http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=b2F7QSJsUYo=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/RM5yUZlY5qUTvfY jIBBUbucDNc007ye9U7NBmlMQNjZ0DphIEQib4m1 yuTuNBNNGEhpRbChx1F pBEzlZdj2sxOSKvcIBTU=Дали знаете кај се продаваат куќички за кучиња? Или материјал да си купам па сам ќе си направам дома?
Непостои СамојЕд со плави очи.Кој знае кај да најдам сибирска хаска(самојад) со плави очи до 200 евра
--- надополнето: Oct 3, 2011 5:26 PM ---
дали знај некој како да дресирам сибирска хаска и каква храна треба да и давам
Како прво најверојатно нема да го чуваш во стан? Зошто такво куче греота е да чуваш во стан, а ако си во куќа веќе се друго е полесно. Има тука членови што ќе ти дадат корисни совети само ако живееш во стан заборави на Шарко.Сакам да набавам Шарпланинец , па сакам да прашам колку се сложени за одржување, хигиена и исхрана ?! Мислам од почеток дека нема да имам проблеми дури е "мало" ама подоцна не знам кога ке потпорасне ?! Па, да ми дадете неколку совети ? Благодарам
До сега имам чувано само еден шарпланинец ,но сум израснал со нив бидејќи братучед ми е во комшии ,а он им исчувано дваесет и кусур.Сакам да набавам Шарпланинец , па сакам да прашам колку се сложени за одржување, хигиена и исхрана ?! Мислам од почеток дека нема да имам проблеми дури е "мало" ама подоцна не знам кога ке потпорасне ?! Па, да ми дадете неколку совети ? Благодарам
и ја планирам да зиам шарпланинец, само не ми е јасно, кога ке порасне, колку ке јаде, шо треба да му се праи ?
ЧуваатИ вајгда нема во стан да го чуваш ,таков човек уште не сум запознал што во стан чува шарко...
Јас сум скоро секој ден покрај кеј и мене досега никој нит ме запрел нит ми кажал нешто за кучето, а кучето ми е секогаш пуштено од поводник.Непто слушам. на кеј, ти казувале ако го имаш пуштено кучето од поводник?
Пријателе,да извиниш работава ти е:Сакаш да се ебеш а да не ти влезе.Абе викаат јадело многу, а глеам онаа купечкана храна скапа е многу, може ли со нешто друго да го ранам, млеко ова она ?