Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
3 октомври 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Кој знае кај да најдам сибирска хаска(самојад) со плави очи до 200 евра
--- надополнето: Oct 3, 2011 5:26 PM ---
дали знај некој како да дресирам сибирска хаска и каква храна треба да и давам

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
L

Lu

Гостин
Кој знае кај да најдам сибирска хаска(самојад) со плави очи до 200 евра
--- надополнето: Oct 3, 2011 5:26 PM ---
дали знај некој како да дресирам сибирска хаска и каква храна треба да и давам
Непостои СамојЕд со плави очи.
Плави очи може да има само Хаската !

А за храна и дресура имам пишувано реферати на форумов, се што треба е само да ги побараш моите постови на форумов и се ќе ти биде јасно :)

Vlatko_MKD

Хакер
Член од
28 септември 2011
Мислења
12
Поени од реакции
1
Сакам да набавам Шарпланинец , па сакам да прашам колку се сложени за одржување, хигиена и исхрана ?! Мислам од почеток дека нема да имам проблеми дури е "мало" ама подоцна не знам кога ке потпорасне ?! Па, да ми дадете неколку совети ? Благодарам :)

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Сакам да набавам Шарпланинец , па сакам да прашам колку се сложени за одржување, хигиена и исхрана ?! Мислам од почеток дека нема да имам проблеми дури е "мало" ама подоцна не знам кога ке потпорасне ?! Па, да ми дадете неколку совети ? Благодарам :)
Како прво најверојатно нема да го чуваш во стан? Зошто такво куче греота е да чуваш во стан, а ако си во куќа веќе се друго е полесно. Има тука членови што ќе ти дадат корисни совети само ако живееш во стан заборави на Шарко. :)

Член од
2 октомври 2011
Мислења
194
Поени од реакции
29
и ја планирам да зиам шарпланинец, само не ми е јасно, кога ке порасне, колку ке јаде, шо треба да му се праи ?

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
До сега имам чувано само еден шарпланинец ,но сум израснал со нив бидејќи братучед ми е во комшии ,а он им исчувано дваесет и кусур.

Пргави кучиња се , отпорни се ,не се ни малку нежни ,за хигиеана не треба да се оптеретуваш.

-За храна додека е мало можеш дехидрати(оваа купечкава) да му даваш ,кога ќе порасне можеш да му даваш леб и месо (месо пробај од месари да најдеш ,грклани ,рскавци....повеќе би ти препорачал грклани ,не се секирај во нив нема коски ,само рскавци се и месо има)

И вајгда нема во стан да го чуваш ,таков човек уште не сум запознал што во стан чува шарко...

Земи си македонско куче нема да зажалиш !

и ја планирам да зиам шарпланинец, само не ми е јасно, кога ке порасне, колку ке јаде, шо треба да му се праи ?

Е јадеее.....

Член од
6 јуни 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Каде се продааваат во Македонија Чау Чау и колку им е цената ако знае некој да пише ???! :P

Член од
2 октомври 2011
Мислења
194
Поени од реакции
29
Абе викаат јадело многу, а глеам онаа купечкана храна скапа е многу, може ли со нешто друго да го ранам, млеко ова она ?

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Непто слушам. на кеј, ти казувале ако го имаш пуштено кучето од поводник?

L

Lu

Гостин
И вајгда нема во стан да го чуваш ,таков човек уште не сум запознал што во стан чува шарко...
Чуваат :)

Имам една другарка, добро сеа не ми е баш другарка ... познаничка да ја нарачам, чува во стан Шарпланинец.
Живее во Аеродром и станот и е прилично голем околу 100 - 110 квадрати и има огромна тераса.
И на Шарпланинецот му имаат направено куќичка на тераса и си спие на тераса и нормално преку ден го пуштаат и внатре да си седи.
--- надополнето: Oct 7, 2011 4:34 PM ---
Непто слушам. на кеј, ти казувале ако го имаш пуштено кучето од поводник?
Јас сум скоро секој ден покрај кеј и мене досега никој нит ме запрел нит ми кажал нешто за кучето, а кучето ми е секогаш пуштено од поводник.

п.с. Кога ќе направат спецјално заграден простор во кој што ќе можат кучињата слободно да трчаат (како што е во странство) е тогаш слободно нека казнуват, а се додека не се направи таков заграден простор, јас кучето ќе си го шетам БЕЗ маска и БЕЗ поводник.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Абе викаат јадело многу, а глеам онаа купечкана храна скапа е многу, може ли со нешто друго да го ранам, млеко ова она ?
Пријателе,да извиниш работава ти е:Сакаш да се ебеш а да не ти влезе.
Ке купиш куче,ке го раниш братко ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
да не знае некој каде може да набавам пекинејзер? :)
вакво :)

Член од
2 октомври 2011
Мислења
194
Поени од реакции
29
абе ја ке му давам што треба и колку треба, само оваа купечкава ми е многу скапа, кога ке порасне, ке му давам месо ова она, али мене ми е додека е уште мало, прашањето ми е дали мора купечка, онаква спецјална за кучиња што е ?

Член од
17 ноември 2008
Мислења
345
Поени од реакции
15
ako sakas da ti e super kuceto ke si go ranis so kupecka ako ti e za na izlozba ako go cuvas od kef i ne mora :)

Kajgana Shop

На врв Bottom