Фан Клуб: Барселона

P

pepito*

Гостин
Се мислев дали да пишам пред утакмица, ама еве сега. Се чудам како некои од вас се уште се сомневаат во составите на Пеп. Се сомневате во одлуки на човекот кој најмногу ја знае Барса и човекот кој ги гледа играчите секој ден по неколку саати. Мене ми е исто, знам дека со било кој состав да излезе тој е во право, тој знае, кога, како и зошто игра секој играч на Барселона последниве три ипол години. Нас само ни останува да претпоставуваме зошто прави Пеп одреден потег во некоја утакмица и да видиме како играчите што ги поставил во првите единаесет ја заслужиле неговата доверба. Само имајте доверба во филозофот и се е во ред. Пак ќе кажам, тој знае се.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
И со долга и со кратка коса, за Лео сите се само утринска роса. :icon_lol:
Лионел Андрес Меси, националност: Аргентинец; потекло: непозната планета :icon_mrgr:
8 гола во 5 натпревари, сите од игра. Втор хет-трик оваа сезона. :cuc:

Меси има постигнато 150 гола откако Пеп е тренер на Барса. :cuc:
Стварно е неверојатно кога ќе ја видиш оваа цифра, цифра која е остварена на самиот почеток од четвртата сезона, што би се рекло нема ни 3 ипол сезони.. само за толку кратко време. :cuc:

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Нема нешто коментари и критики за ГЛУПАКОТ ГВАРДИОЛА, нема критики за НАЈГЛУПАВАТА ФОРМАЦИЈА 3-4-3, нема критики за ПИЌЕ И ПУЈОЛ НА КЛУПА, МАСКЕРАНО И БУСКЕТС НА ТЕРЕН ..... НЕМА КРИТИКИ ЗА 3ца во одбрана од кој едниот е офанзивен бек а другиот класичен деструктивец од средината на теренот ..... ЗОШТО или POR QUE ... ???? Зошто ли ????? ЗАТОА ШТО ТОЈ ВИ ГИ ЗАТНА УСТИТЕ ПО КОЈ ЗНАЕ КОЈ ПАТ, ЗАТОА ШТО ТОЈ Е НАЈДОБАР, ЗАТОА ШТО ТОЈ ГИ ЗНАЕ НАЈДОБРО РАБОТИТЕ ВО НАЈДОБРИОТ КЛУБ ВО СВЕТОТ И ЗАТОА ШТО ТОЈ ЈА ПИШУВА ФУДБАЛСКАТА ИСТОРИЈА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

P.S Честито нека ни е победата, Меси не знам од каде е !!!!!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Не ја гледав утакмицава така да неможам којзнае колку да кажам, ама не рипајте одма кога сите знаете дека кога се игра 4-3-3 формација со Буски и Маск има 90% шанса дека примаме гол. Е сега на 3-4-3 е подруга работата, Буски си игра на природна позиција, во средината и одма е подруго.
3-4-3 е добра формација ама треба време да се усоврши, како што ја усовршија 4-3-3. Засега имаме некој половичен успех со таа формација, па ќе видиме до кај ќе стасаат.
На сите ви е јасно дека е многу посигурно на 4-3-3 Пике и Пујол да играат стопери, а Буски/Маск да играат ДМФ. Има и многу подобра поврзаност и топката многу побрзо се префрла од едната на другата половина.
Втора работа е плукањето по Виља. Ама нејчам веќе збор против него да прочитам во фан-клубов, оти чоекот си го праи своето, по еден гол дава на утакмица. Е сега тоа шо одбраната на минатите утакмици беше климава е друга приказна, не е он крив што Барса не победуваше.
Трето, кажете ми жити се дека Абидал конечно изигра како шо знае да изигра :).

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Абе... у кој филм е влезен овој Пеп со оваа формација и таков состав што вади... па и Маскерано и Бускетс стопери, ја усраа цела игра. Јебига, мора од зима да бараме замена за Пеп.:icon_lol:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Да не испадне, па стварно да бараме негова замена :D

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Не ја гледав утакмицата и неможам ништо да коментирам,но како што гледам по резултатот и како што некој зборат сме одиграле одлично:icon_lol:,а за Меси нема што да се каже:cuc::cuc::cuc:,5 меча до сега,а Меси веќе има 2 хет-трика:cuc:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Piqué: "Jugar con tres atrás funciona porque nos gusta atacar":vozbud:

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
И јас мислам дека вака ќе биде најдобро а и мислам вака ќе излези Пеп,со Адриано крило,се покажа супер против Валенсиа.Виља утре ќе ни покаже зошто е еден од најдобрите стрелци.....Ако е резултатот добар,Тиаго место Чави.....Ако почне утре со Кеита,дефинитивно Пеп ќе ги заслужи сите критики кон него,затоа што 100 % сум сигурен дека нема да тепаме со Кеита во составот.
И навистина покажа како се дава гол......

Ne znam u kakov film e vlezen Pep,dali komedija ili akcionen film, ili pak horor za nas...
Сепак у акционен филм е влезен....

Ок шала на страна.....
После мечот со Валенсиа упативме неколку критики за Пеп кои мислам дека беа во право и сеуште мислам дека направи неколку грешки.Но,како што велат од грешките се учи.ДА,формацијата 3-4-3 е лошо кога игра Дани крило а Пујол бек,НО е добра кога игра Дани бек и Маске или Пујол централен.Мислам дека треба да се сложите со ова.Поради годините не може Пујол да игра како бек во 3-4-3 формација,но со Дани е тоа во ред.Освен тоа и оваа формација работи кога противникот не прави притисок како што тоа беше случај со Атлетико вечер.После првото полувреме добар потег направи Пеп,кога го извади Бускетс а го кладе Пике,немаше потреба од голови а одбраната се засили.Игравме без ДМ но таков беше и резултатот.
МОМ за денес јас би го одбрал Маске или Чави,феноменални беа и двајцата,а за Меси не треба да трошиме многу зборови,доволно е да го гледаме.
Браво за Пеп,само каков централен направи од Маске тоа е чудо.И Аби беше одличен денеска,а Тиаго е се посигурен,не греши при додавања,прави некои ала Роналдињо движења, и се повеќе ни покажува дека тој ќе царува во средината на теренот на Камп Ноу следните 6-7 години...
Честито победа каталонци....
п.с : Не знам кој беше од фан-клубов,но некој рече дека сезонава не очекува многу голови од Меси,туку асистенции ќе имал само....ЕЕЕЕ колку греши:)
--- надополнето: Sep 25, 2011 12:57 AM ---
Messi is 24 and already has 192 goals (12 this season), is only 2 goals away from Kubala who played 11 years at the club.

Kajgana Shop

На врв Bottom