са 99% студенти. Никоj во БГ не зима македонски пасош.
300-500 е само квотата на државните универзитети за македонци само во Софиja. Да не зборуваме за другите академски центрови(Пловдив,Варна,Бургас,Плевен,..).
--- надополнето: Oct 10, 2011 9:13 PM ---
СМОТКО прочитај го ДаскалПетков зборник види од која година е, и кој го напишал, па тогаш кажи кој ја измислил Џ.
Убаво е да видиш дека по това време,кога Караджич пишува Даскал ти Петков е па 1 годинка-бебе уште.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Убаво е да видиш дека по това време,кога Караджич пишува Даскал ти Петков е па 1 годинка-бебе уште.
Пак труеш. Прво цело време по форумот зборуваш за некои добрососедски односи помеѓу Македонија и Бугарија, а потоа Македонската стандардизирана азбука ја нарекуваш караџица. Не ти се допаѓа нашата азбука? Твој проблем. Само, елементарна култура е кога пишуваш на туѓ форум да го почитуваш јазикот на луќето кои се најмногубројни на тој форум. Сега ти ќе извадиш милион докази дека македонската кирилица е Србизиран Бугарски, ќе дојде Братот и ќе извади два милиони докази да те убеди во спротивното. Досадни сте. На никој овде не му е галје за твоите докази. Колку е тешко тоа да го разбереш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom