Кучиња (грижа, општи дискусии)

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
KLIK

Земав 15кг вреќа не знам што пари беше ,мислам некаде околу 3000.

Исто така од Farmina имаше уште една формула се викаше Natural&Delicius имаше 48% протеини ,али цената беше мислам 5000 илјади за вреќа од 15кг или 20кг ,прескапо е...

Мислам дека Ecopet-ов супер е.
колку време ти траат тие 15кг со стафот?

L

Lu

Гостин
KLIK

Земав 15кг вреќа не знам што пари беше ,мислам некаде околу 3000.

Исто така од Farmina имаше уште една формула се викаше Natural&Delicius имаше 48% протеини ,али цената беше мислам 5000 илјади за вреќа од 15кг или 20кг ,прескапо е...

Мислам дека Ecopet-ов супер е.
Ecopet Junior од Farmina е одличен во составот, гледам има 28% пилешко месо, 27% протеини, 14% масти, тоа е доста добра храна.
А и не е многу скапа, 15 кила вреќа за 3.000 денари тоа е 200 денари за кило.
Ројал Канин и Еукануба со сличен состав коштаат над 300 денари за килограм (добро сега Ројалот и Еуканубата се поквалитетни, но сепак не е огромна разликата со Ecopet).
--- надополнето: Sep 2, 2011 9:35 PM ---
14 дена доколку му давам само дехидрат без додатоци. На ден треба вкупно по 500 грама ,ама јас му давам 400 грама и леб и ми трае некаде 16-17 дена.
Не се премногу 500 грама сува храна за негова возраст ?

Јас мислам дека 250/300 грама е доволно, сепак тој сеуште не е возрасен.
Возрасен Стафорд треба да јаде околу 400 грама сува храна.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Ecopet Junior од Farmina е одличен во составот, гледам има 28% пилешко месо, 27% протеини, 14% масти, тоа е доста добра храна.
А и не е многу скапа, 15 кила вреќа за 3.000 денари тоа е 200 денари за кило.
Ројал Канин и Еукануба со сличен состав коштаат над 300 денари за килограм (добро сега Ројалот и Еуканубата се поквалитетни, но сепак не е огромна разликата со Ecopet).
--- надополнето: Sep 2, 2011 9:35 PM ---

Не се премногу 500 грама сува храна за негова возраст ?

Јас мислам дека 250/300 грама е доволно, сепак тој сеуште не е возрасен.
Возрасен Стафорд треба да јаде околу 400 грама сува храна.
Сите табели што се позади храната дали на pedigre ,ecopet пишува дека треба да се дава од 400-500 грама. Но не му давам 500 грама ,туку 350-400 грама.

Досега според табелата одам и килажата му е супер ,таман е.

L

Lu

Гостин
Сите табели што се позади храната дали на pedigre ,ecopet пишува дека треба да се дава од 400-500 грама. Но не му давам 500 грама ,туку 350-400 грама.

Досега според табелата одам и килажата му е супер ,таман е.
Епа добро, штом му одговара таа количина на храна, продолжи така да го храниш :)

Само избегнувај да даваш храни како што се Педигре, Фрискис, Чапи, Дарлинг и слични.

Ројал Канин и Еукануба се најскапи и со одличен квалитет, но сепак има многу храни што се со сличен квалитет и состав со Ројал Канинот и Еуканубата а сепак се продаваат со пониска цена, такви храни се Пурина ПроПлан, Бош, Брит, Белкандо ...

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Има во Македонија одгледувачница на расата Дого Аргентино или некој што одгледува такво куче? Прашувам чисто информативно :)

Член од
7 септември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
15
Ajaks relax.jpg Ајакс во фазата на транспорт до Скопје... Сега се навикна и почнува да размислува на македонски. Дефинитивно најдобрата раса што може според мене да се одбере по сите дефиниции за работни кучиња кои растат големи и не се митарат и дефинитивно се погодни за живеење во обичен стан.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
L

Lu

Гостин
Убави кучиња се :)
Знам во парк често шетаа еден возрасен Црн руски териер, мислам дека има само 2 или 3 кучиња во Скопје.

И Црниот руски териер често го помешуваат со Големиот Шнауцер бидејќи се премногу слични и луѓето неможат да ги разликуваат.

Од каде го земавте ?
И дали планирате да му ги купирата опавчето и увцињата ?

пс. можете да поставите повеќе слики од Ајакс, прекрасен е :)

Член од
7 септември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
15
опавчето му е скратено веќе и средено а ушите мислам дека остануват исти, какви што се... Ајакс го зедовме од Србија каде што има неколку добри легла и е релативно познат, како и во Хрватска, само што србите го продаваат поефтино. Јас имам желба ако даде Бог да во иднина направам клуб на ЦРТ во Скопје и легло, само да видиме како ќе се однесува Ајакс во иднина.

Големиот шнауцер е дел од генетската структура на ЦРТ во чиј главен состав на избор на гени влегува ердел териерот, ротвајлерот и њуфаундленд, а инаку русите во нивниот состав експериментирале со 17 видови на најдобри раси за да остварат врвно воено и полициско куче...;)
--- надополнето: Sep 8, 2011 5:40 AM ---
photo0095_001.jpg Ajaks i Aron2.jpg

К

Кнез Мишкин

Гостин
Итно, ми треба совет! Кучето ми е мешанче од пекинезер, старо 10 години, брат ми сака да го носи во Белград, кажете ми Вие што се разбирате од овие работи што треба да му извадам на кучето? Најдов на интернет дека за Србија, треба само потврда за примена вакцина против беснило, микрочип и сертификат издаден од надлежен ветеринарен инспекторат од општината.
Извинете што прашав тука, но тоа го направив затоа што мислам дека тука ќе добијам најбрз одговор. :)

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Да не знае некој каде во Скопје се продаваат елекртични каишки и коку пари се ?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Дали знаете кај се продаваат куќички за кучиња? Или материјал да си купам па сам ќе си направам дома?

M

Mario Gómez

Гостин
Кажете како да го научам кучето да сере и моча на една локација која ќе ја одредам. Пошо сере кај ќе му текне а и има четери и пол месеца. Ми викаат после јадење прошетај го и ќе сере негде надвор, ама она за инает го чува и пред гаража ќе се исери. Мајке ми секој ден као чистач се осеќам.

Друго, никако да се одвикне од земање влечки од пред врата и носење на непозната локација. Ја стекнав навика да не оставам веќе влечки пред врата и да ја затворам надворешната врата пред тоа да стекне навика да не ги чепка. Испаѓа дека ја сум со педигре.:pos:

Често преку цел ден не го врзувам, а кога ќе го врзам и го пуштам кон 11 навечер оно цела вечер кружи околу ќуќа и лае, се дешава кога лае позади куќа да се прфрлам у друга соба, а кога е напред се враќам пак у мојата, и така неколку пати цела вечер. Тато уморен некогаш му искача надвор и ова со брзина на светлината у куќичката.

Разгалено е, ќе треба да го навикнам да не јадит.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Треба јако трпение. Исто како дете кога чуваш, знае максимално да те накурчи, ама толку е слатко и греота да го удриш, што едино што ти останува е да бидеш трпелив и нон стоп да му ги повторуваш работите и активностите зашто само така ке запамти. Карај го кога ке направи нешто лошо, не да го тепаш (можеш со весник по газ да го удриш еднаш, ама не до толку јако за да заквичи, тоа е веќе насилство кое е недозволиво и нечовечко да се применува), само заплашувај го, после ке запамти дека тоа не смее, и обавезно наградувај го кога е послушно со галење и храна. Имаш уште време да го учиш кај да врши нужда, мало е четири и пол месеца, 2-3 пати во денот (или уште подобро ако можеш повеќе) носи го надвор, и не го враќај додека не изврши нужда, постепено му станува навика и потреба да се измоча надвор, за да обележи терен нели :))) Како што расте и како што се учи, верувај после тоа дома и да го тераш нема да ти врши нужда :)

Немој многу да го храниш, 2 пати (накај 1) нека му биде просекот, зависи во кој дел од денот му даваш. Пример, моето куче е навикнато на пладне да добие обилен оброк, и потоа накај вечер си грицнува сува храна, увек му е достапна.

Kajgana Shop

На врв Bottom