Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не не... не се возбудувам во негативна смисла... само ревносно и полн со позитива одговарам на вакви прашања :)
--- надополнето: Sep 29, 2011 10:50 AM ---
Боди... од денес ти си илузија за мене.. не те перципирам повеќе... ме иритира твојата занесеност :) Атеистите најдобро се поврзани со спиритуалното, најтрезвено ... а тебе ако те палат спиритуалистички сеанси и бладања... тоа си е твоја илузија и начин да ги дискредитираш сите други за да ти бидеш надвор од илузорноста... Проблем немаат атеистите.. ти имаш проблем со сите, па и со атеистите... Отсечен си од се и нафрлените зборови на Хоронзон ти се најголемата мудрост до која ќе достигнеш некогаш.
Стигнавме до моментот кој го барав :)
Его, его трипови, закони, телеми се е тоа ѓубре.
Читај ги цел живот и се ќе биде џабе ;)
Проблем немам Јас...ама никаков.
Никого не разубедувам, само ги лупам со глава од камен.
Верувам во тој метод :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.254
Поени од реакции
12.265

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.254
Поени од реакции
12.265
Па така кажи бе брат, јас не успеав да ја најдам. Но нешто принтабл издание има ли? Сакам на хартија да ја имам.
Ја има како додаток во „Законот е за Сите“, популарни коментари на Законот (стих по стих) од Кроули. Сигурно ја има по некоја книжара по Скопје.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ја има како додаток во „Законот е за Сите“, популарни коментари на Законот (стих по стих) од Кроули. Сигурно ја има по некоја книжара по Скопје.
Не се разбравме, извини јас не бев доволно јасен, моја грешка.
Мислев на ПДФ верзија што може да се отпечати. Немам време по книжари да барам

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.254
Поени од реакции
12.265
Не се разбравме, извини јас не бев доволно јасен, моја грешка.
Мислев на ПДФ верзија што може да се отпечати. Немам време по книжари да барам
На македонски мислам дека нема... Ископирај си ја во word Книгата на Законот, среди ја и принтај ако не можеш да читаш од пц :)
Иако коментарите даваат знаци по патот на читањето и разбирањето на делото...
А „Законот е за Сите“ ја нема на македонски во pdf.

S

smexy

Гостин
Стигнавме до моментот кој го барав :)
Его, его трипови, закони, телеми се е тоа ѓубре.
Читај ги цел живот и се ќе биде џабе ;)
Проблем немам Јас...ама никаков.
Никого не разубедувам, само ги лупам со глава од камен.
Верувам во тој метод :)
Твојата цел е?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
И јас мислев така :)
Ама се што летало не било за јадење.
Аха. И магарето лета ама ниско. А сто стапа по туѓ грб не болат. Јал не јал три и пол...

Види, мислам дека со ништо не можеш да придонесеш во дискусијава. Оф топик си цело време пошто немаш никаков фокус, повремено ќе напишеш атеист/атеизам колку да не залажеш дека збориме за нешто конкретно, па ќе си продолжиш со своите бладања за апстрактни работи. Имаш теми во филозофија и религија еден куп... тука сме на тема атеизам и искрено не не интересираат обоени енергии и слични чуда.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Просто и едноставно , верувам во пораките којшто ги дава библијата и Исус ... а во сите тие ачири бачири бу ствари за контролирање на маса и перење на мозок не верувам.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Просто и едноставно , верувам во пораките којшто ги дава библијата и Исус ... а во сите тие ачири бачири бу ствари за контролирање на маса и перење на мозок не верувам.
А зошто веруваш во едните а во другите не веруваш? Може објаснување?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
А зошто веруваш во едните а во другите не веруваш? Може објаснување?
Бидејќи пораките во стилот на "Не им прави на другите тоа што неќеш да ти го прават на тебе" се од фундаментално значење , а од друга страна целата таа работа дека има некој човек на небото и гледа све што правиш , ако направиш нешто лошо ќе те фрли да трпиш екстремни болки за цела вечност а од друга страна е милостлив и простува.......некако не ми проаѓа . Исто така и институциите врзани со тој човек на небото што сечеле милиони глави во името на милостливиот Исус Христос....и милионите други злосторства поврзани со тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom