Исламизиран Србин, наспроти чист антички Македонец. Неспоредиво!срам ми е исто колку што му е срам на исламизираниот Србин кој се дрзнува да ми предава историја место архитектура во сопствената земја притоа незнаејки си го потеклото подалеку од татко му
и да и не - фактот останува дека во антиката, македонија и рим, средниот век самуил/византија класичната архитектура е наголемо застапена во Македонија, времиња кога на добар дел од европа, особено на нероманизираниот дел,најголемо достигнување во градбата му е колиба од прачки замачкана со кали сега тие имале право на класична архитектура а ете ние сме немале, зошто кај нас пази никогаш не постоела...перверзии
дебати се кога имаш две спротиставени страни, кај нас се случуваа монолози, вагинални монолози, кој не убедуваа колку сме збунети, тебе гледам те убедиле, мене не можат, знам кај е скупи,стоби, таор, св софија, стара железничка и широк сокак.
--- надополнето: Oct 7, 2011 7:47 PM ---
мајку му ...Скопје изгледа исто како Битола и Солун под Турско, како Белград под Српско или Софија под Бугарско....што ти е поентава со постот???
На нашиов Македонец све му е јасно од почетокот на светот до денес, све осим колку точно краци има Ѕвездата што му блеска на градите...
Многу убави слики од старо Скопје има Лурц после тебе; златни примери на неспоредива застапеност (во однос на било кој европски град) на нео-стилови по метар квадратен.
Дивота!
Нема да ти ги коментирам заклучоците за Европа и колибите од кал, пошо стварно не знам што да кажам-ме остави без зборови. Стварно, што тоа те учеле во школо?