Лига на шампиони 2011/12

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Не ми се свиѓаше тоа што Червар не повика тајм-аут иако разликата од +8 падна на +3. Не ми се свиѓаше што го форсираше играчот со број 7 (знам дека на претходните мечеви беше најдобар) кога вчера играше ужасно. Станиќ бранеше феноменално, а и Диви имаше некои „диви“ одбрани. Ми се допадна како игравме во одбраната, а и во нападот имавме повеќе расположени играчи што досега ретко се случувало. За навивачите за ракометните тимови во Македонија, па ни Вардар во ЛШ немаше којзнае каква поддршка, само трибината позади голот. Што се однесува до Металург, Минчо требаше да си оформи нова ракометна екипа во Аеродром, да ги превземе МЗТ Скопје и ФК Скопје и ќе беше се подруго, сигурно на секој меч ќе имаше бар по 1.500 навивачи.
Почеток на полувремето беше па можеби затоа не зема тајм-аут. Сигурно Червар очекувал потешки моменти што за среќа не се случија.

За формирање нова екипа, во Аеродром на пример, е малку смешно да се коментира. Не се формира екипа тука така. Можеби ти немаш слушнато за РК Металург, ама тој клуб не е од вчера и во него има луѓе кои се во ракометот цел нивни живот. Тие го водат клубот. Ние ги гледаме Червар и ракометарите на телевизија, ама тие се само дел од клубот. За тие ѕвезди да имаат добри услови некој мора да знае да раководи со клубот. Такви луѓе не се купуваат со пари. Ако направиш нов клуб, такви луѓе тешко ќе најдеш.
Инаку, РК Металург секогаш бил финансиран од Железара (подоцна Мак Стил), ама во последниве неколку години имаат ептен поголем буџет отколку претходно.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Очекувам победа на Металург од 3-4 гола разлика.. Денес исто игра Атлетико Мадрид па очекувам и од Кире едно 7-8 гола..

Член од
14 март 2010
Мислења
16.915
Поени од реакции
16.181
Кој црн македонски менталитет, па тоа не е можно. :mad:
На 17-21, имаме три напади за реализирање и зголемување на пет разлика.. и не успеавме да ги реализираме, а со тоа и да издвојуваме победа, а после тоа и голем пад на играта..не реализирани пенали.. страшно.
Среќа на крајот нерешен резултат извадивме, а можевме да имаме лесна победа, штета..

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Е добро де со бод одлична шанса за понатаму. Бидејќи најверојатно овие ќе испаднат (Ст. Петерсбург) нема да носиме бодови од нив такада ништо страшно. Вистинските дуели ќе бидат со Констанца и Висла.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.915
Поени од реакции
16.181
Е да, на крајот е добро, ама ако го глеаше целиот натпревар ние заслуживме победа, мада со таа игра и тој пад на крај требаше и да загубиме за да му дојди памет за друг пат.

А со Констанца и со Висла на гостински терен нема што да бараме. ;)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Како бе нема што да бараме со Констанца и Висла на гостински истите посебно Висла е слаба екипа ги гледав со Констанца на домашен терен едвај победија еден разлика губеа цел меч а Констанца е просечна екипа.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Штета за Металург...
Имаа победа во џеп...
Голманот Богданов ги куртули Русите од сигурен пораз...
Колку само тешки топки скина,пенали,заицери.....:eek:
И секако БРЗОПЛЕТОСТА на некои играчи на Металург...
Посебно Стојчевски,две клучни топки на крај ги фрли во неповрат.....:tapp:
Се гледа дека нема сигурност во својата игра.и нема искуство за вакви тесни завршници,во кои не е дозволена никаква грешка....
Станиќ одличен на голот...Миркуловски,Мојсо ФЕНОМЕНАЛНИ....
Вистински лидери на тимот,посебно морам пак да го пофалам Миркуловски,дечкото е неверојатен во последно време.....
Марковиќ си го расипа впечатокот со промашените пенали.....
Другите играчи под нивото....
Одбраната затаи,еден куп голови од брз центар,бавно затвораа простор.....
Сепак и ремито е одличен резултат.....

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Од денешните мечеви..
Очекувани победи на АГ Копенхаген(скандинавскиот дрим тим)-го растурија Пик Сегед...36-24...
Шамбери-Савехоф 33-30....
Тешка победа на Французите,тесна утакмица...
Фуше Берлин-Виве Киелце...30-27...
Како се насадија Пољаците:D
Речиси 55 минути водеа нон-стоп..и застанаа....
Како мали деца ги губеа топките...и Фуше ги растури од контри на крајот....
Јурашик-КАКВО ДРВО,леле,леле....:D
Митков е подобар од него....:pos:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Од 8 Кире со Атлетико против Чеховски Медведи. Тежок меч ќе биде прогнозирам тесна победа на Атлетико.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.592
Поени од реакции
14.399
Кил - Монпење играат сеа, има пренос на Сител 3.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Подобро кажано-Акамбре со 8 гола,голманот Штокл и ГРАНИТНАТА ОДБРАНА...го победија Кил на домашен терен...
Ракомет следам долго време,и не ми текнува кога последен пат Кил дал само 23 гола на еден меч,и тоа на домешен терен...:eek:
Одбраната на Монпеље беше СТРАШНА:cool:....
Плус на голот Штокл....

Монпеље ја успори играта во напад,си играше на долги напади и не згрешија...:)

Кил немаше игра,се мачеше...немаше одговор за ваков бавен ритам на игра.......
Ако не беше Омејер ќе изгубеа со поголема разлика....

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
И јас не памтам ваков резултат, се гледа каква одбрана се играше...од голманите дури и пенал не се даваше упм.Него мора да се напомене дека се играше премногу грубо посебно Французите.Инаку го гледа некој Атлетико и Кире??
--- надополнето: Oct 9, 2011 7:07 PM ---
21-16 моментално.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Одбраната затаи,еден куп голови од брз центар,бавно затвораа простор.....
Сепак и ремито е одличен резултат.....
Истото се случи неколку пати и против Копер. Тоа е слабата точка во одбраната, а и до сеа целат на тоа противнициве...

Инаку, Миркуловски :cuc: Многу напреднал последнава сезона...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom