Причина за живеење...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
There is no end............no getting there. Life is a journey, an exquisite, unfolding of dream upon dream, endless and miraculous. Relish each delicious moment.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Бели зајаци се причина за живеење !?
Jefferson Airplane approves.:D
Во право си е девојчето, причината ваљда се наоѓа у ваквите мали среќни моменти на немислење туку осеќање. Паузи од она што се вика живеачка со проблеми.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Уметноста е причина за живеење. Само за тоа заслужува да се живее. Другото е срање у боја

S

smexy

Гостин
The meaning of life consists in transmiting yout genes (fucking) God bless Darwin :tapp:
Амебите се размножуваат со делење...
Рибите немаат секс...
Некои инсекти се раѓаат бремени...
Некои видови гуштери исто така без секс...

Сите овие едноставно треба да...исчезнат?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Амебите се размножуваат со делење...
Рибите немаат секс...
Некои инсекти се раѓаат бремени...
Некои видови гуштери исто така без секс...

Сите овие едноставно треба да...исчезнат?
Поентата му е дека нема смисла животот, има само обврска. Али темата е друга.

Причина за живеење? Не можам да ја најдам. Свесни битија како што сме, целиот живот сме незадоволни и трагаме по нешто повеќе. Ако некако магично имаме среќни моменти, тие мораат да бидат уништени со депресивни, порано или подоцна.

Оние кои го посветиле животот на пари - никогаш не им се доволни
Оние ко го посветиле животот на љубов - никогаш не ја наоѓаат
Оние кои го посветиле животот на семејството - никогаш нема да ја преболат нивната смрт.

Животот ни е циклус, круг од добри и лоши нешта, чувства, случки... Ако не може човек да се носи со тажните моменти, подобро е да се убие. Ако не може да се убие зашто нема храброст и тоа го фрла во уште поголема агонија, нека дојде да се напие со мене пиво, нема да му контрирам на ниту една работа што ќе ми ја каже на темата.

Kajgana Shop

На врв Bottom