Графичката карта ми загрева премногу

• Креатор на темата Креатор на темата kapadaster
  • Време на започнување Време на започнување
Епа како тогаш викаш дека е "експерт"...

Очигледно ќе биде натегање темава, па затоа слободно нека ги пoслуша советите на Псајсајд нека си оди до бензиска нека си дува со компресор, нека се замара со подесување на вртежи на кулерот, нека прави се, само да не ја враќа картичката, пошо нели тоа не смее да се направи за картичка од АМЦе.

Додуша сеа кога спомна дека е од АМЦе, не ме ни чуди што го зеза, којзнае што му убутале.

А за „експерт“ муабетот, тој прв се обрати со „немој да ми објаснујваш ти на мене што може, а што не“.

За пастата пак не ми одговоривте ни ти ни тој. Каква ставаат на хајенд, а каква на ентрилевел картички. Муабетот дека од фабрика не ставаат квалитетна не ми кажува ништо, а и не верувам ама ич.

пс. среќа дечкото што не ве послуша и си ја прати назад картичката. ;)
--- надополнето: Oct 3, 2011 10:49 PM ---
Дај ве молам, го тупите веќе, најдете каде сум напишал дека му предлагам он да ја отвори? јасно кажав 2 пати, дека доколку пастата е исушена или има слаб контакт со ладилникот, ТРЕБА ДА ЈА ВРАТИ!

А како предлагаш да провери дали е исушена или има слаб контакт, а при тоа да не ја отвори !?

А како предлагаш да провери дали е исушена или има слаб контакт, а при тоа да не ја отвори !?
touche_my_friend_touche_demotivational_poster_1255897214_RE_Random_Pics-s640x520-86607.jpg

Kaде напишав дека он треба да провери? се прави лесен тест....ако мануелната контрола на фенот - со софтвер не помага, тогаш тоа значи дека причината за прегревањето е една од тие три причини кои ги наведов! и во тој случај нема друго решение, освем да ја врати во сервис како што кажав 3 пати до сега!

Сега стварно ми е доста, ако ви се врти во круг со досадни прашања најдете некој друг.

Kaде напишав дека он треба да провери? се прави лесен тест....ако мануелната контрола на на фенот - со софтвер не помага, тогаш тоа значи дека причината за прегревањето е една тие три причини кои ги наведов! и во тој случај нема друго решение, освем да ја врати во сервис како што кажав 3 пати до сега!

Сега стварно ми е доста, ако ви се врти во круг со досадни прашања најдете некој друг.

Хахаха... добар си, добар. Првин му викаш не мора да ја врати ако е до вентилаторите и до драјверите, иако уште во 2риот негов коментар вели дека пробал со нови драјвери, не успеало, после викаш дека епа тогаш ако не е до вентилаторот тогаш најверојатно е до пастата или до контактите. Браво.. логика сепак функционише. ;)

За термалната паста што правиме. Уште чекам одговор каква паста ставаат фабриките !?

Хахаха... добар си, добар. Првин му викаш не мора да ја врати ако е до вентилаторите и до драјверите, иако уште во 2риот негов коментар вели дека пробал со нови драјвери, не успеало, после викаш дека епа тогаш ако не е до вентилаторот тогаш најверојатно е до пастата или до контактите. Браво.. логика сепак функционише. ;)

За термалната паста што правиме. Уште чекам одговор каква паста ставаат фабриките !?

Ајде доста темата иде у канта како ДРВЕНИ баби сте ................................

Ајде доста темата иде у канта како ДРВЕНИ баби сте ................................

Хахаха... седи бе немој, чекам одговор за пастата, пред да отидам на бензинска да го издувам компутерот со компресор.

Цело време ја гледам темава, како се пишува во неа, и да прашам. Од кај ја зема графичката?

Цело време ја гледам темава, како се пишува во неа, и да прашам. Од кај ја зема графичката?

Од АМЦе ја земал, барем така кажаа, ама немало компресор таму, па затоа мора до бензиска да иде. ;)))

1. Никогаш не купувај од АМЦ.
2.Ако има гаранција, однеси ја таму нека видат што е проблемот.

Како заклучок и мој последен коментар на оваа тема:

1. Не секогаш некој што нонстоп коментира на одреден подфорум е во право.
2. Многу искуство и експертиза не вредат 5 банки, ако не ти работи кликерот. ;)

Се надевам дека Ерик Клептон ќе си добие нова картичка, ако не парите рикверц.

Ај сеа поздрав. ;)

1. Никогаш не купувај од АМЦ.
2.Ако има гаранција, однеси ја таму нека видат што е проблемот.
1.Никогаш не купувај од АМЦ
2.Ако си ја купил од таму, никогаш не ја носи да ти ја сервисираат без разлика дали има гаранција.Ке ти земат пари и ке те зезнет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom