Проблем со Gembird рутер

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.884
Поени од реакции
6.950
Мене страшно ме нервира мојов рутер, Gembird од Анхоч го зедов 1050 ден. Не можам да сфатам шо е работава. Кога сурфаш ептен го успорува интернетот, тешко се отвараат страници поготово ако имаш 3-4 отворени таба. А па ако спуштам од торент си крева максимални брзини 600, 800, 900 КВ/ѕ. Пробавме директно од модемот на копјутер исто си крева макс брзина си летаат страните....а пробаш преку рутеров кочи :mad: Еве и на спидтест, без рутер си крева до 4-5 Мb, а со рутер одвај 0.05 човече....

Anyone?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Мене страшно ме нервира мојов рутер, Gembird од Анхоч го зедов 1050 ден. Не можам да сфатам шо е работава. Кога сурфаш ептен го успорува интернетот, тешко се отвараат страници поготово ако имаш 3-4 отворени таба. А па ако спуштам од торент си крева максимални брзини 600, 800, 900 КВ/ѕ. Пробавме директно од модемот на копјутер исто си крева макс брзина си летаат страните....а пробаш преку рутеров кочи :mad: Еве и на спидтест, без рутер си крева до 4-5 Мb, а со рутер одвај 0.05 човече....

Anyone?
nesto ili ne e namesteno kako sto treba vo ruterot ili ednostavno necini ruterot. Ako ti vadi 0.05 toa e epten slabo

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.884
Поени од реакции
6.950
Абе ко за инает да видиш, да може скроз да го блокира на 0 да го падни, ебати рутеро ебати!!! Околу сетинзите се пробавме имам двајца другати работат во интернет-фирми, се расправаат со мрежи и се тоа и се шо знаеја пробавме и пак исто. Абе јас не ни барам да биди нај нај, ако пример теоретски интернетот од Телекабел ми е 8 Mb, нека ми дава рутерот 2 јас ќе бидам презадоволен, а не 0.05 :mad:. И она што дополнително нервира, како по ѓаволите, КАКО???? за торенти си е супер крева и до 500-600 KB/s ама за обично сурфање јок. Ќе одам Анхоч ќе им се жалам....досега ги фалев дека имаат супер продажба, услуга, цени...е да видиме сега поддршка дали даваат?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Абе ко за инает да видиш, да може скроз да го блокира на 0 да го падни, ебати рутеро ебати!!! Околу сетинзите се пробавме имам двајца другати работат во интернет-фирми, се расправаат со мрежи и се тоа и се шо знаеја пробавме и пак исто. Абе јас не ни барам да биди нај нај, ако пример теоретски интернетот од Телекабел ми е 8 Mb, нека ми дава рутерот 2 јас ќе бидам презадоволен, а не 0.05 :mad:. И она што дополнително нервира, како по ѓаволите, КАКО???? за торенти си е супер крева и до 500-600 KB/s ама за обично сурфање јок. Ќе одам Анхоч ќе им се жалам....досега ги фалев дека имаат супер продажба, услуга, цени...е да видиме сега поддршка дали даваат?
Не ти чини рутерот, 100%, познат е тој проблем на тие рутери.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
neznam kakva poddrska sea pa ti ocekuvas kupi si linksys ruter ili D-link ili nekoj drug od poznata marka na ruteri.... Koja marka za mrezna oprema e gembird, voopsto koja marka e gembird... frli go i kupi si asalen ruter ionaka sigurno si go kupil za eftini pari i pred da kupuvas nesto procitaj malce prethodno sto kupuvas...

Член од
10 ноември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
овие проблематични рутери може да се средат бидејки проблемот е софтверски, се што треба е да се најде друг фирвмер и да се флешува и сето тоа трае некои 10 минутки. Проблем е што за овие уреди потешко се наоѓа фирвмер, ако воопшто и го има...

Kajgana Shop

На врв Bottom