„Излези момче..." влезе во грчкиот парламент

Ахахахахахахаах, овие Гејциве, не се нормални!
Се што е Македонско им смета! :D
Еден ден и самите ќе се замразат ;):ROFLMAO:

Песната е стара со години.Досега никој нема реагирано околу нејзината содржина.А да беше за бодење очи тогаш зошто ФИБА не реагираше?Или зошто јужните не протестираа после мечот?Имаа легитимно право за тоа,ама не го искористија.

Логичен заклучок-I call BS.

Луѓе, аман. Овие од лаос, да не речам Камбоџа се маргинална политичка партија. Единствен начин да влезат во парламентот и да лаат на националистичките теми. Зошто да се замараме со комплетни идиоти?

Немаат никаква моќ, тоа неколку кретени си го вадат лебот преку платеничка плата на сметка на еден друг број на кретени кои се палат на таква реторика...

Толку...

добро ај да им се извиниме и да им ветиме дека другпат никогаш нема да пееме песни во кои името македонија се спомнува за да не се почуствуваат навредени.
алооо абе нормални сте.
ми е гајле и на глава ако сакаат да застана , сега ли ке ни кажуваат како ке си пееме дома и на натпревари, какви споменици ке градиме и како ке ги крстиме аеродромите и плоштадите:sick:
па не им сме ние провинција некоја или област во грција, туку суверена држава и ке си пееме како што сакаме и ке си именуваме дома кај нас како што сакаме и ич да не ги боли за тоа.
како за промена нека го менат тхесалоники во солун, флорина во лерин и тн па да видиме како ке им биди.
доста се замарате дали тие ке се почуствувале навредени, а нас што не вреѓаат тоа демек е нормално.

Државата им е банкротирана и живее од помош од ЕУ а они немаат попаметна работа за навивачка химна ќе дебатираат па уште и тема им отвараме.

Идиотизам, ама мораат некако да си ги оправдаат високите плати.

Ако почнат да се анализираат навивачките химни од сите држави трета светска војна треба да почне :D.

Излези момче на тераса јас прв пат ја слушам толку често кога игра репрезентацијата (да не речам ја немам слушнато порано) , освен од навивачите на Шкендија , Слога , Башкими ... кои ја пееја на друга верзија.

Оваа песна е многу постара отколку што мислиш, а ти ако не си ја чул досега твој проблем, не е песната од вчера измислена и само за европското во кошарка.

Грциве толку ги боли уште задникот од аналката што почнаа и по парламенти да се жалат,ЛЕЛЕ ШТО НАПРАВИВМЕ !?

Не, доволно е само права да им се дадат на Македонците во Егејска Македонија... за жал тоа е не возможно па гејовите од југ не ни оставаат друга опција освен борбата да биде територијална, нели тие стравуваа од територијални претензии кога никој не ни помислуваше да ја напаѓа воедно ниту пак имаше сили за такво нешто. Значи самите си се виновни што го проширија проблемот. Бугарите се слична приказна, што мислиш за џабе ли висат 24/7 на македонски форуми? Со Србија и Албанија немаме некои посериозни проблеми и во име на мирот сме спремни да замижеме за една педа земја, но не забораваме ??????????.

Па што зборам цело време... но не ми е поентата да покажам прст кај нив, па знаеме што гомна имаат кај нив..

Али не ми е повторно јасно ова шо ти го болдирав.. Со ова што го кажа, значи дека треба да ги земеме пирин и егеј, а од друга страна, па еј добро живееме со србите и со албанците, па сеа во име на мирот ај една педа земја..... е де шо е тоа.... само педа! Прости ако погрешно сум те протолкувал, но нели е тоа малку смотано (од друга страна па ова не го зборам лично кон тебе, него воопшто кон сличните такви реторики)? И на крај краева, нели тоа не прави исти како и грцине, бугарине, србине и албанцине? Тхе појнт ис. ако знаеш дека огнот ќе те изгори, не иди у него, земи вода и изгасни го ебаго!

И на крај краева, тоа е сепак песна, реков, мене не ми се допаѓа, кретенска ми е, исто како што ми е кретенски и пеењето на такви песни и од страна на грци, бугари, срби, албанци, па и шо знам, шпанци.. каталонци и сл и сл. Мислам, шо се добива со тоа? Башка што навивање е едно, лупање патриотизам и наионализам сосема друго. (За да ти доловам зошто песнава ми е кретенска еве размисли.. Го имаш Бо МекКејлеб у репрезентација, и е црнец, а у текстот „иде излези момче право на тераса, па да ја видиш гоцевата раса,“ нели е тоа малку глупо? - то ти е исто као навијачиве на Лацијаливе шо се дибидус нацисти и фашисти, а Лацио имаат црнци у тим!!!!!! - И кому му служи тоа?)
--- надополнето: Sep 23, 2011 5:49 PM ---
Ти мислам дека ке се посереш и пред да полетаат!!:cuc:

Па фала богу! не заебавај, не затоа шо се грци, него бре 100 пути поише војска ќе ти начукаат ! Треба да си идиот да се бориш против армадиште технички поопремено (поготово у денешно време)! А да не зборам шо девизата на НАТО е - Еден за сите, сите за еден :-). А ние не сме у НАТО :-)

греота е народот шо живее во грција бе.. греота стварно... луѓето на улица се немаат шо да јадат на овие до песна им е дојдено бе... песна најдоа да коментираат.. секоја чест на грчката влада... а и нивната демократија..
работава е "Село се пали , Баба се чешла"

Па ајде де опрај ја работата...
izvini ama koga nekoj tolku mnogu ke rasturi i ke raskusuri ., teshko deka nekoj za tolku kratko vreme mozhe da stori i popravi neshto ., a toa shto vo 90-te nekoi go prodadoa imeto .,.... e toa sega nekoj da go isprava .,
tesko i gorko na toj shto mu se ostavaat vo nasledstvo takvi problemi

Сега и ова ли е бенчмарк за еу...да не ги тепаме грците...ај добро.
село им гори, а тие се занимаваат со...патем. Арис Солун ака Тесалоники
http://en.wikipedia.org/wiki/Aris_Thessaloniki#Anthem

You are the pride of Macedonia

Oh Aris, you are the pride of Macedonia
Oh Aris, you are the pride of Macedonia
History has written for you, my Aris,
Victories, greatnesses, glorious years
All in golden letters that do not rust
And all the opponents, my Aris, are frighten

ако одиме по таа логика досега никој никаде немаше да се ослободи, ама за тоа треба мадиња, и ги немаат сите.
што да речеа финците кога им се натопори ссср 1939 мислам.
една рака народ ама со мадиња до коленици. е арно ама затоа финска си е финска и никој не и кажува какви песни да си пее на натпревари , а додека кај нас уште не напданати се испостраа.

Одиме, три, четири:

Излези момче право на тераса
и поздрави ја Гоцевата раса,
кренете раце високо горе
наше ќе биде и Солунско поле.
Извади момче ти црвено знаме
и поздрави ги децата на Јане,
црвени шалови, црвени знамиња,
наша ќе биде и Пирин планина.
Играјте храбро и со сите сили,
сега сте вие четата на Гули,
Македонско знаме гордо се вее,
и секој Македонец сега нека пее.
aлe aлeeeee aлe aлeeee aлe aлe aлe a лe a лeeee....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom