Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ти или си навистина глуп, или навистина сакаш да бидеш глуп. Поздрав.
--- надополнето: Sep 27, 2011 6:17 PM ---

Либералноста не може да прифати осудување и повредување на некого. Не сакај гејови и ќути. Јас не сакам верници па не ги пцујам по улица. Не сакам кучемразачи па не им се заканувам да се отселат од моја улица, оти ќе им направам нешто...
--- надополнето: Sep 27, 2011 6:18 PM ---

Точно. Затоа не мораш да гледаш геј народ. Сврти главата на др страна и фурај даље.
Слободна е де. Не морам да одам во Црква. Си се смеам сама во себе на идиотизмот на тие луѓе и готово. Не ги вознемирувам.
Уште да беше точно дека кутрите ѓејој страдаат...
Можеби од прекубројни апликации на пениси во места несоодветни и од природата непредвидени за тоа...и болести поврзани со таквиот начин на задоволување на нагоните .Дали ѓеј кој пренел хив на друг ѓеј треба да оди робија или псовката е поголема мака од сидата?
Но од хетеро рајата - не страдаат,барем не во РМ...
Во помалите места обично се знаат кои се ѓејој (Битола е типичен пример) и се своевиден дел од фолклорот :icon_lol: па никој не ги тепал или убил...а ремет паѓа редовно на нивна сметка, како и на сметка на други луѓе, неповрзано нужно со сексуалните склоности.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Точно. Затоа не мораш да гледаш геј народ. Сврти главата на др страна и фурај даље.
Слободна е де. Не морам да одам во Црква. Си се смеам сама во себе на идиотизмот на тие луѓе и готово. Не ги вознемирувам.
Ти цело време потенцираш некоја замислена ситуација во која хомосексуалците се малтретирани. Факт е дека во Македонија не е забележен скоро ниту еден случај на физичко или психичко насилство врз хомосексуалците. Дури и геј парада да има во Скопје, сигурен сум дека ќе помине многу подобро од колку во Белград или Сплит...

Зошто нема геј парада во Скопје? Затоа што нема критична маса за тоа...

Мислам се помалку комични сите овие жестоки испади од либералите врз конзервативците овде на форумов, а во суштина нема ниту една причина за тоа...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ти или си навистина глуп, или навистина сакаш да бидеш глуп. Поздрав.
хахахаа, не си ни прв а ни последен од геј симпатизерите кој се повлече пред факти и во недостаток од аргументи. Со слични и исти тврдења потклекнаа овде на форум и вистински гејој, кога увидоа дека и нема дискриминација на гејој, и дека број на оригинал гејој во МК е занемарливо мал и дека и кај тој минимален број нема никаква желба и со закон и со устав јавно да се произнесат што се.

ќе ставам уше една рецка.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.716
Поени од реакции
8.728
хахахаа, не си ни прв а ни последен од геј симпатизерите кој се повлече пред факти и во недостаток од аргументи. Со слични и исти тврдења потклекнаа овде на форум и вистински гејој, кога увидоа дека и нема дискриминација на гејој, и дека број на оригинал гејој во МК е занемарливо мал и дека и кај тој минимален број нема никаква желба и со закон и со устав јавно да се произнесат што се.

ќе ставам уше една рецка.
Навистина не видов никаков аргумент, само искривување на моите постови, и очигледно избегнување на суштината. А како што можам да приметам по друиве теми, некако изиграваш дворски шут.... тоа е, судбина.
--- надополнето: Sep 27, 2011 7:00 PM ---
Ти цело време потенцираш некоја замислена ситуација во која хомосексуалците се малтретирани. Факт е дека во Македонија не е забележен скоро ниту еден случај на физичко или психичко насилство врз хомосексуалците. Дури и геј парада да има во Скопје, сигурен сум дека ќе помине многу подобро од колку во Белград или Сплит...

Зошто нема геј парада во Скопје? Затоа што нема критична маса за тоа...

Мислам се помалку комични сите овие жестоки испади од либералите врз конзервативците овде на форумов, а во суштина нема ниту една причина за тоа...
Да бидеме реални, не зборувам само за физичко насилство и тоа го потенцирав повеќе од еднаш. Хомосексуалците се маргинализирани, и не само тие. И други ,специфични, групи, исто така. Јас како ,,кучкарка,, сум маргинализирана. Но за разлика од хомо популација, ние сме погласни, па полесно и не прифаќаат (порано ми викаа дека веганите мора да одат на бајачки, лекари итн..... имале психичко пореметување).

Добро ги разбирам хомо, како група. Знам што значи дискриминација на своја кожа.
Пример прост - шетам куче, по сите законски прописи (ланец, маска, мирно до нога оди..... и некоја си бабетина или мајкетина трча вришти ми пцуе се по ред живо.... и што да направам, се мислам - дал да ја пријавам за психичко малтретирање, дал да с`снам кучево да ја залае??)

Кога секој ќе си гледа своја работа, нема да треба ни геј парада, ни кучешки протест. Ни геј бар, ни плажа за кучиња.
--- надополнето: Sep 27, 2011 7:04 PM ---
Уште да беше точно дека кутрите ѓејој страдаат...
Можеби од прекубројни апликации на пениси во места несоодветни и од природата непредвидени за тоа...и болести поврзани со таквиот начин на задоволување на нагоните .Дали ѓеј кој пренел хив на друг ѓеј треба да оди робија или псовката е поголема мака од сидата?
Но од хетеро рајата - не страдаат,барем не во РМ...
Во помалите места обично се знаат кои се ѓејој (Битола е типичен пример) и се своевиден дел од фолклорот :icon_lol: па никој не ги тепал или убил...а ремет паѓа редовно на нивна сметка, како и на сметка на други луѓе, неповрзано нужно со сексуалните склоности.
И токму така, стигнавме до делот - СЕ КРИЈАТ; А НЕ ТРЕБА.
Зошто се кријат? - За да не бидат нафрлени со стереотипи и предрасуди, за да не бидат псуени, и во крајна линија, да не бидат физички малтретирани.
Никој совесен човек нема сексуален однос (посебно хомосексуалците) без соодветна заштита. Така што, ако некој на некого пренел ХИВ, самиот си е виновен што не користел заштита.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ѓејојте барат некакви права а тоа го базираат на својата наводна бројност како наводен значаен дел од општеството во РМ.
Но тоа е лага, ѓејојте не бараат ништо, само Коче бара, останатите не даваат доказ дека постојат.
А ако некој бара нешто, мора да има доказ дека постои, дека е евентуален правен субјект, сама цифра на хартија (10%,20%,30%) не значи ништо.
На нив паѓа теретот на докажување на бројноста.

Реалноста е дека ѓејојте не бараат никакви права (освен Коче) и дека нема економска исплативост некој да отвара ѓеј бар, не поради фантомските прогони (барем еден наслов, линк) туку поради очекуваното пропаѓање или банкротирање.

Земи го форумот како пример, има 37.000+ членови, како виртуелен свет тоа значи и анонимност и можност за пишување и изнесување ставови без разлика на склоности, демек во реалноста 200.000 ѓеја се преплашени и се кријат, ако е како што велиш 30% ѓејој и лезбејки, тоа би било над 11.000 ѓејој тука, ако се 10% тоа би било 3.700, а ако се 1% тоа значи 370...
Освен тебе и уште неколку члена на темава, некако и нема повеќе од 10 ѓеја и лезбејки, можеби некои 0,1%.

А од 0,1 до 30%...има мала разлика...:)
Никаде никако не се декларирав како геј,а јас лично не барам,ни ми требаат тие права за кои ти зборуваш.Немој моите постови да ги едначиш со моето лично мислење,затоашто тоа никаде не е прикажано,ниту ќе биде.Мене правата,што ќе ги добие геј популацијата,не ми менуваат ниту влијаат некако на мојот живот.Но не разбирам како може така луѓето да бидат етикетирани заради сексуална определба,не знам зошто некого би нападнале доколку воопшто не влијае на вашиот живот.Ако е квалитетен човекот како личност,ако знае да разговара на ниво,ако знае да се однесува со почит не разбирам навистина зошто толку ви сметаат.Колку време треба да помине за да почне да се цени квалитетот на личноста?

Јас се губам секогаш кога ќе ми го спомнеш Коче,кој к** е тој?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.716
Поени од реакции
8.728
Кој геј народ не ме заебавај ти знаеш во каква рурална средина живеам јас, овде гето невидено е, и педери нема :icon_lol:.
Ами тука страда секој што не е дел од целината, зар не... Мене ќе ме силува чопор мажјаци оти не јадам месо, по дифлот ороспија, ем атеист, пак по дифолт ороспија, ем либерал, пак по дифолт ороспија..... Ххахахахахаахах, ахххх ова турциве башка комуњарите што ни сторија :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Навистина не видов никаков аргумент, само искривување на моите постови, и очигледно избегнување на суштината. А како што можам да приметам по друиве теми, некако изиграваш дворски шут.... тоа е, судбина.
Aјмо факти,

1. колку статистички гејој в РМ биле предмет на прогони, физички напади, бркање од работа... затоа што се гејој, во последните 12 месеци

2. Кои закони во РМ важат за сите освен за гејој или обратно кои закони стриктно забрануваат или прогонуваат гејој?

3. Колкава е званично геј популацијата во РМ?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Никаде никако не се декларирав како геј,а јас лично не барам,ни ми требаат тие права за кои ти зборуваш.Немој моите постови да ги едначиш со моето лично мислење,затоашто тоа никаде не е прикажано,ниту ќе биде.Мене правата,што ќе ги добие геј популацијата,не ми менуваат ниту влијаат некако на мојот живот.Но не разбирам како може така луѓето да бидат етикетирани заради сексуална определба,не знам зошто некого би нападнале доколку воопшто не влијае на вашиот живот.Ако е квалитетен човекот како личност,ако знае да разговара на ниво,ако знае да се однесува како со почит не разбирам навистина зошто толку ви сметаат.Колку време треба да помине за да почне да се цени квалитетот на личноста?

Јас се губам секогаш кога ќе ми го спомнеш Коче,кој к** е тој?
Јас се извинувам што несвесно те ставив во таа група, моја грешка.
И што твојата либерална душа се најде погодена од тоа...:icon_lol: нели си либерална, а тука те погоди тоа...nevermind...:)

Не ни сметаат ѓејој, но е нејасно зошто бараат поголеми права од останатие врз база на сексуални склоности.
А тоа ќе отвори простор за секакви манипулации подоцна, како што наведов со случаите на други сексуални “ориентации“.

Коче е водачот на македонските ѓејој, претседател на ѓејската невладина организација која ако не се лажам имаше само еден член...:icon_lol:
Зошто те нервира споменувањето на најголемиот борец за ѓејски слободи и правдини во РМ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.716
Поени од реакции
8.728
Aјмо факти,

1. колку статистички гејој в РМ биле предмет на прогони, физички напади, бркање од работа... затоа што се гејој, во последните 12 месеци

2. Кои закони во РМ важат за сите освен за гејој или обратно кои закони стриктно забрануваат или прогонуваат гејој?

3. Колкава е званично геј популацијата во РМ?
ЗНАЧИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ОБЈЕКТИВНИ ПОКАЗАТЕЛИ ЗОШТО СРЕДИНАТА НАМЕТНУВА НЕПОЧИТУВАЊЕ НА ЗАКОНСКИТЕ ПРАВА КОИ ГИ ДОБИВА ГЕЈ ПОПУЛАЦИЈАТА, ОДНОСНО, ПРАВАТА КОИ И СЕ ЗАГАРАНТИРАНИ СО ЗАКОНОТ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈА.

1. Има многу, кога се знае за некој дека е геј. Тој Коче што го ставате во уста цело време, повеќе е тепан отколку што е шетан. Ама само он зборува јавно дека е геј.
Неодамна завршив средно, секое момче кое и најмалку делуваше ,гејски, беше малтретирано од страна на останатите машки соученици, вербално и физички. Само затоа што бил ,пичкица, замисли. А меѓу другото ова не е само хомофобија, туку и потценување на женски род.

2. Законот единствен за дискриминација, дозволува секој да ја ужива својата сексуална ориентација. Но народот не го почитува законот, ги дискриминира, почесто вербално, поретко физички. Не знам дали смеат да бидат дел од војската.

3. Не знам. Колку и да е званично, не е точен податокот.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ами тука страда секој што не е дел од целината, зар не... Мене ќе ме силува чопор мажјаци оти не јадам месо, по дифлот ороспија, ем атеист, пак по дифолт ороспија, ем либерал, пак по дифолт ороспија..... Ххахахахахаахах, ахххх ова турциве башка комуњарите што ни сторија :)
Види сега твоите скриени сексуални желби не мора јавно да ги изнесуваш на форум :icon_lol:, никој не би те силувал тука затоа што не јадеш или јадеш месо :icon_lol:.

Јас не сум дел од целината кај што живеам тука надвор сум од сите стереотипи и мене никој не ме силувал поради тоа :icon_lol:. Уствари знам да се бранам бе шо и никој ништо не ми може, настрана од тоа и малку интелегентен сум, или малку повеќе :icon_lol:.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.716
Поени од реакции
8.728
Јас се извинувам што несвесно те ставив во таа група, моја грешка.
И што твојата либерална душа се најде погодена од тоа...:icon_lol: нели си либерална, а тука те погоди тоа...nevermind...:)

Не ни сметаат ѓејој, но е нејасно зошто бараат поголеми права од останатие врз база на сексуални склоности.
А тоа ќе отвори простор за секакви манипулации подоцна, како што наведов со случаите на други сексуални “ориентации“.

Коче е водачот на македонските ѓејој, претседател на ѓејската невладина организација која ако не се лажам имаше само еден член...:icon_lol:
Зошто те нервира споменувањето на најголемиот борец за ѓејски слободи и правдини во РМ?
Не бараат повеќе. Бараат брак (што секој друг може да го оствари, на пример ти, на пример јас) и бараат посвојување деца (исто како што можеме и ти, и јас).
Коче е лингур, и повеќе сака да прави фама, него што реално некој го поддржува. Геј нема потреба да се дере на телевизија дека е геј. Како што јас немам потреба да се дерам дека јас сакам да имам 50 мажи, ама комшиите ќе ме зборат. Тоа е идиотизам.
Потребата од легализирање на нивното заедничко живеење со граѓански брак, е една работа, а сосема друга е курчење со сексуална определеност.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
ЗНАЧИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ОБЈЕКТИВНИ ПОКАЗАТЕЛИ ЗОШТО СРЕДИНАТА НАМЕТНУВА НЕПОЧИТУВАЊЕ НА ЗАКОНСКИТЕ ПРАВА КОИ ГИ ДОБИВА ГЕЈ ПОПУЛАЦИЈАТА, ОДНОСНО, ПРАВАТА КОИ И СЕ ЗАГАРАНТИРАНИ СО ЗАКОНОТ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈА.
И јас сум дискриминиран можи закон за мене?
Манекенката нејќи секс да има со мене затоа што сум дебел, тоа е чиста дискриминација.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.716
Поени од реакции
8.728
Види сега твоите скриени сексуални желби не мора јавно да ги изнесуваш на форум :icon_lol:, никој не би те силувал тука затоа што не јадеш или јадеш месо :icon_lol:.

Јас не сум дел од целината кај што живеам тука надвор сум од сите стереотипи и мене никој не ме силувал поради тоа :icon_lol:. Уствари знам да се бранам бе шо и никој ништо не ми може, настрана од тоа и малку интелегентен сум, или малку повеќе :icon_lol:.
Ти си маж де. Јас сум кутра, незаштитена, мутава жена. Ете ти стереотип, прашај го Чоузен Уан, ќе ти каже плус дека нема поштени жени, све сме бре ороспиишта.
Тоа ти е тажниот ни менталитет.
--- надополнето: Sep 27, 2011 7:19 PM ---
И јас сум дискриминиран можи закон за мене?
Манекенката нејќи секс да има со мене затоа што сум дебел, тоа е чиста дискриминација.
Право на избор е тоа.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Не ме нервира,но постојано го споменуваш,а врска неам кој е,па морав да замолам за инфомација :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Право на избор е тоа.
Која е разликата помеѓу право на избор и дискриминација, и јас избирам да мислам дека туѓ кур во машки газ е неприродно нешто, и не би сакал со таков човек да имам ништо ниту бизнис ниту пријателски нли било какви релации.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom