Scarlett O'hara
INFJ
- Член од
- 27 септември 2007
- Мислења
- 1.028
- Поени од реакции
- 440
http://www.youtube.com/watch?v=8bBDSQntJm4&feature=watch-now-button&wide=1
Подлежи на анализа ...
Подлежи на анализа ...
nah, you're good to go.Oh my god,* I think I just had an epiphany!
Секое мислење во подфорумот “Филозофија и психологија“ (а и било кој друг) што секој член го напишал НЕ Е ТОЧНО! (for THIS time of being, без разлика колку го држат својот став)
Фактички, на секое статично мислење (кое е наравно субјективно, или псеудо-објективно**) коа ќе се додаде теоријата на релативност, искача дека секое мислење е точно и грешно at the same time! Take that Schrödinger***!
Но! Зашо да застанеме тука! Забораваме да имплицираме дека релативноста важи и за времето! (кое е само по себе релативно) Кога јас ќе го кажам моето мислење (или општо оформам), тоа во таа микросекунда (или уште пократко, момент) е точно и неточно во исто време (точно за мене и моето гледиште, неточно за туѓо). Со оглед на фактот дека моментите се прилично кратки временски интервали (да, па ќе кажам дека времето е релативно т.е. само мерка за изминати моменти со одреден фактор) во секој следен момент, таа вистинитосна вредност од вистина/невистина, се дели уште на ДВА! Сега иаме вистина/не вистина-вистина и вистина/не вистина-невистина. Т.е. вистината се дели на вистина и не вистина, и истото се дешава за не вистината.
There. Запишано негде како одкритие на Марио Рајчиќ, fun fact, epiphany, мудра досетка or whatever the shenanigans.
Ah, I feel smart. Штета што до крајов на постот и ова мислење ќе се подели на бесконечно многу вистини/не вистини, и за џабе сум го смислил. Darn.
*оддамна не си го видела целиот израз потполно спелуван, ay love?
**објективните гледишта се само збир од релативно објективни заклучоци од субјективна точка на гледање
***http://en.wikipedia.org/wiki/Schrödinger's_cat
Доволно ме испровоцира постот за да пишам. Ич да не им ебеш матер (ќе фатиш шуга) и да си најдеш нови .Стварно сте биле недругари бе,јас 9 дена окапав во болница,а никој ди да праша како сум,да додјде да ме зирне како сум,дали сум жив,здрав.
Иначе јас сум добар,еве денеска се ватив,и ми недостасуваше пунооооооооооооооо.Сега со штакичкиве се чуствувам како инвалид ама нема веза.
Ти добра?