Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
И јас мислев такаДа, тоа е проблемот. Не гледаат невидливи работи. Слепци.
Ама се што летало не било за јадење.
И јас мислев такаДа, тоа е проблемот. Не гледаат невидливи работи. Слепци.
Дали е ова целосна верзија или некоја скратена верзија?Не не... не се возбудувам во негативна смисла... само ревносно и полн со позитива одговарам на вакви прашања
Стигнавме до моментот кој го баравНе не... не се возбудувам во негативна смисла... само ревносно и полн со позитива одговарам на вакви прашања
--- надополнето: Sep 29, 2011 10:50 AM ---
Боди... од денес ти си илузија за мене.. не те перципирам повеќе... ме иритира твојата занесеност Атеистите најдобро се поврзани со спиритуалното, најтрезвено ... а тебе ако те палат спиритуалистички сеанси и бладања... тоа си е твоја илузија и начин да ги дискредитираш сите други за да ти бидеш надвор од илузорноста... Проблем немаат атеистите.. ти имаш проблем со сите, па и со атеистите... Отсечен си од се и нафрлените зборови на Хоронзон ти се најголемата мудрост до која ќе достигнеш некогаш.
Зошто на српски, кога може на нашиот убав македонски јазик! Повели, Книга на ЗаконотДали е ова целосна верзија или неккоја скратена
http://ponude.biz/knjige/k/Knjiga zakona.pdf
Па така кажи бе брат, јас не успеав да ја најдам. Но нешто принтабл издание има ли? Сакам на хартија да ја имам.Зошто на српски, кога може на нашиот убав македонски јазик! Повели, Книга на Законот
Ја има како додаток во „Законот е за Сите“, популарни коментари на Законот (стих по стих) од Кроули. Сигурно ја има по некоја книжара по Скопје.Па така кажи бе брат, јас не успеав да ја најдам. Но нешто принтабл издание има ли? Сакам на хартија да ја имам.
Не се разбравме, извини јас не бев доволно јасен, моја грешка.Ја има како додаток во „Законот е за Сите“, популарни коментари на Законот (стих по стих) од Кроули. Сигурно ја има по некоја книжара по Скопје.
На македонски мислам дека нема... Ископирај си ја во word Книгата на Законот, среди ја и принтај ако не можеш да читаш од пцНе се разбравме, извини јас не бев доволно јасен, моја грешка.
Мислев на ПДФ верзија што може да се отпечати. Немам време по книжари да барам
Твојата цел е?Стигнавме до моментот кој го барав
Его, его трипови, закони, телеми се е тоа ѓубре.
Читај ги цел живот и се ќе биде џабе
Проблем немам Јас...ама никаков.
Никого не разубедувам, само ги лупам со глава од камен.
Верувам во тој метод
Аха. И магарето лета ама ниско. А сто стапа по туѓ грб не болат. Јал не јал три и пол...И јас мислев така
Ама се што летало не било за јадење.
Автобус се вели...Тоа е исто како некој хипнотизиран да
разнесе полн афтобус со луѓе да реши да го направи истото.
А зошто веруваш во едните а во другите не веруваш? Може објаснување?Просто и едноставно , верувам во пораките којшто ги дава библијата и Исус ... а во сите тие ачири бачири бу ствари за контролирање на маса и перење на мозок не верувам.
Бидејќи пораките во стилот на "Не им прави на другите тоа што неќеш да ти го прават на тебе" се од фундаментално значење , а од друга страна целата таа работа дека има некој човек на небото и гледа све што правиш , ако направиш нешто лошо ќе те фрли да трпиш екстремни болки за цела вечност а од друга страна е милостлив и простува.......некако не ми проаѓа . Исто така и институциите врзани со тој човек на небото што сечеле милиони глави во името на милостливиот Исус Христос....и милионите други злосторства поврзани со тоа.А зошто веруваш во едните а во другите не веруваш? Може објаснување?