Штета што не игравме,со панатинаикос,ама и ова со партизан беше доста добар тест,подобар од спаринг тимовите на скоро цела лига.3то место не е лошо ако во обзир се земат тимовите кој учествуваа.Хемофарм не е воопшто наивна екипа.Сеа малце и за нашиот тим.Чековски(искрено никад не сум го сакал како играч,и денес не го сакам премногу)како и да игра за нашава лига е Шек меѓу центрите.Не памтам друг центар со такви физички предиспозиции во лигава,така да заедно со Китс и Далман ви требало да бидеме добри под кошевите.И на бекови сме добро покриени.Мислам дека имаме најдобра бековска линија во лигата. Стојановски,Мијајловиќ,Стефанов, Дејвис,Грнчаров,па и Гајдаџиев кој ќе игра 20 минути е добар.Според мене најјакиот тим би бил Чековски,Китс,Далман,Дејвис,Стојановски/Мијајловиќ.Имаме многу квалитетен тим.Американците ми изгледаат како многу јаки засилувања,барем според резултатите кој ги постигнуваат,единствено мислам дека има простор за еден центар да се донесе,околу 210 висок зашто мислам дека највисок играч во тимот ни е Китс со 206,а и добро би дошол знаејќи ги и силите на чековски кој тешко дека ќе може да изигра повеќе од 25 минути квалитетно.
И да си прашам зашто не најдов има ли некоја подетална статистика за турниров што го игравме против партизан и хемофарм?