Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ништо ново, нека спиат само нашиве... шо да им кажам.
п.с.
Кога бев мал изучував дека Албанија има 4.200.000 жители... добро се сеќавам.
Сега гледам дека има 3.100.000 (проценка за овој попис, затоа што имала околу 3.000.000 во 1991).
Дали учебниците по географија ни биле безвеза?
абе дарданиа како ги кажувате бројкиве вие ке искочите дека албанија толку мала држава има преку 20 милиони жители човеку.. ваму 700 илјади таму 1 милионче у македонија 250 илјади... ако ве собере човек треба рамо до рамо да стоите и да ја преплавите цела албанија
Languages: Greek 99% (official), Turkish, others. Albanian is spoken by approximately 700,000 Albanian immigrants.
Albanians are by far the largest groups of foreign workers in Greece, estimated at 650,000 to 800,000, and have been among the first to feel the current turmoil.
Не знам од кој попис е сликата погоре (Дарданија што ја има извадено) за етничко изјаснување (каде наводно стои македонци, власи, грци, роми...) Образецот на официјалната страна на Албанскиот попис е поинаку дефиниран, барем за пописот 2011
http://census.al/Resources/Images/pyetesori_imazh.gif
прашање 39, страна 12, нема однапред напишани етнички групи.
Teroristickite kumandiri stranski glaven ispektorskio na teritorijata Makedonska sektor albania brojo ne ga znam ubava sega si napravile,samo nerviragi sto sa prostitutki kamandirite so nivnata zemja.Makedonia doaga i ot Planeti 4 i Sud e samo zeni,POZDRAV