Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
naj organizirana(Za navivanje,koreografija,baklijada,incidenti i drugi raboti) naviacka grupa vo drzavata se Ballistet !!!

ne deka sum clen na ova grupa no stvarno lani dokazavme deka sme najbrojni i naj organizirani ! Samo za 1 godina ne imase 3 pati kaj naj poznatata web stranica za navivaci www.ultras-tifo.com !!

Napraevme koreografij koi retko mozes da gi gledas ne vo Makedonija tuku vo ballkan na primer :

Baklijada

navivanje :

brojka:

odbojka :

futsall:

Ako nekoj ima nesto da kaze ...povelete so fakti !!!

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.593
^ Смешка си :) Ајде штом си пишал со ФАКТИ одиме така

1. Најдобар не се станува од една сезона само. Минатата сезона клубот ви беше најдобар, тоа признавам. Истото предизвика да има посетеност на натпреварите на Шкендија, но се поставува прашањето каде бевТе минатите сезони пред тоа ?

2. Не си најдобар ако имаш само бројка јака и ако направиш некоја кореографија. Вие, апсолутно сте голема 0 за пред се навивачка едукација, за навивачки КОДЕКС, за навивање 90 минути без престан, за ФОНД НА ПЕСНИ, за пароли, за познавање на ултрас правила.

3. Оваа сезона Шкендија не е така силен клуб како лани, па веднаш се приметува вашето опаѓање како група. На домашните натпревари сте во далеку послаба бројка од лани, неколку гостувања и не обработивте воопшто, поправиме ако грешам ?!
И да, немавте муда да дојдете во Скопје со Вардар :) (јебига сега и јас ќе се правам мутав како вас, да видите и вие како е)

4. Сето ова е доказ дека сте несериозна група, ако воопшто може да се нарече група. Од наводно ваше 19 години постоење, ни 4 сезони целосно ги немате активно навивано. КРАЈ НА МУАБЕТОТОТ. Има уште многу да поминете прво за да станете НАВИВАЧИ (да навивачи а не партиски послушници) па после уште толку за да станете најдобри.

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Уште неможам да разберам како може да исчезне цел автобус со баљисти на сред автопат на враќање од Струмица против Вардар... :)

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
^ Смешка си :) Ајде штом си пишал со ФАКТИ одиме така

1. Најдобар не се станува од една сезона само. Минатата сезона клубот ви беше најдобар, тоа признавам. Истото предизвика да има посетеност на натпреварите на Шкендија, но се поставува прашањето каде бевТе минатите сезони пред тоа ?

2. Не си најдобар ако имаш само бројка јака и ако направиш некоја кореографија. Вие, апсолутно сте голема 0 за пред се навивачка едукација, за навивачки КОДЕКС, за навивање 90 минути без престан, за ФОНД НА ПЕСНИ, за пароли, за познавање на ултрас правила.

3. Оваа сезона Шкендија не е така силен клуб како лани, па веднаш се приметува вашето опаѓање како група. На домашните натпревари сте во далеку послаба бројка од лани, неколку гостувања и не обработивте воопшто, поправиме ако грешам ?!
И да, немавте муда да дојдете во Скопје со Вардар :) (јебига сега и јас ќе се правам мутав како вас, да видите и вие како е)

4. Сето ова е доказ дека сте несериозна група, ако воопшто може да се нарече група. Од наводно ваше 19 години постоење, ни 4 сезони целосно ги немате активно навивано. КРАЈ НА МУАБЕТОТОТ. Има уште многу да поминете прво за да станете НАВИВАЧИ (да навивачи а не партиски послушници) па после уште толку за да станете најдобри.
minatite sezoni ??
eve na primer Shkendija vtora liga
1.ne moem da najdem drugi snimki !!
fakt e deka ne bevme organizirano nadvor od Tetovo da navivame no toa ne znaci deka vo Tetovo ne bevme organizirani !
2.za pesni ?? paroli ? ma nemoj ajd probaj da smenis nekoj zborovi poslednite godini zs ovie istite zborovi gi kazues skoro 10 godini a kaj nas mnogu raboti smenile !!
paroli ima sekoj natprevar skoro...imas snimki be drugar gledaj na youtube i drkaj kolku sakas gledaj dali imame prestan ili ne !! navivacki kodeks ? ovie filmovi mozes da gi kazues na eden sto zive vo Afganistan !!!da baras Ultras-i vo Makedonija e isto kako da baras voda vo Sahara !
a za poznavanje na ultras pravila mozem profesor da ti bidem tebe i mnogu drugi naviaci od drzavata...
3.ova sezona ne padna brojkata tuku sami sakavme taka vo nashata tribina da mozhat da vlezat samo ljuge koj imat karta od Ballistet !! a mnogu tesko da doagas do kartata ako barem ne si REDOVEN VO TRIBINA ovie poslednite godini !

Nie imavme muda ... dojdovme ne organizirani od stariot pat samo da bideme vo stadion no Policajcite ne vratile...bevme lani...vo ista tribina...nesto sto vie samo mozete da sonuvate vo Tetovo

4. za politicki platenici ?? hmm cekaj barem site ve znaeme .. Je ne sum od Palestina da me lazes kolku sakas ...mozes da go lazes nekoj sto nema vrska so navivanje ama mene ne... ! Vie i paroli napraevte za projekti na drzhavata/opshitnata, vie ste tie koj navivavte od 2 tribini zaradi sto bevte POLITICKI PLATENICI !

ti za kogo bese za sdsm ili vrmo ? Loyal FANS ili Komiti ?
..bidi mi pozdraven

Член од
5 октомври 2011
Мислења
57
Поени од реакции
15
Абе смешни се овие баљистите...они мислат со една добра година на навивачки план ке успеат да постигнат оно шо многу други групи со години го праат ц.ц. страшно...

Комити на прво место тука нема потреба да се дискутира,исто и Фемили Аеродром многууу активни и едни од подобрите и нај организираните групи у последно време,сите други се испод нивото на овие 2 групи !!

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.593
minatite sezoni ??
eve na primer Shkendija vtora liga
1.ne moem da najdem drugi snimki !!
Браво. Со овие три клипа сега ми докажа дека сте навивале сите сезони на сите утакмици во втора лига :)

fakt e deka ne bevme organizirano nadvor od Tetovo da navivame no toa ne znaci deka vo Tetovo ne bevme organizirani !
Клубот се бодри и на гостински терен, вистинските навивачи не пропуштаат гостување. Ти сам признаваш дека не сте биле организирани надвор од Тетово да го бодрите клубот. И после сериозна група сте ?!

2.za pesni ?? paroli ? ma nemoj ajd probaj da smenis nekoj zborovi poslednite godini zs ovie istite zborovi gi kazues skoro 10 godini a kaj nas mnogu raboti smenile !!
paroli ima sekoj natprevar skoro...imas snimki be drugar gledaj na youtube i drkaj kolku sakas gledaj dali imame prestan ili ne !! navivacki kodeks ? ovie filmovi mozes da gi kazues na eden sto zive vo Afganistan !!!da baras Ultras-i vo Makedonija e isto kako da baras voda vo Sahara !
И пак да повториме, од само една сезона не се станува најдобар. Од само јака бројка не се станува најдобар. Има други битни елементи кои ВИЕ ГИ НЕМАТЕ.
Околу пароли и кореографии, вие колку што имате направено во цело ваше постоење Комити имаат толку направено за една сезона само !

За песни, никој никаде не слушнал друга освен таа БЕСА.
Значи се мисли за песни за клубот, а не скандирање против Македонија и Македонците, како што ви се 90% од утакмиците, ја пцуете државата во која живеете.

Ајде постирај овде да видиме песни за клубот ваш, со текст и видео ?!

a za poznavanje na ultras pravila mozem profesor da ti bidem tebe i mnogu drugi naviaci od drzavata...
Е сега стварно ме заќути. Стварно вие сте професори за ултрас правила, пу суратот ви се гледа.

3.ova sezona ne padna brojkata tuku sami sakavme taka vo nashata tribina da mozhat da vlezat samo ljuge koj imat karta od Ballistet !! a mnogu tesko da doagas do kartata ako barem ne si REDOVEN VO TRIBINA ovie poslednite godini !
Значи никого не го инересира дали на вашата трибина оваа сезона пуштате само со „карта“ од Балисти или не, битно ФАКТИТЕ говорат дека бројката за разлика од лани ви е 3 пати помала. Не е вистина ова ?

Nie imavme muda ... dojdovme ne organizirani od stariot pat samo da bideme vo stadion no Policajcite ne vratile...bevme lani...vo ista tribina...nesto sto vie samo mozete da sonuvate vo Tetovo
Комити кога ги враќаа од патарини за гостување во Тетово, ти уште беше во Косово !
За до лани во право си, доаѓавте, но сето тоа се должеше на претходните управи на Вардар, кога беа наивни и пуштааа ваше присуство, знаејќи дека вашата управа не не пушта нас во Тетово. Но од сега веќе друго ќе биде, ајде да ве видам дојдете. Додека не дозволи вашата управа ние да гостуваме организирано кај вас, нема ни вие да дојдете кај нас. РЕЦИПРОЦИТЕТ. :) Како вашата управа со Комити, така и нашата управа со Балисти !!!

4. za politicki platenici ?? hmm cekaj barem site ve znaeme .. Je ne sum od Palestina da me lazes kolku sakas ...mozes da go lazes nekoj sto nema vrska so navivanje ama mene ne... ! Vie i paroli napraevte za projekti na drzhavata/opshitnata, vie ste tie koj navivavte od 2 tribini zaradi sto bevte POLITICKI PLATENICI !

ti za kogo bese za sdsm ili vrmo ? Loyal FANS ili Komiti ?
..bidi mi pozdraven
Дека политиката навлезе во Комити, вистина е. Тоа не го оспорува никој. Сакааа да направат поделба бидејќи бевме 5.000 луѓе на трибина, поделби пробуваа да прават и претхнодно за да може полицијата полесно да контролира.
Но тие работи се оставени зад нас, во минатото. Сега ТВРДАМ дека Комити немаат допирна точка со ниту една политичка партија, доказ за тоа се паролите и скандирањата кои ги упативме во последно време за политичките партии.
Додека вие бевте, сте, и ќе бидете политички потрчковци ! За Балисти знае цел свет дека до пред неколку сезони бевте полтрони на Мендух Тачи (ДПА) или PDSH по ваше. Такви луѓе ја водеа групата Балисти, и 90% од членовите беа воедно членови и на

партијата. После некое време, со доаѓањето на ДУИ на власт, одредени луѓе сакаа да направат промени во вашата група, односно ДУИ да го превземе лидерството. Па тука имавте расправии меѓусебни и затоа ве немаше никаде неколку сезони :). За да се консолидирате конечно лани, пред влегувањето во прва лига, со ново водство на Балисти, членови на ДУИ.
Но сепак повторно политички проблеми имате во групата, сепак Мендух Тачи вели дека Тетово е на ДПА.

1. Зошто си отидете тренерот Миха од кај вас на сред сезона лани, иако имаше добри резултати ? ;)

2. Многу убав дрес сте му дале на Али Ахмети. А и тие знамињата што од едната страна го имаа знакот на Шкендија, а од другата на ДУИ, онака баш се навивачки и ултраски. Само да не се налути Тачи, па нема да ви ги пушта на стадион веќе тие неговите уличари ?!

Член од
3 октомври 2011
Мислења
11
Поени од реакции
1
^ stvarno si mislis deka site sto ne se ballisti tuka ke ti veruvaat, i uspea vo toa, nekoi luge za poveke ne se, sega mislam deka dovolno ti bese ova, ili ne? uste sakas da kazes kolku ballistite drkale i ebale sekoj den po kolku zenski? aj kazi ni ja i taa informacija, se gleda deka "znaes" mnogu, od vakvi postovi na forumot mi se povraka

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.641
Поени од реакции
1.239
Со самото тоа што Балисти навиваат за друга репрезентација, нема веќе потреба да се пишува на оваа тема за нив.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Уште од пред една година зборам само едно и исто. Значи Балисти не треба да се сметаат како македонска тифо група. Поточно не треба да се води дискусија во врска со нив и целосно да бидат игнорирани. И секој нивни член т.е. тој што се претставува како член на Балисти треба да биде баниран од форумов.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Family Aerodrom.Доказ дека прави навивачи се секогаш поддршка на клубот ,без разлика на кое место се наоѓал и дали освојувал титула.
Секогаш биле во една слична бројка.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.641
Поени од реакции
1.239
A za kogo da navivaat ?
Me боли к*р за кого ќе навиваат, ја само спомнав да не се пишуе за нив на темава, од едноставна причина, затоа што навиваат за друга репрезентација и затоа што ја негираат државата у која живеат и која им дава леб.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom