Евроазиска унија

И това ке промени нешто? Скритите диктатурите пак ке се соберат... и?
--- надополнето: Oct 8, 2011 1:02 PM ---

Ако този соуз се прави само заради руската национална мисла и православен дух - обречен е на гибел.
Колко држави во Азиja са ти православни? Со таа приказка Русиja е силна тука,ама не и во Азиja.
Треба да си бил сотелит на на СССР за да знаеш малце повеке и да си го преживjaл и тогава да ти изникнат спомените.

More fmi, руската православна црква се повеќе се опоравува од лудилото на политичарите во советскиот сојуз во кој 5% беа само Руси.
Јака православна Русија е како вакцина за просторите на Балканот каде папата и исламот направија пекол. ТИ ако тоа неможеш да го видиш како јас да ти помогнам освен со ова што тука го пишувам.
Единствено прашање е дали тие што ја водат Русија се од истото друштво на тие кои ги водат НАТО и ЕУ.
Тоа ми е дилема која до самиот крај ќе остане.

Инаку ЕУ пред некој ден ти донесе 6 pack, каде се онадува се што е национална економија во интерес на една централна на ЕУ, изгледа Грција за тоа беше жртвувана.Де види дали 666 има врска нешто со владарите на ЕУ.

Зар има тука нешто нејасно? Оваа унија може да се создаде само со договор меѓу државите, целта ќе е иста како и на ЕУ/НАТО, различен може да биде само начинот на дејствување.
Абсолутно многу работи са неjaсни.
Доколкото читам, никаде не станува збор за заедничка одбрана за да зборуваш за НАТО.
Немаш jaсно дефинирани цели и цености,кои ке следва таа униja.
--- надополнето: Oct 9, 2011 1:41 PM ---
More fmi, руската православна црква се повеќе се опоравува од лудилото на политичарите во советскиот сојуз во кој 5% беа само Руси.
Јака православна Русија е како вакцина за просторите на Балканот каде папата и исламот направија пекол. ТИ ако тоа неможеш да го видиш како јас да ти помогнам освен со ова што тука го пишувам.
Единствено прашање е дали тие што ја водат Русија се од истото друштво на тие кои ги водат НАТО и ЕУ.

Инаку ЕУ пред некој ден ти донесе 6 pack, каде се онадува се што е национална економија во интерес на една централна на ЕУ, изгледа Грција за тоа беше жртвувана.Де види дали 666 има врска нешто со владарите на ЕУ.

Абе стига с таа православна црква. Иди зборуваj на узбеките за правослание. Или иди зборуваj на казаците.
Станува збор за униja во коja ке влегуват не само православни држави, ти ми зборуваш за силата на православието во Русиja. Това не е основ. Нема ништо заедничко по тоj основ.
Пекол ли? Папата нема влиjaние вакво на Балканот ало и да допалнам Русиja само се стреми до топлите морета. Мечта на Русиja от векове. Самата СССР направи грешката. Тоj сам разпушти източниот блок,а днес сака да го обнови. Не може да изпуштиш едно врзано куче со децении и да чекаш да се врати само. Мора да го вратиш со сила.
Тиja што водат Русиja са от истото дружство со Леонид Брежнев, Хрушчов,... и така натаму. Заборави от каj иде Путин? Или како би коментирал рокадата мегу премиер и председател?

Извини фми, Обама по што се разликува од Буш ?
Али за вас топ е, вие од советско едноумие влеговте во западно едноумите.
Тек седмиот ден големите западни медиуми објавија вест за протестите на Вол Стрит.

Идеја наменета само за добивање на претседателски избори.

Кизнај на колку Руси ќе му се разбудат идеите за руска империја.

Извини фми, Обама по што се разликува од Буш ?
Али за вас топ е, вие од советско едноумие влеговте во западно едноумите.
Тек седмиот ден големите западни медиуми објавија вест за протестите на Вол Стрит.
Не сме чули Буш да се врати за трет пат, ни Обама, ни Клинтон. По това се разликуват генерално.
Е, не сме ние ониja,кои плуевме по СССР, а после чекаме и жалиме за истите.
Ти сметаш дека светската криза не ja погодува Русиja?
Секо едно полно и слепо следене на един голем брат е пагубно за помалите држави.

Партиски попис 1922 година , 19,564 еврејски болшевици или 5.12% од сите.

Русија једино била суперсила кога постоел Советскиот Сојуз. Да руската православна црква се "опоравува" престанаа да живеат ко свештеници и се вратија на живот во луксуз , мерцедеси и палати.

Партиски попис 1922 година , 19,564 еврејски болшевици или 5.12% од сите.

Русија једино била суперсила кога постоел Советскиот Сојуз. Да руската православна црква се "опоравува" престанаа да живеат ко свештеници и се вратија на живот во луксуз , мерцедеси и палати.

Еве еден краток список, треба да најдам една книга каде има список на раководството на кп на ссср.

Vladimir ILIC LENJIN.
LAV DAVIDOVIC TROCKI visoki sef za Crvenu Armiju
GLIGORIJ ZINOVLJEV expert za politicku tajnu policiju
SALOMON LOZOVSKI
MAKSIM MAKSIMOVIC
JURIJ ANDROPOV sef KGB, kasnije Sovjetski veliki diktator
JAKOV SVEDROVL prvi presednik SSSR-a
JAKOV JUROVSKI komadant tajne politicke policije koji je bio vodja
MOSES URITSKI

FELIKS EDMUNDOVIC pravo prezime URITSKIJ .Sef za masovna ubistva u Sanprtrsburgu.

ROZALIJA SALKIND JEDNA OD NAJGORIH TORTUR EXPERATA .
ARON KOHEN (BELA KUN) DIKTATUR U MADJARSKOJ
LAZAR MOISIJEVIC KAGANOVIC. Prvi i najveci staljinov masovniubica odgovoran za smrt miliona Rusa.Takođe je ucestvovao u rusenju crkve Svetog Spasa u Moskvi. Kad je crkva bila srusena izjavio je; Ruska Mati je na zemlji. Mi smo joj skinuli suknju.

NIKOLAJ JESOV
MIHAIL KAGANOVIC
ROSA KAGANOVIC Staljinova ljubavhica lazarova sestra
OLGA BRONSTEIN sestra TROCKOG
GENRIK JAGODA
LEV INZHIR
BORIS BERMAN
MARTIN GRAY AMERICKI JEVREJ
ISAK BABEL OFICIR
LEIBA LAZAREVIC
JONA JAKIR;GENERAL
JAKOV KREISER .GENERAL
DAVID DRAGONJSKI,general, Ruski junak
GRIGORI STREJN, general
MIHAIL CASKEVIC GENERAL

За време на втората светска војна имаш неколку јаки евреи на сцена.

Churchill-Jacobson
Roosevelt-Rosenfelt
Stalin-Djugashvili
Eisenhower-Eisenhaur

Интересен лик ми е тука и Јозеф Гебелс, демек Германец.

итн итн...
--- надополнето: Oct 9, 2011 8:38 PM ---
Не сме чули Буш да се врати за трет пат, ни Обама, ни Клинтон. По това се разликуват генерално.
Е, не сме ние ониja,кои плуевме по СССР, а после чекаме и жалиме за истите.
Ти сметаш дека светската криза не ja погодува Русиja?
Секо едно полно и слепо следене на един голем брат е пагубно за помалите држави.

фми, по што се разликува политиката на САД во последните 50 години ?
Не постои идеолошка форма, постојат огромни коропорации, постојат кршење на меѓународните конвенции, употреба на сила врз суверени држави, употреба на забрането оружје, учество во рушење на легитимно избрани влади, главен производител на дрога, оружје итн....
Некој претседател го има променето ликот на САД ?
Демократијата е обмана за народните маси дека има право на 4 години да промени нешто а во суштина оди по точно зацртан план на одрбаните на оваа планета за нов светски поредок.
Мојата словенска душа не прифаќа лага и ропство.

А големиот брат е мој православен брат, ако тој се избави од духовната беда, тој ќе ги повлече и другите православни словенски народи.
Чистењето на Балканот но и на самата Русија, Украина, од Словените е поради нашата немоќ да изнајдеме модус да изградиме оптшества врз нашите вредности, оптшества кои паметата и учат за своето минато а не во слепо верување на западните.

фми, по што се разликува политиката на САД во последните 50 години ?
Не постои идеолошка форма, постојат огромни коропорации, постојат кршење на меѓународните конвенции, употреба на сила врз суверени држави, употреба на забрането оружје, учество во рушење на легитимно избрани влади, главен производител на дрога, оружје итн....
Некој претседател го има променето ликот на САД ?
Демократијата е обмана за народните маси дека има право на 4 години да промени нешто а во суштина оди по точно зацртан план на одрбаните на оваа планета за нов светски поредок.
Мојата словенска душа не прифаќа лага и ропство.

А големиот брат е мој православен брат, ако тој се избави од духовната беда, тој ќе ги повлече и другите православни словенски народи.
Чистењето на Балканот но и на самата Русија, Украина, од Словените е поради нашата немоќ да изнајдеме модус да изградиме оптшества врз нашите вредности, оптшества кои паметата и учат за своето минато а не во слепо верување на западните.

Не гледам промена.
Аналогично е и во Русиja. Не постои идеоложка форма,постоjaт олигарси и нивните интереси, употреба на сила врз суверената Грузиja и откинуване на 2 држави от неja,друг пример ти е Преднестровието во Молдавиja, рушене на влади пример ти е Украjна, извозник на оружие, дрога,... уште
Колко слично е това со демократиjaта по цел свет,а ? Демократиjaта е аутопиja и колкото побрзо го разбереме,толкова подобро.
Твоjaта словенска душа ja разбирам, но словените са премного разделени и Русиja не е во состоjба да направи обединение поради простата причина,дека таа има направено големи злини на словенски држави.

Не гледам промена.
Аналогично е и во Русиja. Не постои идеоложка форма,постоjaт олигарси и нивните интереси, употреба на сила врз суверената Грузиja и откинуване на 2 држави от неja,друг пример ти е Преднестровието во Молдавиja, рушене на влади пример ти е Украjна, извозник на оружие, дрога,... уште
Колко слично е това со демократиjaта по цел свет,а ? Демократиjaта е аутопиja и колкото побрзо го разбереме,толкова подобро.
Твоjaта словенска душа ja разбирам, но словените са премного разделени и Русиja не е во состоjба да направи обединение поради простата причина,дека таа има направено големи злини на словенски држави.

Тогаш со папата обедини се.

Датумите ги променивте поради економски причини, разбира се.
Датумите ? Ако имаш предвид на црковниот календар, уште во 1968 година е направена смената и срамно е да зборуваш вакви глупости.

Еве еден краток список, треба да најдам една книга каде има список на раководството на кп на ссср.

Vladimir ILIC LENJIN.
LAV DAVIDOVIC TROCKI visoki sef za Crvenu Armiju
GLIGORIJ ZINOVLJEV expert za politicku tajnu policiju
SALOMON LOZOVSKI
MAKSIM MAKSIMOVIC
JURIJ ANDROPOV sef KGB, kasnije Sovjetski veliki diktator
JAKOV SVEDROVL prvi presednik SSSR-a
JAKOV JUROVSKI komadant tajne politicke policije koji je bio vodja
MOSES URITSKI

FELIKS EDMUNDOVIC pravo prezime URITSKIJ .Sef za masovna ubistva u Sanprtrsburgu.

ROZALIJA SALKIND JEDNA OD NAJGORIH TORTUR EXPERATA .
ARON KOHEN (BELA KUN) DIKTATUR U MADJARSKOJ
LAZAR MOISIJEVIC KAGANOVIC. Prvi i najveci staljinov masovniubica odgovoran za smrt miliona Rusa.Takođe je ucestvovao u rusenju crkve Svetog Spasa u Moskvi. Kad je crkva bila srusena izjavio je; Ruska Mati je na zemlji. Mi smo joj skinuli suknju.

NIKOLAJ JESOV
MIHAIL KAGANOVIC
ROSA KAGANOVIC Staljinova ljubavhica lazarova sestra
OLGA BRONSTEIN sestra TROCKOG
GENRIK JAGODA
LEV INZHIR
BORIS BERMAN
MARTIN GRAY AMERICKI JEVREJ
ISAK BABEL OFICIR
LEIBA LAZAREVIC
JONA JAKIR;GENERAL
JAKOV KREISER .GENERAL
DAVID DRAGONJSKI,general, Ruski junak
GRIGORI STREJN, general
MIHAIL CASKEVIC GENERAL

За време на втората светска војна имаш неколку јаки евреи на сцена.

Churchill-Jacobson
Roosevelt-Rosenfelt
Stalin-Djugashvili
Eisenhower-Eisenhaur

Интересен лик ми е тука и Јозеф Гебелс, демек Германец.

итн итн...
--- надополнето: Oct 9, 2011 8:38 PM ---

.

Набројаните скоро сите беа стрелани од Сталин. Сталин е класифициран како антисемита од самите евреи и самиот уште од детство го следи глас за тоа. Архипелаг Гулаг е дисидентска приказна.(бројките не дека немало Гулази)

РПЦ беше и главната снага која што одеше против Петар Велики, кажувајќи дека тој е поседнат од ѓаволот и е антихрист кој ќе ја доведе Русија во пропаст.

Датумите ? Ако имаш предвид на црковниот календар, уште во 1968 година е направена смената и срамно е да зборуваш вакви глупости.

Не сменивте ништо со влезот во ЕУ ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom