Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
H

HITCH

Гостин
Драга Кајги,

Inside every older person is a younger person - wondering what the hell happened?!

P.S. Like many women my age, I am 28 years old. :coffee:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не сум од луѓето што чекаат посебен повод за да направат нешто. Така, ја користам приликава да им се извинам на сите оние кои ќе го прочитаат ова за нешто ако сум им погрешила во минатото. Полесно ќе спијам. Гуднајт.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Драга...

...If you go down in the streets today, baby, you better,
you better open your eyes. WOAH WOAH YEAH
Folk down there really don't care, really don't care, don't care , really don't , which, which way the pressure lies,
so I've decided what I'm gonna do now.
So I'm packing my bags for the Misty Mountains
where the spirits go now,
over the hills where the spirits fly.
I really don't know...

Led fucking Zeppelin....Дали и тие ја имале истава желба како мене? За некое време се надевам дека и јас ќе си ја најдам мојата Misty mountain. Некаде далеку од луѓето и цивилизацијата. Некаде каде нема робови на општеството, каде никој нема да те осуди поради тоа што си поразличен затоа што никој и не постои. Некаде каде ќе можам да ја живеам музиката. Некаде...
Патем, деновиве чудни работи се случуваат со мене. Пак халуцинации, повторно блага депресија, повторно празнина во себе...и повторно ги предвидувам сите можни ситуации и на крај излегува или најлошата или скоро најлошата. Денес вторпат отидов на предавања на факултет и се каам. Зошто ли одам кога само ми ги поматуваат знаењата? Ти доаѓа некоја си таму штотуку дипломирана и си зборува ко на улица да е. Алооо факултет. Камо тука стандардизиран јазик? Ај остај тоа јазикот, туку една проста работа ти ја прави ко да ти го објаснува најсложеното нешто во целиот универзум. Свашта. Сега уште повеќе ги замразив тие проклети авторитети на кои „мораме“ да им се потчинуваме. Ебате светот досаден и глуп. Вчера скоро истата ситуација од лани. Поправаш професор и ти вели дека си грешка, за на крај да излезе дека уствари ти си го кажал вистинското решение, а тој те извртел од Сингапур до Франција и пак назад за да стигне до она што ти си го кажал. Ама ти сепак не си во право, туку професорот е во право. Да ви се плукнам во гордоста која не ви дозволува да згрешите и да признаете дека уште некој може да размисли логички, туку веднаш ќе го побиете и на крај пак ќе го кажете неговото. Ај доста ми е за денес, ќе се изнервирам, а треба пак да одам на предавања. Чао, се читкаме наскоро.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Oh my god,* I think I just had an epiphany!
Секое мислење во подфорумот “Филозофија и психологија“ (а и било кој друг) што секој член го напишал НЕ Е ТОЧНО! (for THIS time of being, без разлика колку го држат својот став)
Фактички, на секое статично мислење (кое е наравно субјективно, или псеудо-објективно**) коа ќе се додаде теоријата на релативност, искача дека секое мислење е точно и грешно at the same time! Take that Schrödinger***!
Но! Зашо да застанеме тука! Забораваме да имплицираме дека релативноста важи и за времето! (кое е само по себе релативно) Кога јас ќе го кажам моето мислење (или општо оформам), тоа во таа микросекунда (или уште пократко, момент) е точно и неточно во исто време (точно за мене и моето гледиште, неточно за туѓо). Со оглед на фактот дека моментите се прилично кратки временски интервали (да, па ќе кажам дека времето е релативно т.е. само мерка за изминати моменти со одреден фактор) во секој следен момент, таа вистинитосна вредност од вистина/невистина, се дели уште на ДВА! Сега иаме вистина/не вистина-вистина и вистина/не вистина-невистина. Т.е. вистината се дели на вистина и не вистина, и истото се дешава за не вистината.
There. Запишано негде како одкритие на Марио Рајчиќ, fun fact, epiphany, мудра досетка or whatever the shenanigans.
Ah, I feel smart. Штета што до крајов на постот и ова мислење ќе се подели на бесконечно многу вистини/не вистини, и за џабе сум го смислил. Darn.

*оддамна не си го видела целиот израз потполно спелуван, ay love?
**објективните гледишта се само збир од релативно објективни заклучоци од субјективна точка на гледање
***http://en.wikipedia.org/wiki/Schrödinger's_cat
nah, you're good to go. :)
--- надополнето: Sep 28, 2011 10:24 AM ---
Драга,
кафе и цигарче, после шес дена.
Чао.

К

Кики.

Гостин
Драга,
денес сум се разочарала што да ти кажам... Не очекував дека луѓе на 22 години немаат свое јас и дека е толку лесно да ги манипулираш.
Страшно -_- :tapp:
ај отидов да испијам едно дијазепамче да се смирам..... not

I

indigo child

Гостин
Молоко на рипит денес, со страшна главоболка и материјал за вежбање.
Иначе, да бе, јадев денес. И хипстер сум. И нишо не ми фали. Сум прекинала да употребувам смајлиња. „-.-“ вакви.
Премногу сум poker face mood за да ми легнат. Се изначитав раскази еден куп. Ко што примети пак не отидов у школо.
Бев, ме изнервираа, си отидов. Хардкор. Хипстерски хардкор. А и тамблр иам. Исто, многу сакам темно зелена, темно кафеава, платенки и бендови шо не ги знае никој.
Тина. Многу те боли глава изглеа, а? Пиј кафетин.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Стварно сте биле недругари бе,јас 9 дена окапав во болница,а никој ди да праша како сум,да додјде да ме зирне како сум,дали сум жив,здрав.:(
Иначе јас сум добар,еве денеска се ватив,и ми недостасуваше пунооооооооооооооо.Сега со штакичкиве се чуствувам како инвалид ама нема веза.
Ти добра?

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.029
Поени од реакции
24.672
Стварно сте биле недругари бе,јас 9 дена окапав во болница,а никој ди да праша како сум,да додјде да ме зирне како сум,дали сум жив,здрав.:(
Иначе јас сум добар,еве денеска се ватив,и ми недостасуваше пунооооооооооооооо.Сега со штакичкиве се чуствувам како инвалид ама нема веза.
Ти добра?
Доволно ме испровоцира постот за да пишам. Ич да не им ебеш матер (ќе фатиш шуга) и да си најдеш нови :).

Иначе јас добра.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Драга Кајгана,

Ако вчера бев мрзлив како човекот што го дизајнираше знамето на Јапонија, денес бев турбо. Толку турбо што заборавив да јадам. После работа сакав да си купам палачинка од палачинкарата во Порта Буњаковец, ама ја затвориле :(

Edit: Стигнав до 205 поени на форумов :смајли_што_денса:

Е сеа ќе споделам две песни, една патриотска и една љубовна:

Една бомба не убива земја, една бомба не убива народ, една бомба не убива душа, една бомба не не’ убива нас!

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Драга у последно време голема е конкуренцијата на пазар а? Онака си прашувам, инаку од овој ден не можам да се жалам стварно, добро помина.. Планирам да спијам, ама пред тоа малце да и направам друштво на оваа книга тука, фаќа прашина за џабе и телефонот се изви од ѕвонењето на овие од библиотека.. им требала книгата, само еден примерок имале.. wtf? :tapp:

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
draga kajgana...
tolku sum srekna sto mislam deka ke poletam :):):):):)...
kolku e ubavo koga lugeto sto gi sakam se srekni...
konecno "nekoj" go dobi toa shto go zasluzuvashe, mu se ostvarija snishtata za koi se boreshe,trudot i makata se isplatija...
nishto ne e slucajno kajgana, nishto ne e slucajno!!!!!
(a ti sonce moe, samo taka prodolzi. ti posakuvam se najubavo)

Cheross

COOL BOY
Член од
27 август 2011
Мислења
548
Поени од реакции
381
Оу шо ми идат мака да одам до на продавница,ми се сојаде чипс,ама сега ислегов од капенје па треба да се облечам па блаблабла,зато не одам на продавница.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom