Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Види, мерење е интересна активност и дел од фудбалот, не е загубено време. Мене баш ми е интересно и не го сметам за загубено време. Само да е со усул и без мешање на други членови од фамилија преку пцовки. Без меѓусебно јадење фудбалот би бил за нијанса подосаден.
Да, не е интересно без провокации. Работата е што некои од нас се многу ватрени па при провокација во пораз на својот тим знаат(знаеме) да се изгубиме па ништо да не ни чинит ама тоа е, не можиме да се промениме, љубовта кон клубот е пред се.
Јас имам еден пријател, фанатик за Ливерпул и замисли, до сега никогаш се немаме скарано, секогаш за натпреварите меѓу нашите тимови зборуваме смирено и со респект. А знаеш зошто? Бидејќи ако зборуваме поинаку, знаеме дека тоа може да биде крај на нашето пријателство :)

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Ако почнеме со тоа кој клуб нема видено титула у задњиве 20 години, ќе треба да се остаиме од набројување. Моментот што сите го тупат зашо Ливерпул нема освоено толку долго, затоа што до лани беше најтрофеен клуб. И тоа не го тупат само навивачи на други клубови туку и навивачи на Ливерпул. Наместо да се гледа секогаш реално на ситуацијата и моменталните можности на клубот сите се залетуваат да расправаат за тоа како е срамота за некој клуб што не освоил толку време титула, небаре целиот универзум ќе се поремети ако тоа не се случи. Кој состав и кои менаџери ги имал Ливерпул изминативе 20 години!? 2008 год. бевме најблиску ама тогаш имавме и одличен состав.
Дајте реално да погледнеме на работите, со кој состав Ливерпул можеше да им конкурира на непобедливиот тим на Арсенал, Челзи под сопственост на Абрамович, Манчестер со Фергусон!? Или сме немале добар состав, или сме немале тренер ко што треба, или сме имале газди што гледаат да ќарат од клубот а притоа ништо не сакаат да вложат во него, или ко што беше лани и преклани, сме немале ништо ко што треба.
Зашто лани на крај на сезона бев толку убеден дека ќе тргне оваа година!? Затоа што конечно дојде тренер кој ја препороди играта на тимот, дојдоа нови газди решени да вложуваат додека не ја постигнат целта, затоа што конечно се подобри атмосферата во тимот.
Моментално не сум толку убеден дека овој тим може да направи нешто повеќе од топ4 пласман, пред се поради некреативноста во средниот ред и поради склоноста кон промашување на 99% шанси.
Дали ќе престанам да се надевам на успешна сезона? Апсолутно не!

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Oдлична дискусијата на Ерик и Pravnice (y)
Се си е на место, и секој коментар што ја негира суштината на дискусијата е вишок и безвеза :)

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Jack Rodwell's red card in the Merseyside derby has been rescinded by the FA.

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Гледам некој има спомнувано подобра форма, подобар тим. Зарем не научивте дека во дерби-натпреварите формата е најминималниот фактор.

Ама понекогаш и пресуден...Манчестер 8-2 Арсенал(втор тим,трет тим,резерви,тинјеџери) сепак ова е срамота како и да е :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.764
Поени од реакции
43.966
МИ се кака од вакви дискусии. Да тоа на Родвел не беше за црвен ама ми одговараше, јбг тоа е. Ама кога ќе видам навијачи наманчестер како жално било судењето ми се кака. Само мал потсетник, Фа куп, ланска сезона, непостоечки црвен картон на Џерард и непостоечки пенал...
Грешки се дешаваат, ама не ми цмиздрите како пич**ци како Ливерпул бил фаворизиран а вие гревчиња не.
Премиер лига е нема фер играње, тоа треба на сите да им е јасно...ако најтрофејните тренери имаат нешто заедничко тоа е дека играат прљаво, победуваат не само ради фудбал и тактика, има и психолошки војни, стварање вештачки притисок, влијание врз судии, ферги е доктор на науки во моментов за тоа и ова не е критика туку комплимент, чоекот сака да тепа и не бира средства, мој чоек иако едвај чекам да умре:))))
Таман лајк ќе се реши да ти дае човек, ќе ја посериш со последните 5 збора.. :)

Во секој случај, убаво кажано... И мене ме нервират навивачите на Манчестер кога ќе почнат да плачат и да пцујат по судиите после секој загубен меч на нашиот омилен тим (ем знаејќи од друга страна, во колку ситуации тие судиските грешки биле во наша полза).. Ама пак кога вие, навивачите на Челзи и тие на Арсенал ќе почнете да се жалите за судијата 5 дена ПРЕД да почне мечот (кога ќе кажат уствари кој ќе го суди мечот), искрено ми се плаче...

Г

Гучи

Гостин
Таман лајк ќе се реши да ти дае човек, ќе ја посериш со последните 5 збора.. :)

Во секој случај, убаво кажано... И мене ме нервират навивачите на Манчестер кога ќе почнат да плачат и да пцујат по судиите после секој загубен меч на нашиот омилен тим (ем знаејќи од друга страна, во колку ситуации тие судиските грешки биле во наша полза).. Ама пак кога вие, навивачите на Челзи и тие на Арсенал ќе почнете да се жалите за судијата 5 дена ПРЕД да почне мечот (кога ќе кажат уствари кој ќе го суди мечот), искрено ми се плаче...
Се жалиме зошо знаеме дека ке суди неправедно, т.е. ке фаворизира одреден тим (кој не е Ливерпул) :D

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.850
Поени од реакции
11.509
Јас намерно го цитирам Манс, има пост од 100 реда во кои во голем процент збори за Ливерпул, како ќе ги тепаат Манчестер и како стално се вадат на судии, тоа ако не е комплекс незнам што е.
.
Точно. Имам комплекс, ама од лошо судење. Знам дека и ти и сите страдаме од истиот синдром, само што е дерби и мора да го зачиниме со малце помрсни муабети. Ама дека во последните натпревари против ливерпул и двете екипи се оштетени, тоа е факт. Додуша мислам и дека сме изедначени :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom