Што правите кога се чувствувате осамени?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Да имаш интернет и да се чувствуваш осамено, како е тоа возможно? :pos:
edno ne mi e jasno kako imate vreme da bidete osameni., vo sluchajov hip-hop., daj choek ., se e do tebe ., dali i ti po malku doprinesuvash i sakash da se oswekash osameno ., a i moeto mislenje ., e kontra na ostalite deka so ovoj nachin na komuniciranje ne e mozhno da si osamen ., sushtinski osamenosta e tuka ., sami na tastatura ., virtuelno ., preku nekoi dugmiki si sozdavame slika deka sme del od nekoja celina ., tochno ., no sepak isprevrteno sami sme ., ., zatoa ., nadvor i frli se vo zhivot., sedejki vo soba na tastatura sigurno nema da se osekash kojznae kolku deka imash vistinsi zhivot i si vo drushtvo so zhiv zbor zezalici i razgovor............:coffee:
Ајде нека имам претерано со зборчето никогаш ама сепак тоа не го менува мојот став кон оваа работа. ;)
--- надополнето: Sep 30, 2011 7:09 PM ---

Добро, го кажав мојот став и мислам дека доаѓаме до исто мислење. Нека има моменти да си осамен ама пак ќе бараш нешто да правиш, со некој да разговараш.. едноставно ќе бараш начин што побргу да го избркаш тоа чувство. Па макар и ќе легнам да спијам (барем ќе сонувам глупости) отколку да си мислам дека сум осамен и нема што да правам. :)
:( :( :(

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Батка тоа ти е веќе сасвим друга прича. Ако си осамен поради една личност шо ти недостасува не ти помагаат нашиве погорни мислења. Треба да ја бараш таа личност макар и да наидеш на неуспех. Инаку бивша љубов, симпатија или? (ескузе муа’ ..ако не е тајна де :) )

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Батка тоа ти е веќе сасвим друга прича. Ако си осамен поради една личност шо ти недостасува не ти помагаат нашиве погорни мислења. Треба да ја бараш таа личност макар и да наидеш на неуспех. Инаку бивша љубов, симпатија или? (ескузе муа’ ..ако не е тајна де :) )
"Понекогаш ти недостига една личност,
а ти се чини дека цел свет е празен..."
Повеќе би рекол ми фали едно старо другарство, ако ме разбираш ...

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
зафати се со некоја активност, зошто тогаш и попесимистички ги гледаш работите, тажен си ...било какво хоби не би било на одмет

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
"Понекогаш ти недостига една личност,
а ти се чини дека цел свет е празен..."
Повеќе би рекол ми фали едно старо другарство, ако ме разбираш ...
зависи какво било и со кого било тоа другарство, двосмислен ти е одговорот но да не навлегуваме повеќе во темата. Не е дека не ме интересира и те оставам на цедило ама финтата е шо нема да можам да бидам од помош. :)
--- надополнето: Sep 30, 2011 7:41 PM ---
зафати се со некоја активност, зошто тогаш и попесимистички ги гледаш работите, тажен си ...било какво хоби не би било на одмет
Мислиш дека активноста ќе му помогне да ја заборави таа личност? :tapp:

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
зависи какво било и со кого било тоа другарство, двосмислен ти е одговорот но да не навлегуваме повеќе во темата. Не е дека не ме интересира и те оставам на цедило ама финтата е шо нема да можам да бидам од помош. :)
Веќе рачунај како да си помогнала, и јас згрешив требаше прво јас да се запрашам, што треба да правам ќе го послушам овој совет
мислам дека малце некоја активност, добро би ми дошло, ќе видам што ќе направам се мислам да се запишам Таеквондо викаат тој спорт ја зголемува самодовербата, сепак мислам дека може да има влијание а и може да доведе до нови познанства.. ФАЛА НА СИТЕ!!!

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
--- надополнето: Sep 30, 2011 7:41 PM ---

Мислиш дека активноста ќе му помогне да ја заборави таа личност? :tapp:
било што да ги отргне мислите од тоа што му предизвикало тага :confused:

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Веќе рачунај како да си помогнала, и јас згрешив требаше прво јас да се запрашам, што треба да правам ќе го послушам овој совет мислам дека малце некоја активност, добро би ми дошло, ќе видам што ќе направам се мислам да се запишам Таеквондо викаат тој спорт ја зголемува самодовербата... ФАЛА НА СИТЕ!!!
Само ако сакаш поправи се :D машко сум, а добро би ти било да си ја зголемиш самодовербата ако ја немаш, само не верувам во тој начин со помош на спорт. Се зависи од човековиот карактер. Такви сме какви што сме и не можеме со помош на некои вежби ние да се менуваме внатрешно, можеме само да „набиеме“ мускули и да имаме six pack, aма да зголемиме самодоверба? Треба да се свртиш самиот кон себе и да не се грижиш многу за туѓото мислење. Ова ти е едно од нивото за сопствено зголемување на самодовербата. ;)
--- надополнето: Sep 30, 2011 7:49 PM ---
било што да ги отргне мислите од тоа што му предизвикало тага :confused:
Ќе послужи за некој час од денот, ама после седнува да одмори, да размислува и..? Каде одат мислите ако не повторно на забранетото место што предизвикува депресии итн.

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
Иначе кога имам такви периоди на осаменост и меланхолија, обично слушам музика и пишувам некој текст, преку кој ги исфрлам негативните чувства од мене или ги ставам слушалките во уши и си се шетам така колку да ги разбистрам мислите...
Не сакам да ти изигравам Фројд и немој да се налутиш ама мое мислење е дека погрешно правиш, се затвараш во себе и затоа си егоцентрична. Светот не се врти околу тебе, па ако си осамена треба да се бориш, да излезеш од себеопкружувањето и да бараш со сите сили повод да не бидеш осамена (y)

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Ќе послужи за некој час од денот, ама после седнува да одмори, да размислува и..? Каде одат мислите ако не повторно на забранетото место што предизвикува депресии итн.
Се сложувам но мислев дека многу поинаку ќе се чувствуваш кога си надвор со друштво, имаш хоби, едноставено ти го сменува начинот на разамислување, на гледање на работите, се разведруваш, битно е кога ти е најтешко да не останиш сам, тие моменти на тага не можат да се избегнат и да се скријат

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Јас кога сум осамен ретко тоа се дешава пошто покрај мене увек има 2-3 женски... али нема везе еве некој пат знае да се деси.. и обично у таков период маструбирам и не само тоа онака ради ред, пронаоѓам нови вештини и достигнувања во маструбацијата општо и тоа ми користи кога имам односи со неколку партнерки во исто време, некогаш практикувам јога-маструбација односо со својата душевна енергија да постигнам оргазам и е многу тешко али напредувам до сега успеав да направам еднаш, али за тоа требаа да си тотално смирен и искулиран како што ја обично и сум цело време

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Се сложувам но мислев дека многу поинаку ќе се чувствуваш кога си надвор со друштво, имаш хоби, едноставено ти го сменува начинот на разамислување, на гледање на работите, се разведруваш, битно е кога ти е најтешко да не останиш сам, тие моменти на тага не можат да се избегнат и да се скријат
Се согласувам со тебе, ова се однесува само како одговор на темава Што правите кога сте осамени?
Ама кога веќе ја виде причината поради неговата осаменост, ова не помага. :)
--- надополнето: Sep 30, 2011 7:58 PM ---
Јас кога сум осамен ретко тоа се дешава пошто покрај мене увек има 2-3 женски... али нема везе еве некој пат знае да се деси.. и обично у таков период маструбирам и не само тоа онака ради ред, пронаоѓам нови вештини и достигнувања во маструбацијата општо и тоа ми користи кога имам односи со неколку партнерки во исто време, некогаш практикувам јога-маструбација односо со својата душевна енергија да постигнам оргазам и е многу тешко али напредувам до сега успеав да направам еднаш, али за тоа требаа да си тотално смирен и искулиран како што ја обично и сум цело време
Браво за твојата стрпеливост. Мислам дека ќе пукнам ако го пробам тој начин. Но не викам дека нема да успеам додека не пробам :D

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не сакам да ти изигравам Фројд и немој да се налутиш ама мое мислење е дека погрешно правиш, се затвараш во себе и затоа си егоцентрична. Светот не се врти околу тебе, па ако си осамена треба да се бориш, да излезеш од себеопкружувањето и да бараш со сите сили повод да не бидеш осамена (y)
Грешка си... Значи воопшто не сум егоцентрична, напротив, со тоа што сама ја пребродувам осаменоста, значи дека не сакам да ширам негативна енергија помеѓу луѓето, туку сама сакам да си ги средам сопствените мисли и хаосот во мојата глава и осаменоста. Инаку не се затварам комплетно, јас си излегувам, се дружам и кога се осеќам осамено, само што во одреден дел на денот ги правам погоре наведените активности... затоа што така ми е полесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom