ЕК жали за пропаднатата геј парада во Белград

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.735
Поени од реакции
1.340
Европската комисија синоќа изрази жалење поради неодржувањето на Парадата на гордоста во Белград, ги осуди заканите на екстремистите и повика српските власти да почитуваат слобода на собири.

gayparade_72493.jpg

Длабоко жалиме затоа што парадата не е одржана како што беше предвидено, се вели во соопштение од ЕК.
Во него остро се осудуваат заканите на екстремистичките организации упатени до организаторите. Тие закони, се додава во соопштението, „ги спречиле граѓаните на Србија да уживаат права гарантирани со Уставот и законите против дискриминација“.

Што да кажам пријатели мои?
Тажен сум многу и длабоко потресен...

А бе ајде што има да ми парадираат.
Ајде ако не да се собереме сега ние што сме си нормални и да правиме парада пошто сме нормални.
Кој си е педер нека си биде. Не мора цел свет да знае колку на нив им е сјебан мозокот.Нека си бидат ненормални ама нека не пробуваат да го сместат педерството во нормална работа.
Нормално е мажот да сака жена и жената да сака маж и крај.
Не е забрането да си педер, но нема да биде прифатено како нешто нормално. Барем јас не го прифаќам тоа. Исто и посвојување на дете од двајца педери. Не може.

А бе ајде што има да ми парадираат.
Ајде ако не да се собереме сега ние што сме си нормални и да правиме парада пошто сме нормални.
Кој си е педер нека си биде. Не мора цел свет да знае колку на нив им е сјебан мозокот.Нека си бидат ненормални ама нека не пробуваат да го сместат педерството во нормална работа.
Нормално е мажот да сака жена и жената да сака маж и крај.
Не е забрането да си педер, но нема да биде прифатено како нешто нормално. Барем јас не го прифаќам тоа. Исто и посвојување на дете од двајца педери. Не може.
Љубов, почит, разбирање, висок морал, висока свест, просветленост дрн дрн дрн....

епа фала богу дека ќе пропадне сега цела полиција од цела србија ќе ја ангажираат они за 500 педери да поминат и при тоа екстремистине ќе го искршат цел град за 500 души значи 6000 џандари за 500 души значи НЕ Е ТОА ПОТРЕБНО !

Поарно да откажат геј парада отколку сељаци од Бор, Пирот, Предејане и слични да им дојдат у Белград за да кршат и крадат од излози.

А за ЕК, кој ги ебе кога тие не не почитуваат нас луѓето од балканските земји. Класичен пример ТУКА.

Љубов, почит, разбирање, висок морал, висока свест, просветленост дрн дрн дрн....
Види педерите низ целиот свет сакаат да го сместат педерството во класата на нормалното.
Сите ние луѓето и целиот жив свет сме природно кодирани да постои привлеќност помеѓу спротивните полови. Како што + и - во електриката се привлекуваат исто и ние. Е сега кај педерите кодот е оштетен, не знам од која причина. Со тоа што е оштетен значи дека не е нормален, природен и затоа треба да постои таква технологија и медицина која може да го излечи тоа да го доведе во нормална природна состојба. Бидејки таква технологија не постои, или кратко кажано, таков лек не постои, и педерите тоа го сваќаат, сакаат да ја оправдаат таа неприродна хормонална состојба и да ја сместат во класата на природна состојба, што не е можно. Штом нешто е неприродно, болно тогаш не може тоа да е природно или здраво.
И бидејки не се ни спремни да сватат дека се болни луѓе, тоа не го прифаќаат, а најмногу не сакаат тоа да го прифатат бидејки не постои лек кој од педер би го направил нормален, стрејт.
Доколку би постоел лек за тоа, (можеби и ке пронајдат во иднина, не се знае) тие би сватиле дека се болни и дека треба да се лечат, пошто постои лек кој лечи од педерство.
На пример за ракот постои технологија која може да го утврди и тоа да го докаже дека постои, и луѓето знаат сваќаат дека се болни од рак бидејки на снимките гледаат кај им се наоѓа ракот,и знаат дека големи се шансите да не преживеат односно да не го излечат ракот. Затоа бараат лекови кои постојат кои ке им го продолжат животот. Или пак одат на операции кај што им отсекуваат дел од органот кој им е зафатен со ракот. Значи поентата ми е дека има технологија и техника со која би можело тоа да се излечи и затоа луѓето прифаќаат дека се болни.
Е порано пред да кажеме 500-600 години луѓето не знаеле за ракот а ракот сигурно постоел, тој не се појавил од пред 50 години, и тие си биле здрави си функционирале и наеднаш за недела дена ги фаќало некакви болки во кревет и умрирале. Значи тие не биле свесни дека се болни а имале болест во нив.
Исто се дешава и со педерите. Тие се болни но не се свесни дека се болни пошто до денес најверојатно никој не докажал (не знам можда некој докажал) дека тоа е болест, но според мене е болест поради моето логично размислување опишано во овој пост. Мојата логика ме наведува да го помислам тоа и стојам позади ова мислење. Колку сака нека се комерцијализира прашањето за нормализирање на педерството за мене тоа не е нормално, напротив баш е болно, и треба да се истражува на научен план за да се пронајде технологија и техника со која може да се излечи оваа болест.

Последната Геј парада во Белграда индиректно придонесе за појава на штета со вредност од 1 000 000 евра. Тоа се само директните трошоци кои настанаа за помалку од 6 часа, не се вклучени трошоците за обезбедување , здравствените издатоци, опортунитивниот трошок и сл. Колку за информација на последната парада односот полиција-учесници на парадата беа 3:1, и пак не можеа соодветно да ги заштитат учесниците. Така да правилна одлука.

Европската комисија дали изразува жалење за Косово, дали некој таму гладува, и ред други проблеми со кој се соочуваат Србите таму,дали некој од нив ги остварува и најосновните права таму.
Дали ке има или не во иднина вакви паради на вакви болесни умови, јасно е дека ниедна нема да помине без инциденти, и нормално најдебелиот крај ке го изеде полицијата и оние кој се против ваква парада, зш овие болеснициве се така обезбедени да неможеш ни да ги видиш, мислам на ланската зш она претходната јадеа добар котек.

Зашто мора да прават парада па и под име Парада на гордоста па мора да докажат дека се хомосексуалци ,самите прават револт кај другите кој се позатворени во сфаќањата и тоа раѓа отпор па фрки и после се жалат леле не тепаат ние немаме ни права ни слободи,ние кој сме хетеро не правиме паради да докажеме и покажеме што сме и кој сме.
Зашто покрај толку убави жени се глупираат јас незнам,за мене нема ништо поубаво од вагина :P

Почнувам да размислувам дека 70 % од политичарите во Брисел се двоцевки !!! Што ќе ми е да сум во нивно друшто кога не ги почитуваат моите традиционални вредности и мене како човек за тоа како се чуствувам (зборам за идентитет) !!! Сиктер ...

Почнувам да размислувам дека 70 % од политичарите во Брисел се двоцевки !!! Што ќе ми е да сум во нивно друшто кога не ги почитуваат моите традиционални вредности и мене како човек за тоа како се чуствувам (зборам за идентитет) !!! Сиктер ...

Е убаво си кажа.Од нас се бара да ние мора да им ги почитуваме хомосексуалните ставови а ако тоа не го правиме сме затуцани и од друг век а они нас немора да ни ги почитуваат традициналните вредности.Ма каков Брисел какви глупости нека ми се губат од тука таква унија не ми треба

Е убаво си кажа.Од нас се бара да ние мора да им ги почитуваме хомосексуалните ставови а ако тоа не го правиме сме затуцани и од друг век а они нас немора да ни ги почитуваат традициналните вредности.Ма каков Брисел какви глупости нека ми се губат од тука таква унија не ми треба
Дегенерици, одродници од верата Христова, болни луѓе ако дојдат да имаат главен збор во напатенава наша држава свршивме работа !!! Ако дојде Кочовци и нивните заштитници Мирјана Најчевска алијас Баба Зумбула и Жаре Трајановски магистарчето за човекови права што за правата на буљашите е прв а за моите права како МАКЕДОНЕЦ што сум деградиран од тие пријателчињата негови во Брисел (нели овие што се 70% горе што ги спомнав). Ајде бе мавнете се таму остај те ја земјичкава наша да оди напред. Ајде Сиктер сите .....

Маж во венчаница е психички пореметена личност.
Ивица Дачиќ, министер за внатрешни работи на Србија​
***​
Како може бре да му се дозволи геј парада? тоа треба да се апси и да се прати да прават општокорисна работа (не само батките и дадите кои глумат дека се хомо,туку и батките од типот: педофили, силувачи)​
сето тоа се личности кои се ментално пореметени​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom