Фан Клуб: Вардар

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
7.010
i ako znaevme deka zabrana imase okolu 150-200 Ballisti so kombe (ne organizirano) otidnavme no pred vlezot vo saraj bevme spreceni od A.C.A.B !!!
vlegoa nekoj 25-30 dusi,ne navivaa,prvo bea na juzna,a posle se prefrlija na sever...tie bea pricinata poradi koja del od komitite trgnaa da se presmetuvaat na zapad

A

Ali Pasha

Гостин
Sea Kritiki : .. Da i ebam se zivo na toj sudijata koj ne sudese faulli :mad: ic ! Koga imase aut trebase 20 sekundi da cekaat igracive za da dobijat topka !

!
Не си во право тука, доста поштено си судеше!
А за другото, децата беа тренирани максимално да одолговлечат, амо тоа се случува и во шпанска примера, така да ...:mad:!!!

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
So vakva drzava , ffm , ke nemame NIKOGAS DERBI PO TRIBINITE ..

Go masakrira fudbalot !

p.s. 25 dusi ne ZNAM I JAS SEA KOJ BILE TIE , SIGURNO OBICNI FANOVI , Ballistite bea spreceni vo patarina od specijallcite ..

p..s. i VIE ODMA DA NAPADATE 25 DUSI a vie 400 :) Bravoo bravoo :D

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
7.010
Ne licea na navivaci,mozebi upravata na skendija...samo sedea i posmatraa

B

Beck's

Гостин
Не си во право тука, доста поштено си судеше!
А за другото, децата беа тренирани максимално да одолговлечат, амо тоа се случува и во шпанска примера, така да ...:mad:!!!
ostaj decata nego ne znam dali primeti, aut za Shkendija, topkata za dvizese nakaj eden od redarite, on ja ispusti i posle trgna po topkata, posle nafrli kon eden policaec, a posledniot isto taka ja ispusti topkata pod noze. Niz celata ova situacija, Cuculi trcase od ednata do drugata strana.

Nejse vo vrska so mecot, igravme bez 4 standardni, katastrofalna izmena Kurtishi-Rexhepi(posledniot aber nema od fudbal), sekoj pat nesfatlivi mi izgledaat formaciite i izmenite na Shkendija.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
So vakva drzava , ffm , ke nemame NIKOGAS DERBI PO TRIBINITE ..

Go masakrira fudbalot !

p.s. 25 dusi ne ZNAM I JAS SEA KOJ BILE TIE , SIGURNO OBICNI FANOVI , Ballistite bea spreceni vo patarina od specijallcite ..

p..s. i VIE ODMA DA NAPADATE 25 DUSI a vie 400 :) Bravoo bravoo :D
Осети на своја кожа како е кога некој ти забранува да го гледаш твојот тим на гости ? Мило ми е.
Ако ситуацијата беше обратна сега ќе следеа коментари од типот ‘‘пички сте немате муда да дојдете во Тетово‘‘.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Осети на своја кожа како е кога некој ти забранува да го гледаш твојот тим на гости ? Мило ми е.
Ако ситуацијата беше обратна сега ќе следеа коментари од типот ‘‘пички сте немате муда да дојдете во Тетово‘‘.
ama poslednite 10 godini nie bevme 3-4 pati vo gradski protiv vas a vie 0 ! ete razliakta

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.518
Поени од реакции
29.002
Само што се враќам од утакмица и нема многу да коментирам извештаи од Сабер чекајте :D. Само ќе кажам супер меч, супер судење. Лико и Гроздановски маестрални, а тој Оса абе ко да е врзан за топката кај е она таму и он. Честитки на победата, сосема заслужено.

Навивањето одлично проследени со 3-4 пароли, при постугнувањето на првиот гол запалени околу 10-15 бакљи и цело време грмевме поготово прво полувреме. Инцидентот се случи одкако на јужна нонстоп имаше некој тензии на полувреме се смирија и негде 55 минута на северна се појавуваат 50тина навивачи на Шкендија, шри што 2ца Комити влетаа во терен тргнувајќи кон нив но џандарите ги уапсија и на цела трибина малце и фалеше, тргнавме да се пресметаме но војската(да војската не желките) тука беа, на северна се прекачија околу 30-40 Комити но брзо интервенираа и тоа е тоа. Уште еднаш честито победа новиот шампион го победи екс шампионот :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Само што се враќам од утакмица и нема многу да коментирам извештаи од Сабер чекајте :D. Само ќе кажам супер меч, супер судење. Лико и Гроздановски маестрални, а тој Оса абе ко да е врзан за топката кај е она таму и он. Честитки на победата, сосема заслужено.

Навивањето одлично проследени со 3-4 пароли, при постугнувањето на првиот гол запалени околу 10-15 бакљи и цело време грмевме поготово прво полувреме. Инцидентот се случи одкако на јужна нонстоп имаше некој тензии на полувреме се смирија и негде 55 минута на северна се појавуваат 50тина навивачи на Шкендија, шри што 2ца Комити влетаа во терен тргнувајќи кон нив но џандарите ги уапсија и на цела трибина малце и фалеше, тргнавме да се пресметаме но војската(да војската не желките) тука беа, на северна се прекачија околу 30-40 Комити но брзо интервенираа и тоа е тоа. Уште еднаш честито победа новиот шампион го победи екс шампионот :)
Значи ли ова дека треба да очекуваме казна за Вардар?

Иначе честито победа,заслужена.Толку беа силите на Шкендија која играше без голманот Јовановски,стандардните Усеини и Емини.Сепак Шкендија добро играше.

Балистите и покрај забраната тргнаа накај Скопје,но специјалците не чекаа таму!

316033_274880262532102_100000303903184_953828_731500929_n.jpg
296849_274879782532150_100000303903184_953819_1600596023_n.jpg
310808_274879862532142_100000303903184_953821_76048969_n.jpg

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.040
Поени од реакции
2.130
Честито победа..очекувам извештај од Сајбер ..слики и клипчиња :cuc:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.518
Поени од реакции
29.002
Значи ли ова дека треба да очекуваме казна за Вардар?

Иначе честито победа,заслужена.Толку беа силите на Шкендија која играше без голманот Јовановски,стандардните Усеини и Емини.Сепак Шкендија добро играше.

Балистите и покрај забраната тргнаа накај Скопје,но специјалците не чекаа таму!
Можеби, фала на честитките. Иначе мило ми е што конечно на своја кожа осетивте како е да ве вратат. Нас тоа ни се случува од самото постоење....

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.931
Поени од реакции
73.419
И пази и пази и пази Вардар гази!!!!
Прво несакам ни збор да чујам за сдудењето, а најмалку дека судијата ја оштетил Шкендија. Во првиот дел не досуди класичен корнер за нас, откако гостинскиот голман ја фати топката и излезе ЦЕЛИ 2 МЕТРА НАДВОР!!!
Истотака од икс причини спречи чиста акција на гроздановски кога излезе сам во празно.
Судењето беше солидно, односнои нема збор дека се фаворизирала некоја страна!!!
Идеме понатаму:)
Уште во 10 и 30 се собравме 25 души од Пржино и го направивме можеби најдолгото кортео, од Пржино до соборна :D
Интересно беше да се види како луѓето реагираа низ улиците на овој дел од градот кај што нема некоја јака екипан и навивање. бевме поздравувани со аплаузи :D
На соборна околу 1 000 луѓе, на Западна околу 1 500 моѓеби и повеќе. На цел стадион отприлика околу 4-5 000 гледачи што е одлично за натпревар одигран во 13 часот во сабота:)
Навиањето беше одлично се до 65-тата минута. Уште прво полувреме на јнужна беа нападнати дел од управата на Шкендија заедно со уште неколку што беа дојдени со нив. Со полиција беа извадени надвор. На револт на сите беа вратени на северрна во вториот дел.
За жал икс фаци спорведоа идеја дека тоа се всушност Балисти и се пуштија накај нив. Ајде не ми смета тоа, колку што ми сметаше што скоро сите пееа УПРАВА ПЕДЕРИ.
Како Комита се оградувам од тоа скандирање, пошто тоа НЕ БЕА БАЛИСТИ, туку беа луѓе од управата на Шкендија. Да не беше нашата управа сега немаше да биде на врвот, и тоа скандирање го осудувам како КРАЈНО ГЛУПАВО!!!
И потоа тек во 75-та минута се консолидиравме. А таман го допревме врвотн во навиањето...
Во првиот дел грмевме:drk: Немам зборови...
Да се знае кој се УБЕДЛИВО, УБЕДЛИВО број еден во Македонија. Бојкотиравме први десет минути али потоа...
Играчиве на Шкендија се изгубија на теренот:pos:
Се на се, 10-ка за навивањрто до инцидентот, а пошто тој фрли мала дамка ќе дадам 9-ка...
ВАРДАР денес победи заслужено. Особено ги прегазивме во вториот дел.
Додека бојкотиравме нашиве играа грчевито па Шкендија имаше добар слободен удар. Кога почнавме да навиваме кај нивните играчи настана конфузија. Голманот нивни ја додаде топката на Ивановски, овој сам пред гол имаше чиста шанса, но се сплетка и ја шитна топката...
Потоа имавме уште две добри шанси, но мислам дека на два пати Ивановски утна.
Имавме уште неколку полушанси, али реално треба да сме среќни што на пауза не заминавме со водство на Шкендија.
Хасани имаше одлична шанса, излезње сам пред гол но промаши. Шкендија ме изненади во првиот дел. Везеа во средината, и лесно доаѓаа до нашиот гол но ние го имавме Оса. Каква стабилност човече, секоја чест:cuc:
Во вториот дел сосема поинаква слика. Вардар запна, немаше ни Ш од Шкендија. Се разиграа крилата, како и Ранѓеловиќ. Се редеа шансите пред гостинскиот голман, но резервниот голман на Шкендија беше одличен.
Но, прти една акцвија од страна, се проби Илиевски нафрли, Ивановски ја пропушти топката, таа на втора статива дојде до осамениот Лико. Овој си ја смири и ја искина мрежата на гостите, за урнебес на трибините. ЕКСПЛОЗИЈА!!!
Се распалија и бакљи и петарди и се што се имаше...
Веднаш потоа по одличќен пробив на Лико Ивановски утна шанса еден на еден со гостинскиот голман кој одлично одбрани.
Стигна и вториот гол, одново одлична акција во која утнавме два зицера,. но во третиот обид, топка во празно за Ивановски и овој ја затресе празната гостинска мрежа!
До крај утнавме уште една шанса, за поубедлива победа!
Одличен меч со непотребен инцидент.
Браво за нашите, изиграа со срце! ИДЕМЕ КОН ТИТУЛА:vozbud:
--- надополнето: Oct 1, 2011 2:16 PM ---
Saber e na Slavija,izvestaj malce podocna :D
Полувреме е:icon_lol:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Честитки за победата!

Поздрав до Деко:

Прегледај го приврзокот 34488

:)

Стварно, што се случуваше на трибина? Бене, тебе те бркаа луѓето или...? :)

Тагс:
Деко ил Драго, Бенеамата.

:pos:

На 1-0 си викам да му го знаев на ИОсоно мобилниот да му пишам да стаи дека Вардар дава следен гол. Класика...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
ama poslednite 10 godini nie bevme 3-4 pati vo gradski protiv vas a vie 0 ! ete razliakta
Разлиакта е во тоа што управата на Вардар дозволуваше присуство на гостински навивачи а управата на Шкендија го забрани присуството на гостински навивачи.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Ташак бил на градски и најверојатно одлучил да го земе Фичо повторно за репрезентација. Особено бил импресиониран од тоа како го исплашил искусниот голман на Шкендија и овој му ја подарил топката. Исто така, фасцинантно било поставувањето на Ивановски при двете нафрлања, од левата и десната страна во првото полувреме кога поради ветерот топката во првиот случај го сменила правецот и Фичо ја утнал, а во вториот по ударот топката заврши во семафорот.

Сепак, ако среќата не го сакаше во првиот дел, во вториот одилчно одигра со глава и асистираше на Лико за голот. Некој ќе рече дека сакал да упати удар со глава, но тоа воопшто не е вистина. Успеа и да даде гол со клизачи од многу тешка позиција. На крај, по одличното додавање од Лико, уште подобар удар на Ивановски кој за жал заврши во голманот на Шкендија.

tags:
Wesley, Kire Inter

Kajgana Shop

На врв Bottom