Хахахаха убаво сте им направилеНа мој другар му ставиа шепа на едното тркало, кај Веро у Аеродром и се расправавме пола саат да го извадат и нејќеа се правеа будали, и не накурчија и земавме ја сменивме гумата со резервната и таа у гепек. И да видиш после како трчат по тебе да им ја вратиш шепата.
Исто и во Куманово,се воведе низ цел град кај што се Македонци, а кај џамијата и болницата каде се претежно Аљбаниа немаОд целава работа највеќе ме револтира што бар не воведуваат на Битпазар,пластичарска и тн...таму не смеат,таму не можат а?
Зад наплатата на паркирање во Скопје не стојат, како што ти велиш, гангстерите од Америка ( Грујо ), туку директорите.Vo pocetokot na 60-te vo Amerika gangsterite (Grujo) smislile dobar plan kako leglano da pravat pari i izmislile katni garazi i parkinzi sto se plakaat, sega istoto se slucuva i kaj nas, zonskoto parkiranje e cista glupost, ako sakas da napravis parking stavi rampa jas ako sakam da vlezam ke si platam i ke vlezam , a ne jas da desifriram tekst od tabla, pa ne sum nosel mobilen, itn. ,vo nekoj normalni zemji postoi opcija pri samoto registriranje na voziloto so minimalna doplata da mozes da gi korsits javnite parkinzi preku tekot na celata god, ama toa e vo normalnite zemji , e bidejki nie sme nenormalna kaj se se plaka trostruko, istot se slucuva so zeleniot karton vo nasiot sosed srbija im ja poskapele registracijata za nekoj 5 eur i so toa dobivaat site zelen karton za cela god, kaj nas bea fini i go napravija zeleniot karton 60 eur do 70 i nesto kw a jas vozam kola so 95 kw i treba da platam eden kup pari ako sakam da izlezam od drzavava, jas bi ve posovetuval da si go zemete velosipedot pod gaz i da si gi vrsite obvrskite barem prolet i leto , da iskristite dodeka ne donele nekoj davacki i za toa ;-)
кај веро во аеродром, ако се расправаш 1 минута може и да ти поверувам, ама веке втората минута, ти доаѓа обезбедувањето, (минимум двајца) набилдани батки со висина од нај малку 2 метара и распон на рамења од по 1,5 метар, и тука веке немаш фора да се расправаш, зашто и ќотек можеш да си добиеш, а не па пола саат да се расправаш, па уште и тркалото со блокаторот во гепек си успеал да го ставиш, а они па трчале по тебе.... ова го знам, зашто баш таму ми е канцеларијата и секојдневно гледам што се случува...На мој другар му ставиа шепа на едното тркало, кај Веро у Аеродром и се расправавме пола саат да го извадат и нејќеа се правеа будали, и не накурчија и земавме ја сменивме гумата со резервната и таа у гепек. И да видиш после како трчат по тебе да им ја вратиш шепата.
Ние си отидовме!!кај веро во аеродром, ако се расправаш 1 минута може и да ти поверувам, ама веке втората минута, ти доаѓа обезбедувањето, (минимум двајца) набилдани батки со висина од нај малку 2 метара и распон на рамења од по 1,5 метар, и тука веке немаш фора да се расправаш, зашто и ќотек можеш да си добиеш, а не па пола саат да се расправаш, па уште и тркалото со блокаторот во гепек си успеал да го ставиш, а они па трчале по тебе.... ова го знам, зашто баш таму ми е канцеларијата и секојдневно гледам што се случува...
ако имаш блокатор и си платиш никому ништо... ако само малку кренеш глас, типот со тестерот во раце, на моторола (не на мобилен) кажува пред која зграда има проблем и за неполни 30 секунди ете ти ги батките... па расправај се со нив и оправај криви дрини... он си продолжува по патот и си ги проверува другите коли исто како ти да не си таму... евентуално ке застане некоја минута да ти го тргне сеирот лично на тебе... ова со свои очи видено барем триста пати во задњиве 2 години... и ниеден до сега не си отиде со резервна гума или без да си плати...
И машина за перење алишта е луксуз, што не переш на рука?Не попусто се вели дека колата е луксуз.
Добра забелешка...машина за перење е луксуз....ПА да,тоши вода,троши струја и торши скапоцен прашок за перење.Искраено кажано пералната ти прави поголем трошок од колата.Ај да отвориме и тема за тоаИ машина за перење алишта е луксуз, што не переш на рука?
A шо праиме ако некој побудала од по пазува им извади еден калаш,тогаш да видиш како се бега гз преку главакај веро во аеродром, ако се расправаш 1 минута може и да ти поверувам, ама веке втората минута, ти доаѓа обезбедувањето, (минимум двајца) набилдани батки со висина од нај малку 2 метара и распон на рамења од по 1,5 метар, и тука веке немаш фора да се расправаш, зашто и ќотек можеш да си добиеш, а не па пола саат да се расправаш, па уште и тркалото со блокаторот во гепек си успеал да го ставиш, а они па трчале по тебе.... ова го знам, зашто баш таму ми е канцеларијата и секојдневно гледам што се случува...
ако имаш блокатор и си платиш никому ништо... ако само малку кренеш глас, типот со тестерот во раце, на моторола (не на мобилен) кажува пред која зграда има проблем и за неполни 30 секунди ете ти ги батките... па расправај се со нив и оправај криви дрини... он си продолжува по патот и си ги проверува другите коли исто како ти да не си таму... евентуално ке застане некоја минута да ти го тргне сеирот лично на тебе... ова со свои очи видено барем триста пати во задњиве 2 години... и ниеден до сега не си отиде со резервна гума или без да си плати...
Затоа вози цитроен бх,ксантија,хм кога ќе се паркираш непрописно спушти ја колата до земја со помош на хидраулика, па не ти можат ништоToчно.
Не се предвидени во закон, бидејќи не се во надлежност на државата. Исто како ти да ми паркираш кола во мојот двор. Можам да ти ја искршам без око да ми трепни пошто не е на јавно место. Затоа се предвидени во општинските одлуки како Одлуката за јавни паркиралишта од значење за градот Скопје така да џабе се буниш. Утре ако му прдни на советиците можат да ја преиначат и ајт.
Точно дека возилото не представува опасност за сообраќајот. Ама затоа представува одличен плен за мршојадците кој шо ќе те натераат да си плаќаш ко попче.