Миксање, продуцирање електронска музика - се околу ова

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
haha ne gledam nekoj od Makedonija i okolinata da se proslavil so ovaa rabota.
Можи не постигнале некоја слава голема, ама има дечки што вадат по некој динар од продуцирање на електронска музика.
А за прославување, хм, треба пред се да си добар, и да знаеш што сака пошироката маса, па да направиш неколку добри ремикси на веќе добро познати песни, па ако опали кецот, ќе опали :)
Ти тешки научи се, па еве ти страна findremix.com каде што можиш да се прославиш :)

Член од
22 мај 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
Можи не постигнале некоја слава голема, ама има дечки што вадат по некој динар од продуцирање на електронска музика.
А за прославување, хм, треба пред се да си добар, и да знаеш што сака пошироката маса, па да направиш неколку добри ремикси на веќе добро познати песни, па ако опали кецот, ќе опали :)
Ти тешки научи се, па еве ти страна findremix.com каде што можиш да се прославиш :)
fala drugarce

Inaku ovaa strana e za nesto kako natprevar na remixi , koj ke napravi podobar miks? :D

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Момци, Authentication Code за Ејсид про 7.0 ви се наоѓа ли? пополнив тука и треба на е-маилот да ми стаса,али уште нишо нема стасано..

Член од
22 мај 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
Zinteresirani za DJ-stvo i produciranje house muzika?
Ako e mozno da se zdruzime da napravime nekoj zaednicki i dobar produkt od Makedonija , zasto sam tesko se uspeva vo ovaa rabota ;).

pozdrav i se nadevam ima lugje so slicni ide kako mojava :)

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Дечки, како во Sound Forge да напрам за време на зборување, во позадина да оди музика?

M

Mr.InF3ction

Гостин
За време на зборување? real time или веќе имаш снимано зборувањето?

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Дечки, како во Sound Forge да напрам за време на зборување, во позадина да оди музика?
Полесно ќе ти е во Audacity, само стави две посебни траки - музиката и зборуваното, и толку - прилагди ја музиката потивка или повисока, твој избор.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
За време на зборување? real time или веќе имаш снимано зборувањето?
Веќе е снимено зборуваното.

Значи, да спуштам audacity и на посебно да ги ставам, и толку?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Со Sound forge-И музиката и зборувањето ќе ги отвориш. На било кое ете пр тоа со зборување ќе селектираш се и copy. Потоа кај музиката Edit>Paste special > Mix и тоа ти е.

Со Audacity исто е само copy-paste од едното кај другото. А според мене најдобро решение е WaveLab . Има опција да се отвори нов проект како аудио монтажа и така можеш да направи се што сакаш. Ако sound forge има таква опција ..а некој знае како се прави нека каже бидејќи е многу подобар начин.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Со Sound forge-И музиката и зборувањето ќе ги отвориш. На било кое ете пр тоа со зборување ќе селектираш се и copy. Потоа кај музиката Edit>Paste special > Mix и тоа ти е.

Со Audacity исто е само copy-paste од едното кај другото. А според мене најдобро решение е WaveLab . Има опција да се отвори нов проект како аудио монтажа и така можеш да направи се што сакаш. Ако sound forge има таква опција ..а некој знае како се прави нека каже бидејќи е многу подобар начин.
Ти благодарам многу, пробав со Sound forge, можи :)
Фала уште еднаш :))

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Секој програм за правење, миксање, едитување музика/звук е способен да спои 2 звука во еден. Без разлика дали едниот е зборење а другиот музика или обратно или нешо сасвим трето, звук си е звук. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom