Ај да пишам импресии.
Ќе почнам со графика/оптимизираност. Иако ја играм на лоу 1280x1024, играта изгледа многу убаво, налик на Крајзис на медиум, но сепак подобро, многу подобри текстури и сенки, и нормално ефекти. Сега за сега иде мазно на тие сетинзи. Блазе ви на вас коишто имате Core i5/i7 и GTX400/500/HD5800/6800/6900 процесори и графички, ако вака изгледа на лоу како ли изгледа на ултра
![Лолз :icon_lol: :icon_lol:](/styles/default/xenforo/emot/icon_lol.gif)
Сепак мислам дека ниската фрекфенција на процесорот ми прави проблем, поголем одошто графичката. Сигурен сум дека ако го оверклокувам на 2.8/3Ghz дека фрејмрејтот ќе биде доста подобар.
Второ, атмосферата. Чувството кога ти поминуваат куршуми над глава, кога сите пукаат и од твој и од другиот тим, а ти лежиш на земја и се обидуваш со сите сили да погодиш некого - непроценливо! А се ова е на Метро мапата, значи без возила и многу малку експлозии! Звукот е врв, класика за Battlefield...
И да, навистина ќе се осеќате како да се наоѓате во вистинска војна, поготово ако имате звер од PC и ја играте на хај/ултра!
Трето и најважно, гејмплејот. Никако не очекувајте дека ќе влезете со пушка и така ќе истрчате и ќе поколете све живо. Треба многу размислување, и тимска игра, за ги надмудриш играчите од другиот тим. Psyside мислам спомна дека Метро мапата е дизајнирана за да се навлечат CoD играчите. Според мене ова е грешно, како прво мапата воопшто не е мала (Caspidian Border би ми изгледала бескрајна мене
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
), гејмплејот воопшто не наликува на оној од CoD, сосема спротивното е, така да скоро и да нема врска мапата, нема во BF игрите 5 на 5 метри мапи. CoD играчот е научен на мали мапи и run&gun гејмплеј. Чим тој ќе дојде во контакт со играва, има многу да се намачи на било која мапа, ако сака да убие некого, и или полека полека ќе ги научи сите цаки и финти за да се дојде до победа, или ќе се изнервира и едноставно ќе се врати на CoD.
Јас бев навикнат на таков run&gun гејмплеј, па затоа во рок од 5 минути имав само едно убиство и тоа на среќа, и пет пати ме убија. И послем избрав Recon класа (најлесно ми беше со снајпер, им препорачувам на сите почетници во BF3 и BF серијалот воопшто да играат со Recon класата, вака на почеток нема оптички нишан на пушките и скоро невозможно е да убиеш некој од далечина) добро се намачив за да го поправам скорот, и да им помогнам на соиграчите.
Багови имаше многу малку, и истите не влијаеја на гејмплејот. Одлично за една игра во бета фаза.
![Палец горе (y) (y)](/styles/default/xenforo/smilies/thumbsup.png)