Battlefield 3

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
На метро надвор ми паѓа до 45 fps али е игриво, без АА не паѓа под 50.

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
6870, а не чинат драјверите изгледа, трепкаат текстуриве, зелено се појавува... Повеќето се жалат во игра на chat.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ај да пишам импресии.

Ќе почнам со графика/оптимизираност. Иако ја играм на лоу 1280x1024, играта изгледа многу убаво, налик на Крајзис на медиум, но сепак подобро, многу подобри текстури и сенки, и нормално ефекти. Сега за сега иде мазно на тие сетинзи. Блазе ви на вас коишто имате Core i5/i7 и GTX400/500/HD5800/6800/6900 процесори и графички, ако вака изгледа на лоу како ли изгледа на ултра :icon_lol:
Сепак мислам дека ниската фрекфенција на процесорот ми прави проблем, поголем одошто графичката. Сигурен сум дека ако го оверклокувам на 2.8/3Ghz дека фрејмрејтот ќе биде доста подобар.
Второ, атмосферата. Чувството кога ти поминуваат куршуми над глава, кога сите пукаат и од твој и од другиот тим, а ти лежиш на земја и се обидуваш со сите сили да погодиш некого - непроценливо! А се ова е на Метро мапата, значи без возила и многу малку експлозии! Звукот е врв, класика за Battlefield...
И да, навистина ќе се осеќате како да се наоѓате во вистинска војна, поготово ако имате звер од PC и ја играте на хај/ултра!
Трето и најважно, гејмплејот. Никако не очекувајте дека ќе влезете со пушка и така ќе истрчате и ќе поколете све живо. Треба многу размислување, и тимска игра, за ги надмудриш играчите од другиот тим. Psyside мислам спомна дека Метро мапата е дизајнирана за да се навлечат CoD играчите. Според мене ова е грешно, како прво мапата воопшто не е мала (Caspidian Border би ми изгледала бескрајна мене :D), гејмплејот воопшто не наликува на оној од CoD, сосема спротивното е, така да скоро и да нема врска мапата, нема во BF игрите 5 на 5 метри мапи. CoD играчот е научен на мали мапи и run&gun гејмплеј. Чим тој ќе дојде во контакт со играва, има многу да се намачи на било која мапа, ако сака да убие некого, и или полека полека ќе ги научи сите цаки и финти за да се дојде до победа, или ќе се изнервира и едноставно ќе се врати на CoD.
Јас бев навикнат на таков run&gun гејмплеј, па затоа во рок од 5 минути имав само едно убиство и тоа на среќа, и пет пати ме убија. И послем избрав Recon класа (најлесно ми беше со снајпер, им препорачувам на сите почетници во BF3 и BF серијалот воопшто да играат со Recon класата, вака на почеток нема оптички нишан на пушките и скоро невозможно е да убиеш некој од далечина) добро се намачив за да го поправам скорот, и да им помогнам на соиграчите.

Багови имаше многу малку, и истите не влијаеја на гејмплејот. Одлично за една игра во бета фаза. (y)

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Имало caspian border сервери... Треба горе кај филтер да се намести да покажува само caspian border. Сите се полни.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Метро? дали го симна AMD preview драјверот? мада ти си лимитиран и од процесор :(

http://support.amd.com/us/Pages/AMDCatalyst1110Previewdriver.aspx

EДИТ, Само за серија 5/6 е :(
Упс не сум ти го видел постов, да и од процесор и од графичка сум лимитиран, (можда ќе пробам со оверклок на процесор некад да видам дали ќе поправи нешто) јбг тоа е, мада и на лоу изгледа многу добро според мене играва. :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Не ми се верува бе... Паднат им е сајтот :eek:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не ти се верува? 500 корисници во секунда се приклучуваат better believe it my friend! hard hammering on EA servers :D

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Само мене ми прави проблем или на никој не му се пушта играта?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ми се пушта мене не ми прави проблеми.
И Метро е тапа мапа... што е ова со сите сервери на Caspian Border заклучени што се?! :cautious: Неможе веќе вака ова, многу досадна и глупава мапа е Метро.

Kajgana Shop

На врв Bottom