Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.031
- Поени од реакции
- 61.955
Од што?Верувајте и ке бидете спасени
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од што?Верувајте и ке бидете спасени
Од начинот на кој ги перцепирате нештата.Од што?
Дај пример за позитивни нешта за кои размислуваш. Да видиме по што се разликуваме.Од начинот на кој ги перцепирате нештата.
Вербата ни помага да ја смениме нашата перцепција на нештата, да го насочиме умот кон позитивните нешта.
Без навреда брат, ама прашањето ти е многу површно.Дај пример за позитивни нешта за кои размислуваш. Да видиме по што се разликуваме.
Ти примај си слободно... Јас ќе си спознавам ти си верувај...Грешка си
вербата во љјубовта ти овозможува да ја примиш истата, ако не веруваш во нешто, значи дека истото за тебе и не постои
ако не веруваш во љубов, како можеш да ја чувствуваш истата, како можеш да ја шириш понатаму?
А водата... таа е само еден од 5те елементи
--- надополнето: Oct 8, 2011 5:55 PM ---
Бог се спознава, ама џабе ти е ако го спознаеш а не веруваш во него, а и дали е можно да се спознае бог без верба во него?
Верувајте и ке бидете спасени
Џабе ти е да веруваш ако не спознаеш, а не обратно.Бог се спознава, ама џабе ти е ако го спознаеш а не веруваш во него, а и дали е можно да се спознае бог без верба во него?
Верувајте и ке бидете спасени
Без навреда, ама не бегај кога ќе загусти. Прво нафрли една новост дека да бидеш спасен значи да ја смениш перцепцијата... тоа ти го прогледав.Без навреда брат, ама прашањето ти е многу површно.
Ако размислувавме исто, до сега ке разбереше.
Од начинот на кој ги перцепирате нештата.
Вербата ни помага да ја смениме нашата перцепција на нештата, да го насочиме умот кон позитивните нешта.
Кога велам Бог, не мислам да ја мешам религијатаТи примај си слободно... Јас ќе си спознавам ти си верувај...
Ах ти си мислел за петте елементи, јас мислев на нешто сосема друго со оганот... Не си ме разбрал... небитно
Да, бог се спознава без да се верува во него. Тоа го измислија неспособни кои не можат ни на за влакно да се доближат до божественото... Да не ги именуваме кои се тие...![]()
Кога велам Бог, не мислам да ја мешам религијата
Кога велам Бог, мислам љубов
Ти спознај ја љубовта и не верувај дека си ја спозналхммм....
Кога нешто спознаваш тогаш ЗНАЕШ дека тоа постои, нема потреба да веруваш. Тоа е поентата.Ти спознај ја љубовта и не верувај дека си ја спозналхммм....
Добар обидЏабе ти е да веруваш ако не спознаеш, а не обратно.
Велиш дали е можно да спознаеш нешто без да веруваш? Кога ќе пуштиш врела вода по грешка, и ќе го спознаеш нејзиното дејство преку искуството наречено - болка, дали ти е потребна верба, за да знаеш дека водата е врела?
Паметниот знае, мудриот верува, чувствуваКога нешто спознаваш тогаш ЗНАЕШ дека тоа постои, нема потреба да веруваш. Тоа е поентата.
Добар обид
--- надополнето: Oct 8, 2011 6:38 PM ---
Паметниот знае, мудриот верува, чувствува
Празни зборови???Без навреда, ама не бегај кога ќе загусти. Прво нафрли една новост дека да бидеш спасен значи да ја смениш перцепцијата... тоа ти го прогледав.
После рече дека вербата помагала да ја смениме перцепцијата за нештата и да го насочиме умот на позитивни работи. Повели, објасни ни на што го насочувате умот вие кои имате верба, за да видиме што не чини со нас и да научиме нешто.
Во спротивно си уште еден од оние кои редат празни зборови обидувајќи се да звучат интересно.
Да, таман ќе помислиш дека почнала некаква дискусија, вртат на поезија...Мене религиозните фанатици од типот на Мики1 ми се поинтересни. Вакви матикаши кои се исфрлаат со празни флоскули од типот Бог е љубов, Бог е светлина се едноставно досадни.