- Член од
- 1 декември 2008
- Мислења
- 1.043
- Поени од реакции
- 182
Почеток на полувремето беше па можеби затоа не зема тајм-аут. Сигурно Червар очекувал потешки моменти што за среќа не се случија.Не ми се свиѓаше тоа што Червар не повика тајм-аут иако разликата од +8 падна на +3. Не ми се свиѓаше што го форсираше играчот со број 7 (знам дека на претходните мечеви беше најдобар) кога вчера играше ужасно. Станиќ бранеше феноменално, а и Диви имаше некои „диви“ одбрани. Ми се допадна како игравме во одбраната, а и во нападот имавме повеќе расположени играчи што досега ретко се случувало. За навивачите за ракометните тимови во Македонија, па ни Вардар во ЛШ немаше којзнае каква поддршка, само трибината позади голот. Што се однесува до Металург, Минчо требаше да си оформи нова ракометна екипа во Аеродром, да ги превземе МЗТ Скопје и ФК Скопје и ќе беше се подруго, сигурно на секој меч ќе имаше бар по 1.500 навивачи.
За формирање нова екипа, во Аеродром на пример, е малку смешно да се коментира. Не се формира екипа тука така. Можеби ти немаш слушнато за РК Металург, ама тој клуб не е од вчера и во него има луѓе кои се во ракометот цел нивни живот. Тие го водат клубот. Ние ги гледаме Червар и ракометарите на телевизија, ама тие се само дел од клубот. За тие ѕвезди да имаат добри услови некој мора да знае да раководи со клубот. Такви луѓе не се купуваат со пари. Ако направиш нов клуб, такви луѓе тешко ќе најдеш.
Инаку, РК Металург секогаш бил финансиран од Железара (подоцна Мак Стил), ама во последниве неколку години имаат ептен поголем буџет отколку претходно.