аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
прво и основно. има едно и единствено правило на пропуштање од ДЕСНА СТРАНА... без разлика дали е кружен тек раскрсница со 2 3 4 5 улици или слично.. тоа е и нема друго правило НО !!.. значи НО! ова правило важи САМО ако нема сообраќајни знаци а ан кружен тек и да нема сообраќаен знак се знае како се вози и кој има предност.ќути, денес една колешка ми црташе како се оди на кружен...сТрамота. откако сум положил, осим во Албанија, не сум користел воопшто. Правилото е обратно, од лево, така нешто?
А тек трамваи, предност, престигнување...
со кружниве текови е рај и милина.. кога би имало секаде гружен тек наместо семафор верувај ми нема да има воопшто гужва без разлика дали е ударен термин или не е.Хаос е со кружниве текови, какви дегени имаат положено, сешто.
а хаос е со „шоферите“ што положиле со помош на мама и тато или со даден ручек.
хах абе џиш да си ми жив и здрав ме посмеа со постов што е вистина вистина е... еден кружен тек ни ставија у пази уште непуштен во употреба се збунија замисли кога ке го пуштат што ке биде.. да има една лајв камера шо ке праи стриминг на интернет можеш да ја користиш цел ден за да се смееш. али ако.. треба да има кружни текови - никогаш не е касно да се научи ( иако тоа се учи на почеток на полагање )Ебави скопјанишчана, еден кружен тек ви напраја, се испосрафте... па дури и видео запис ќе ви снимат. Е јебига, ко ќе вика Џиш дека возачки се делеа на големо со ќебапи изиминативе години, не вервафте вие. Бујрум сеа, да ве видам, гледајте видеа.
п.с. уште една нова црна точка, која ќе мора да ја помините, при полагањето на градска
култура кај нас возачите е НУЛА не кај сите али на поголемиот процент можда 80% е таква и тоа милом или силом МОРА да се промени дали сега или утре еднаш мора да се пресече а оние кои се „по брзи “ возачи ке се мавнат еднаш два пати три пати па кога ке платат добра сума ке им текне малце да бидат претпазлициНе е за смеење работава, иако сум повеќе од сигурен дека нема да испадне на арно знаејќи колку владее културата и толеранцијата по улиците.
Иако е подобра опција да се регулира сообраќајот со кружница, секогаш ќе има возачи кои се "по-брзи и по-бесни" од другите.
АМСМ
не гледам причина.... зашто се ставени бариериве? навистина не ми е јасно ја ко шо знам не треба да ги има ВНАТРЕ во кругот... ај пообјаснете ми зашто воопшто се ставени? П.С оној кој незнае да вози вака или таа ке гази преку нив.. ГАРАНТИРАМ ЗА ОВА !Бесплатна едукација.Гледајте во сликата неколку минути.
Паметно со физичкиве бариери.Ама ние сме земја богата со таленти...
застанува на сред кружен тек??? па и уште искача за да извади куфери од гепек??? за овој/оваа лек е само автобус или камион од позади да го мавне и тоа здраво... знаеш правилото како е ако некого мавнеш од позади по автоматизам 99.9% си ти крив! кога би имало одстапка од овој закон за одредени случаеви како што е овој јас радо би ги мавал сите вака што ке застануваат - и не само овие туку и оние што се праат паметни на 3та лента што си паркираат кола па ги нема повеќе од саат време ( додека они пијат кафе у кафич пример )Слабо се врти полиција околу кружните текови, а има да се убијат од пишување казни првиот месец-два. Кај континентал имам видено како застануваат на сред кружен тек за сопатникот да се симне од кола, па да извади куфер од багажникот. За тоа време тие од позади пробуваат да се протнат низ она малку простор што останало, па свират нервозно.
За тоа брзањето еднаш една кола престигнуваше ЈСП автобус внатре во кружниот тек, и нормално се слупаја. Мислам со кој памет брзо возење по кружен тек. Јас еднаш на празен кружен тек влегов побрзо па за малку ќе излетав. Среќа на време почнав со кочење.
се читаш што збориш? ај преиспитај се.. П.С се што треба да правиш е само да го погледнеш знакот.абе како така, он не е во предност и плус ме удира и јас да бидам крив зашто не сум почекал.. лол
можам да бида крив само и само ако јас го удрам него ако веке е на пола пат а јас удрам во него
овој знак го има на секоја улица пред кружниот тек. оној кој е влезен во кругот има предност сите други од споредните улички МОРААТ да чекаат.. претежно стои овој знак во комбинација со СТОП знакот...
--- надополнето: Oct 4, 2011 10:33 PM ---
хаха ти си луд дечко.. на џиш му викаш немаш општо разбирање хахахати изледа немаш општо разбирање, јас викам за влагање а ти незнам по која формула се префрли за излагање ај доста е за денес
инаку еве ти СЛИКОВИТЕ објаснување на твојот одговор.
знакот горе десно? ако ти влезеш и те мавне некој шо мислиш пак си ти во право?
ова ти е слика од кружниот тек во влае / ѓорче незнам која населба точно е..
инаку за сите други кои ве буни кружниот тек. еве ви една слика гледана од птичја перспектива - ваша работа е само да ги погледнете стрелките се друго ке ви стане јасно