Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
1. Читав, барав, па интернетов, помеѓу другото вика: 10% од овните се педери за цел живот. One species in which exclusive homosexual orientation occurs, however, is that of domesticated sheep (Ovis aries).[8][9] "About 10% of rams (males) refuse to mate with ewes (females) but do readily mate with other rams."[9]

Оттука, одговорфот на твоето прашање, по принципот на ексклузивитет забележан кај конкретен вид, може да се заклучи дека, да, постојат животни кои се гејој цел живот.

2. Ако се свртиме накај природата, ќе забележиме дека и животните, како и луѓето, практикуваат СЕКС ЗА ЗАДОВОЛТВО. Тоа значи дека твојата претпоставка дека сексот е даден од природата исклучиво за репродукција - НЕ ДРЖИ.

3. Замислувањето на геј заедница ти е бош паралела. Тоа е исто како да замислуваш заедница на неплодни или незаинтересирани за потомстно хетеросексуалци, нешто што трендовите во развиениот свет и го посочуваат. Таква една заедница (во кој постојат и мажи и жени) создавањето на нов живот е прашање на договор и развој на медицинската технологија.

Денес, деца се посвојуваат, се зачнува лабораториски, се користат сурогат-мајки, па брачни другари (формално-правниот термин во нашиот устав) кои се психо-физички и економски здрави можат да си посвојат дете.

Ако е имањето дете техничка категорија, тогаш врз која основа ти би им порекнал право на хомосексуални брачни другари да посвојат дете?
Дибек, едно банално прашање, си видел овни во живо i guess...сега пробај да замислиш анален однос меѓу нив, колку е тоа можно и колкава е можноста два овни да се “пар“, па уште ѓеј-пар...:icon_lol:
Ако се земе наведеното здраво за готово, тогаш и зоофилите и некрофилите можат да се повикаат на природен однос...
Дали одобруваш зоофилија и брак со животињи?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Дибек, едно банално прашање, си видел овни во живо i guess...сега пробај да замислиш анален однос меѓу нив, колку е тоа можно и колкава е можноста два овни да се “пар“, па уште ѓеј-пар...:icon_lol:
Ако се земе наведеното здраво за готово, тогаш и зоофилите и некрофилите можат да се повикаат на природен однос...
Na ova prasanje bi bilo interesno da odgovori nekoj od LGBT populacijata.
Dali za homoseksualcite: zoofilite i nekrofilite pretstavuvaat primer za disfunkcionalnost na edna individua i ako e taka ili ne e, zosto razmisluvaat vo soodvetniot pravec.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Na ova prasanje bi bilo interesno da odgovori nekoj od LGBT populacijata.
Dali za homoseksualcite: zoofilite i nekrofilite pretstavuvaat primer za disfunkcionalnost na edna individua i ako e taka ili ne e, zosto razmisluvaat vo soodvetniot pravec.
Некој/а од прилично „бројната„ лбгт популација на форумов инаку...:icon_lol:
Чудно ми е како се земаат во предвид “научни студии“ а не се зема здравиот разум во предвид, тоа што овците си имаат сезона на парење на пример и како тоа некој овен би бил педер, дали тоа се однесува на времетрањето на сезоната на парење или е педер и off-season...
Или ѓеј-комарци...:icon_lol:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Чудно ми е како се земаат во предвид “научни студии“ а не се зема здравиот разум во предвид, тоа што овците си имаат сезона на парење на пример и како тоа некој овен би бил педер, дали тоа се однесува на времетрањето на сезоната на парење или е педер и off-season...
Vidi toa so ovnite moze i da e taka, no sepak ne go "osloboduva" ovenot od faktot deka ima poremetuvanje, isto kako i kaj rodot homosapiens.

A navistina bi mi bilo drago da nekoj od LGBT populacijata dade obrazlozenie na prethodnoto prasanje.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.710
Поени од реакции
8.723
Здрав разум?
Индивидуална категорија на форумов, знаеш.... За некој здрав разум е да верува дека Боже постои... за мене е тоа болест... ама нејсе, реков, индивидуална работа.
--- надополнето: Oct 4, 2011 6:19 PM ---
Бракот не е забранет исто така. Само не постои како таква институција - брак на две истополови единки. Не знам оти запна по секоја цена да ја преставиш Македонија како некоја фашистичка земја каде хорди на заостанати стрејтери линчуваат претепуваат и каменуваат гејови. Дрогата е забранета, возење во пијана состојба е забрането, кражба, убиство.... но нема ни еден збор во закони дека е ЗАБРАНЕТ хомосексуален брак.

Инаку хомосексуалноста може рано да се дијагностицира со скенирање на мозок. Тоа значи дека хомосексуалноста има свои видливи медицински знаци по кои може да се дијагностицира.

http://www.outsidethebeltway.com/gay-brain-science-homosexuality-a-birth-defect/
Како што веќе кажав, хомосексуалноста се знае и постои уште додека зборуваме за фетус.
Моите ставови веќе ги изнесов.
Не се повлекувам од дискусија, идам тајм аут, кога ќе прочитам нешто паметно и издржано, ќе се вратам.

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Ako ima gej bar. Poseta na mestoto pukanje samar... boksovi letaat. I nema da ima poveke

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Здрав разум?
Индивидуална категорија на форумов, знаеш.... За некој здрав разум е да верува дека Боже постои... за мене е тоа болест... ама нејсе, реков, индивидуална работа.
--- надополнето: Oct 4, 2011 6:19 PM ---

Како што веќе кажав, хомосексуалноста се знае и постои уште додека зборуваме за фетус.
Моите ставови веќе ги изнесов.
Не се повлекувам од дискусија, идам тајм аут, кога ќе прочитам нешто паметно и издржано, ќе се вратам.
Ако се потпреме на здравиот разум, непостоењето на ѓеј-овни ќе биде едноставно за перцепирање. Исто како и непостоењето на ѓеј-бар во РМ поради немање клиентела со која таков (наменски!?) објект би бил профитабилен...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
wot, why your post doesn't actually make any sense?
Ако си пишал wошата, не си кажал којзнае што во однос на темава.
И ПАК ЌЕ КАЖАМ - ТЕМАТА Е ЗА ГЕЈ БАР - НЕ ГЕЈ ПРАВА!

S

Sagan

Гостин
Eve jas bi sakal da znam spored koi medicinski dokazi vo 1973 godina homoseksualnosta e isfrlena od listata bolesti na Amerikanskata Psihijatriska Organizacija. Se razbira edinstveniot "dokaz" deka ne si stetat sebe si i na opstestvoto, voopsto ne e dokaz. Toa bese politicka odluka. Isto e i denes. Megjutoa toa odi samo na steta na samite homoseksualci. Toa e moe mislenje.

Licno nemam nisto protiv homoseksualcite (naprotiv se soglasuvam so mnogumina od vas vo pogolem broj od stavovite), a smetam deka takvoto poremetuvanje moze da bide nadminato so razvojot na medicinata.
Најверојатно, АПО, водејќи се од доказите дека: 1) хомосексуалноста не настанува заради хормонален дисбаланс на единката; 2) хомосексуалците во ниеден дел од анатомската градба НЕ СЕ разликуваат од останатата популација; 3) не постои т.н. геј-ген

решиле да проверат, да не случајно хомосексуалците се психички болни. И така, во услови на секуларизам, психијатријата, по бројни иследувања, дошла до заклучок дека ниеден од критериумите оваа појава да биде психичка болест, не е исполнет. Значи, не може еден човек да биде сметан за психички болен, ако заради својата состојба, не чуствува психичка болка поради која не е во состојба нормално да ги извршува своите задачи и должности и да ужива во животот.

Е сега, ја претпоставувам, има и такви, кои заради својата хомосексуалност и предрасудите од околината, не се многу поштедени од психичка болка и чуство на нецелосност, ама сепак, до самата индивидуа е, колку е таа отпорна на туѓи мислења и колку е сигурна во себе.

Кој според тебе, Мики, е доказот, дека хомосексуалноста е болест? Ама реално.
---------------------
Уште нешто. Не знам зошто цело време спомнувате зоофилија. Животното нема способност јасно да даде на знаење дека се согласува со актот. Јесте да правно гледано, животните се сметаат за предмети, ама сепак, злоупотреба врз нив е казнива.

И една исправка за погоре: сепак да, геј-популацијата се разликува анатомски. Кај машките, мозокот имал градба со карактеристики на женскиот (во споредба со хетеросексуалец), и обратно кај девојките. И машките наводно имале подолги пениси...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
(1) педерастија е љубов на зрел маж со момче кое не стигнало до полнолетство. Тоа (како и да го наречеш) е многу поблиску да педофилија од колку хомосексуалство, И тоа беше социјална категорија. Не се раѓаа педерасти тоа беа оженети луѓе не родени гејој. Гејството во антиката било исто како и денес исмејувано и отфрлано како криминално и недостоинствено

(2) Го скокна скандалот со 10% популација која е геј, очигледен фалсификат, али разбирам, немаш контрааргументи

(3) Научните методи на Левеј се покажаа како ненаучни

(4) Јас сфаќам дека има гејој и дека тие се родени со таква мана, сега за сега нема лек, но човештвото оди напред, ете утврдија дека со скенер може лесно да се дијагностицира мозок на геј од мозок на нормален човек, светот оди напред, науката техниката и медицината исто така и еден ден кога ќе се измисли метод, начин да се третира, сите овие прикаски и дискусии за гејството ќе станат излишни.

A 1999 review by researcher Bruce Bagemihl shows that homosexual behavior has been observed in close to 1,500 species, ranging from primates to gut worms, and is well documented for 500 of them.[1][2]

Тоа го напиша геј, доктор по лингвистика и консултант впо Мајкрософт
1. Не е работата што до што е поблиску, туку што Е што. Педофилија е сексуален однос со предпубертетска личност. Античките Грци педерастијата ја практикувале со младина (ПОСТПУБЕРТЕТЛИСКИ адолесценти). Argument down! Воопшто не се ни забавувам со остатоков од точкава, пошто е безпредметно.

2. Каков скандал?!? :eek:

3. Те молам, покажи како тоа се покажале дека се ненаучни. Има тука бистри деца, па ќе оценат што е, а што не е (не)научно. Те предизвикувам, чичко Лет, да ми покажеш како се тоа методите на ЛаВеј НЕНАУЧНИ!

4. Здравје-БОЖЕ, кога ќе престане да има гејој, ќе седнеме на ракија и ќе наздравиме за победата. До тогаш, додека мејнстрим (за toecutter!) медицината не ја развие анти-геј вакцината, јас ќе продолжам да ви мрчам на вас анти-либералистите за менталните гимнастики во сферата на човечноста (i.e. кој ги ебе овие - кој ги ебе оние)
--- надополнето: Oct 4, 2011 9:08 PM ---
A 1999 review by researcher Bruce Bagemihl shows that homosexual behavior has been observed in close to 1,500 species, ranging from primates to gut worms, and is well documented for 500 of them.[1][2]

Тоа го напиша геј, доктор по лингвистика и консултант впо Мајкрософт
Е, ова е, друже, педерски!

Ти ова го знаеш, ама педерски пробуваш да го протнеш како аргумент:

Тоа не го напиша геј, туку геј го собра. Ова е ривју (преглед) на истражувања спроведени од истражувачки институти и агенции. Тоа не се статистики од другар ти, туку другар ти ги собрал и објавил.

Уште еднаш, се чини по 5ти пат денес, градиш софистички аргумент во дискусија во која наочиглед губиш. Зошто?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
1. Не е работата што до што е поблиску, туку што Е што. Педофилија е сексуален однос со прдпубертетска личност. Античките Грци педерастијата ја практикувале со младина (ПОСТПУБЕРТЕТЛИСКИ адолесценти). Argument down! Воопшто не се ни забавувам со остатоков од точкава, пошто е безпредметно.

2. Каков скандал?!? :eek:

3. Те молам, покажи како тоа се покажале дека се ненаучни. Има тука бистри деца, па ќе оценат што е, а што не е (не)научно. Те предизвикувам, чичко Лет, да ми покажеш како се тоа методите на ЛаВеј НЕНАУЧНИ!

4. Здравје-БОЖЕ, кога ќе престане да има гејој, ќе седнеме на ракија и ќе наздравиме за победата. До тогаш, додека мејнстрим (за toecutter!) медицината не ја развие анти-геј вакцината, јас ќе продолжам да ви мрчам на вас анти-либералистите за менталните гимнастики во сферата на човечноста (i.e. кој ги ебе овие - кој ги ебе оние)
Кога 40 годишен маж клецка 12 годишно дете то е педофилија и злостор за осуда, а кога гејојте бараат некакви си права, тогаш е тоа нормален однос на “пубертетлија“ и речиси очоечен младиќ со возрасен “напреден и современ“ маж

Гејојтре денес (вклучувајќи го и шефот на Македонските гејој - Кче се расфрлаат со бројка од некаков си извештакј према кој 10% од светската популација се гејој, како во Америка така и во Кенија, Јапан, Сејшели, Кина... Линкот кој го посочив кажува дека во тој извештај бројката е многу ниска, 4% од испитаници се гејој (а кај жените тој процент е уште помал. Тоа културно се кажува зборување на невистина, а некој помалце културен би нарекол и лага!

Има линк кој го ставив во постот каде е појаснето кои се пропустите и грешките кои Левеј ги направил во своите напори да хомосексуалноста (на која и сам и припаѓа) некако ја оправда на научна база

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Најверојатно, АПО, водејќи се од доказите дека: 1) хомосексуалноста не настанува заради хормонален дисбаланс на единката; 2) хомосексуалците во ниеден дел од анатомската градба НЕ СЕ разликуваат од останатата популација; 3) не постои т.н. геј-ген

решиле да проверат, да не случајно хомосексуалците се психички болни. И така, во услови на секуларизам, психијатријата, по бројни иследувања, дошла до заклучок дека ниеден од критериумите оваа појава да биде психичка болест, не е исполнет. Значи, не може еден човек да биде сметан за психички болен, ако заради својата состојба, не чуствува психичка болка поради која не е во состојба нормално да ги извршува своите задачи и должности и да ужива во животот.

Е сега, ја претпоставувам, има и такви, кои заради својата хомосексуалност и предрасудите од околината, не се многу поштедени од психичка болка и чуство на нецелосност, ама сепак, до самата индивидуа е, колку е таа отпорна на туѓи мислења и колку е сигурна во себе.

Кој според тебе, Мики, е доказот, дека хомосексуалноста е болест? Ама реално.
Prijatele boldot sam uvidi si deka e tesska glupost. Pod politicki pritisok e izmisleno toa. Po milioniti pat spored toj tvoj bold, i zoofilot i nekrofilot i pedofilot se vo isti kosh.

Ne sum medicinsko lice za da znam, vo sprotivno kje gi izlecev. Se vodam od fakti.
Nedovolno gore objasneto za da zaklucime deka ne e poremetuvanje, anomalija, kako sakas nareci go.

Fakt 1: Mnozinstvoto naselenie se ragja kako hetereseksualno.
Fakt 2: Do 1973 godina se smeta za hormonalna disfunkcionalnost.
Fakt 3: Ne mozat da se razmnozuvaat, toa znaci po pat na prirodna selekcija bi izumrele, a samoto toa vodi kon zaklucokot, deka ne se zdravi edinki vo ramkite na svojot vid.
Fakt 4: Izjavi na lugje koi otposle stanale gej i tvrdat deka e toa posilno od niv iako ne sakaat da go pravat toa

Ne mi teknuva usste. Megjutoa smesno e da se tvrdi deka tie lugje se PSIHICKI ednakvi na heteroseksualcite vo pogled na seksualnosta.
RAZLICNI SE PRIJATELE. Dali e dobro ili loso ne navleguvam. Bitno e deka ima RAZLIKA.

Od gledna tocka na mnozinskoto naselenie problemot e kaj homoseksualcite.

Jas bi te prasal tebe i ostanatite ZASTO NITU EDEN GEJ NE SAKA NEGOVOTO POSVOENO DETE, ILI RODENO OD SUROGAT MAJKA, DA BIDE GEJ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Е, ова е, друже, педерски!

Ти ова го знаеш, ама педерски пробуваш да го протнеш како аргумент:

Тоа не го напиша геј, туку геј го собра. Ова е ривју (преглед) на истражувања спроведени од истражувачки институти и агенции. Тоа не се статистики од другар ти, туку другар ти ги собрал и објавил.

Уште еднаш, се чини по 5ти пат денес, градиш софистички аргумент во дискусија во која наочиглед губиш. Зошто?
а бе книга каков ривју, ривју е краток осврт на нешто, овој лингвист се отепал бе од пишењње, мна амазон книгата кошта 93долари!, има 752 страни а ти пак онака гејовски сакаш да ја преставиш као некој си таму ревју... ко некоја саботјанска брошура печатена на ефтин колор ласерски штампач

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Мислам дек не е до аналниот однос, туку до преференцата на бравот. Бравот (овенот) нема ниту да проба да им е качи на овциве од харемот, туку ќе го вреба другарот му напален. Тоа ти е. Он (бравот) е педер - ебел или не ебел - педер е. Толку.

да нема недоразбирање. Јас единствено цитирам valuable scientific data околу феноменот кој го дискутираме. Јас не се впуштам во емотивни толкувања на официјалните суви факти како некои други членови на темава.

Дали мене ми се свиѓаат фактите или не е сосем ирелевантно. Фактите се. Педери има - кај луѓето, кај животните, а, јебеш може и кај габите и дрвата - од кај да знам...

Ако нешто постои (а поготово ако постои отсекогаш и секаде) јас стварно не гледам некој друг излез освен да го испочитувам неговото постоење - да признаам дека е тоа така - поготово ако станува збор за свесно битие кое се идентификува како такво.б

Не се мешај во нешта што не те засегаат! Толку ми е, разбираш?

Освен ако педериве не те засегаат, нели...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom