Фан Клуб: Челзи

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Што тресете глупости, Абрамовиќ е тој што овозможи со неговите средства Челси да е сега што е но само со неговите пари, додека Мурињо е најзаслужен за освојување на титула после 50 години и создавање на еден Челси кој незнаеше за пораз во неговото време на домашен терен, Челси кој кога играше со Барселона и Манчестер на домашен терен ги работеше како второкласни екипи, кој донесе играчи кои се уште играат во Челси и мака ми е кога слушам демек Мурињо бил никој и ништо во поновата историја на Челси тие што го тврдат ова најверојатно гледаат фудбал од 2008, додека за отказот на мурињо тоа е најлошиот потег на абрамовиќ, затоа што со тимот на Мурињо кој го имаше стигна до финале во ЛШ, а не дека Грант направил некој револуционерен потег и да ја препороди екипата... така да Мурињо е легенда на овој клуб и човек кој е најзаслужен што Челси игра на оваа ниво.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Се согласувам. Без Абрамович Челзи никогаш немаше да биде тоа што е денес, но и без Мурињо исто така немаше да успее. После Абрамович, Мурињо ја има најголемата заслуга.

A

Alexander Nevsky

Гостин
Мурињо? За мене Абрамович па Раниери е најзаслужен за Челзи.
Абрамович го финансираше цел проект.Раниери ги донесе Лампард,Чех,Робен,Даф,Џо Кол и му даде шанса на Тери во прв тим. Па тек после нив е Мурињо.
Мое мислење е ова,и искрено јас не навивам за Мурињо,Абрамович или Лампард.
Навивам за Челзи,утре може и Абрамович ќе го продаде Челзи. И после што?

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Мурињо? За мене Абрамович па Раниери е најзаслужен за Челзи.
Абрамович го финансираше цел проект.Раниери ги донесе Лампард,Чех,Робен,Даф,Џо Кол и му даде шанса на Тери во прв тим. Па тек после нив е Мурињо.
Мое мислење е ова,и искрено јас не навивам за Мурињо,Абрамович или Лампард.
Навивам за Челзи,утре може и Абрамович ќе го продаде Челзи. И после што?
Сигурен си дека Раниери ги донесе овие ? :)

A

Alexander Nevsky

Гостин
Сигурен си дека Раниери ги донесе овие ? :)
Да,беа договорени уште пред да заврши европското во 2004.
Еве за Чех
Čech had a trial with Chelsea in 2003. It was Claudio Ranieri, then manager of Chelsea, who decided that Čech was his choice as understudy to Carlo Cudicini.[10] After the original bid was rejected,[11]Rennes accepted a second in February. Čech agreed a summer move to Chelsea for £7 million, signing a five-year contract, to commence in July 2004.
А Робен беше договорен уште зимата од страна на Абрамович и Раниери,пред тоа требаше за Јунајтед да потпише мислам.
Joe Cole
2003–2010
Chelsea

Ти ако си вљубен во Мурињо,тоа твој проблем.

Член од
18 февруари 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Не сте нормални, ај престанете не ја трујте темата со кавги!

A

Auditore

Гостин
Што се нема да прочиташ на форумов еј, Абрамович не бил заслужен за тоа што е Челзи, ајде момци, фаќајте креветот, одлогирајте се од форумов и не се логирајте веќе, го ставате Мурињо пред Роман кој вложи повеќе од 2 милијарди, вуат да фак.
Али ко што рече Вори и мене ми е јасно зошто така реагирате, али бидете објективни барем малце.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Гледајте од 2:26

:cuc::cuc:
THE SPECIAL ONE..
--- надополнето: Oct 10, 2011 8:51 PM ---
Што се нема да прочиташ на форумов еј, Абрамович не бил заслужен за тоа што е Челзи, ајде момци, фаќајте креветот, одлогирајте се од форумов и не се логирајте веќе, го ставате Мурињо пред Роман кој вложи повеќе од 2 милијарди, вуат да фак.
Али ко што рече Вори и мене ми е јасно зошто така реагирате, али бидете објективни барем малце.
И Сити вложија скоро дупло повеќе од Челзи,па еве веќе 4та сезона од кога дојдоа арапите ништО..Без супер менаџер како Мурињо ништо немаше да направиме и ние,тоа треба дА ви биде јасно на сите..

A

Auditore

Гостин
Не ми е јасно зошто мешате сега Сити, дајте контра аргумент за нешто поврзано со Челзи.
И идите навивајте за Мурињо, за Реал Мадрид, а не за Челзи коа веќе толку ви е добар тој Мурињо, пошто очигледно овде да издискутирате машки не ве бива, толку од мене.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Аман бе сте ја наполниле темава со тупење за глупава дебата.

Не ми е јасно како може да споредувате личност што вложи огромна сума на пари во Челзи, со личност (на која и беа исполнети сите желби) и му донесе на клубот историска двојна круна?Едниот е сопственик, другиот поранешен менаџер. Едниот не носи на грб 8 години, другиот си отиде (поради за мене непознати причини) при првите знац на криза.

Некој ги спомна Сити и Манчини. Аман бе, која е разликата од сега и пред 7 години, квалитет на лига, начин на игра, психолошка спремност на играчите, број на натпревари и сл.

Факт 1: Доколку не постоеше Романович, не ќе постоеше ниту денешниов Челзи, ниту Мурињо ќе беше тоа што е.
Факт 2: Иако немаше потреба/намера од штедење и се му беше сервирано на тацна, никој неможе да порекне дека Мурињо од тим-суров производ составен од Раниери, состави готов производ т.е. тим кој жареше и палеше. Доколку направиме анализа кои играчи се донесени од Раниери а кои од Мурињо, ќе дојдеме до заклучок дека голем дел од заслугата за таа двојна круна има и Раниери.

Зошто?!? Истите фудбалери што играат и ден денес а се донесени од Раниери, под негово водство можеби ќе останаа просечни играчи, а можеби и играчишта од калиброт на Меси, Иниеста, Кака, Чави и сл. Јас мислам дека ќе беше првото, но којзнае, нели?!?

Овде морам да ја спомнам и дисциплината, какви се срања трпат клубовите од Мурињо (Челзи, Порто, Интер и особено сега Реал)
Од комплексот САФ, сега се надоврза и Пеп.

Менаџерите не работат сами, и тоа сите го знаеме, туку работат со цел тим позади нив, иако најважните одлуки паѓаат на нивниот грб, нормално. Така да би рекол дека менаџерот во поново време означува повеќе тим, отколку поединец...

Никој, апсолутно никој несмее да ги потценува заслугите на Мурињо, какви и да се, колку и да се, под какви услови и да се, но ако морам да дадам свој став за вашава/нашава дискусија ќе кажам само едно:

Да најдеш менаџер од светска класа кој ќе ти донесе титули е тешко, но уште потешко е да најдеш некој кој ќе вложи стотици милиони, па згора на тоа да трпи срања и неуспеси како што тоа го прави/правеше Абрамович!

Kajgana Shop

На врв Bottom