Леле мои луѓе они плаќале данок и издавале фискални и сите биле пријавени....ХАХАХА не ме радуј,не се прави со сила луд![]()
Даваат бе фискална што збориш,како не даваат... на хартија за бурек

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Леле мои луѓе они плаќале данок и издавале фискални и сите биле пријавени....ХАХАХА не ме радуј,не се прави со сила луд![]()
Даваат фискални,на пластичарска и битпазар полни се улиците од ѓубре од фискалниДаваат бе фискална што збориш,како не даваат... на хартија за бурек![]()
И во тие средини има ужасно голема разлика помеѓу вложувањето во една или друга страна на вардар, населба, улица... како сакаш мери. Факт (за кој не сакам ни да дискутирам, онака одма ти велам да престанеш да збориш) е дека десната страна на вардар е далеку (ден и ноќ разлика) поразвиена од левата страна на вардар. На десната страна на вардар живеат мнозинство Македонци. Карши, преку реката, живеат мнозинство Албанци.
Жифти све.Dardan-ia те почитувам, а воедно и го разбирам твојот став ....
Тоа е ,им се лигавиме и ги разбираме и ги почитуваме,додека они дрско ти ја делат државата...Жифти све.
Го почитуеш и го разбираш?
Шо не си го земеш дома ?
Ти уопште си прочитала некој негов пост?
или не он пишуе у љубав и лепота (или како и да се вика тоа)...
Многу на место ти е мислењево.И јас мислам дека целата енергија и незадоволство треба да бидат насочени кон оние горе, што без разлика од која партија се ,попуштаат безусловно на секоја уцена и барање.Додека ние македонците меѓусебно си вадиме очи,албанциве си добиваат барања ко да се у бајка.А што се замарате сите со желботеките на сограџаниве наши угнетени и обесправени, они ќе добијат толку колку што некој ќе им дозволи. Зошто не барате одговори од патриотиве на власт зошто толку им пуштаат, ништо поразлични не се од левине. За лични бизниси и интереси дозволуваат се и сешто, така да ако пројде и рамковниов буџет, кај пастирон да си се обратите, нема што на албанците да им се лути некој, тражили си-добили си, чиста работа.
Дарданиа колку е само напорен со неговите божемни статистики, а кој знае од каде ги вади.
Знаеш колку пари одат во буџетот овде во Источна Македонија ? 10 Пати помалку од колку кај вас во западна.
Но финтата е таа пуста поделба, Голема Албанија и сега немојте да негирате. Сите навечери сонувате за Голема Аљбаниља.
ае ти одговори ми ЗОШТО тој проблем (не е само во тие општини) МОРА да се реши рамковно ??@Dardan-ia , @Princ
Дечки не знам зошто се обидувате воопшто да им цртате на форум, зар не гледате дека они намерно се прават наудрени. Ти им викаш вака они го вртат муабетот од ова страна на другата. Просто не вреди да губите толкаво време како им објаснувате. Ако само ги прочитавте првите мислења на ова тема, сами ќе видите дека не е до толку овој закон, колку што е нешто друго во прашање.
Не знам колку одат во источна , но знаеме дека 4% одат на западна. 96% одат на другиот дел.
Како и да е , само Пологот заслужува едно 10-15% капитални инвестиции , а уствари сите албански општини добиваат само 4%.
ае ти одговори ми ЗОШТО тој проблем (не е само во тие општини) МОРА да се реши рамковно ??
Мора да се реши рамковно, чим албанците ги сметате само "бројки", и нивните права се загарантирани врз база на тие бројки, тогаш и те како албанците имат права да атакуват и врз буџетот на државата. Едноставно е, исто како вас и ние го пуниме буџетот и имаме право да зимаме дел од тој колач(буџетот) што ни припаѓа.
Мора да се реши рамковно, чим албанците ги сметате само "бројки", и нивните права се загарантирани врз база на тие бројки, тогаш и те како албанците имат права да атакуват и врз буџетот на државата. Едноставно е, исто како вас и ние го пуниме буџетот и имаме право да зимаме дел од тој колач(буџетот) што ни припаѓа.