„Излези момче..." влезе во грчкиот парламент

:pos:
Леле бруки. Немаа за што да се пофалат дека земаат плата па ај...
Значи што си мислел типов кога станал сабајле?
Хмм, што да расправам денес во парламент? Ми текна! Она навивачине на горнион сосед пееја една песна, нешто Солун, поле....
Значи секој пратеник било каде сега има право да коментира глупости во Собрание, доволно е да земе било чива навијачка химна.
Ај што се избрукаа, правдајќи го поразот со деконцентрацијата што ја направиле нашите навивачи сега и ова. Абе светот ќе им се смее. Камо ова СНН да го објави. Да чуе светов што глупаци креираат политика кај нашиот јужен сосед.

Шацикакис сигурно има различен став од овој на грчката влада, тој е промакедонист.

Незнам дали имаа дискусија за воениот марш на грчката војска во Солун, каде они на сите соседи се по списку, со нож.

Кога ви велев дека треба да го преиграме натпреварот, и да го изгубиме, се заебававте, сега чаре?

:D

Абе нека си гледаат тоа кризата економска им, ќе го доведат народот до просјачки стап.. Што толку се занимаваат со една најобична песна?! Кретенизам!
Башка, за воља на вистината, кретенска ми е и песната, оти да прелетаат грцине со барем две Ф-16-ки над наш воздушен простор, ќе се посереме од плачење и страв..

Абе нека си гледаат тоа кризата економска им, ќе го доведат народот до просјачки стап.. Што толку се занимаваат со една најобична песна?! Кретенизам!
Башка, за воља на вистината, кретенска ми е и песната, оти да прелетаат грцине со барем две Ф-16-ки над наш воздушен простор, ќе се посереме од плачење и страв..

Немаат сега гориво за авионите...

Криза, јеби га...

XMK134_1132662e.jpg

Поздрав до грците ..

Бре, овие не смееш ни у кошарка да ги тепаш. Плачковци. :D
И башка не беше на еден, на сите натпревари беше бе! :p

Работава е село гори, баба се чешла.
Цела држава им се гуши у долгови, они расправале за песната шо нашиве кошаркари ја пеат. Па и тоа демек имало тајни преговори.
Ох мори мајко, колку само спорот со името у моментов им е последна грижа.

Ова им е само начин барем привремено да го оттргнат вниманието на обичниот народ од финансиската криза и огромните долгови што ги имаат.

Што треба да се случи за оној мал, сеуште слеп дел од народов да ги препознае оние "македонци" што работат против интересите на Македонија? Како под диригентска палка се одвиваат настаниве, поочигледно не може да биде.

Чекајте сеа кога ќе излезат со теорија дека откриле вонземјани кои тврдат дека доколку “скопјаните“ не го сменат името ќе извршат инвазија на земјата, затоа што директно им го повредуваме суверенитетот. Уште тоа фали да чујам од нив. :pos:

Има и на нив кој да им лета после со авиончиња, ама за разлика од нив тие други авиончиња нема само да летаат... и не не зборувам за наши нормално. :)
Што се однесува до тоа демек јужниве не држеле за муда... тоа можат само да го сонуваат, нас ЕУ не држи за муда а и тие, читај Германија, почна сериозно да ги губи симпатиите кон нив.

- Оригиналната песна е на српски јазик , неофицилната химна на македонската репрезентација оваа првенство е плагијат.
А грците имаат право да се бунат затоа што таа песна се пееше не само од навивачите туку и во официлната прознава организирана од државните институции , а на таа прослава присуствуваа и челници на државата , териториални претензии према соседна држава. ( Водителот на прославата повикува од навивачите да се пее истата песна) .
Покрај сите овие случувања , секој има право да реагира , затоа што испаѓа дека оваа песна е испорачана на некој начин од политичките кругови, во момент кога се очекува да се решат политичките проблеми меѓу двете земји , и да се отстранат сите пречки за да може земјата да се приклучи кон ЕУ и НАТО.
Што стана со Македонско девојче ? Јас колку што праќав кошарка ,не ја слушнав оваа песна. Излези момче на тераса јас прв пат ја слушам толку често кога игра репрезентацијата (да не речам ја немам слушнато порано) , освен од навивачите на Шкендија , Слога , Башкими ... кои ја пееја на друга верзија.

- На трибините во Литванија се отвори транспарент на кој ми чини имаше нацртано мапа во која беа вклучени територии на други суверени држави , сите се дел од НАТО , а две други се и дел од ЕУ.
Навивачите отидени во Литванија беа пратени од Владата со платен превоз и влезница , дали и ова беше организирано сценарио од политиката.
Исто така имаше употреба на знаме кое Македонија сама се обврза дека нема да го употреби

За на крај : Не дека грците, србите или албанците се поарни , но ова беше европско првенство , во вакви натпреварувања се казнуваат екипите и за најмали националистички симболи (еве Шкендија е казнета со 25.000 за навивањето со Партизан , иако Шкендија играше во првите кола од квалификациите , а Македонија играше во полуфинале, не е исто).
Дали вие би реагирале ако цела Грција пее песни и извадат мапи според кои Пелагонија и припаѓа на Грција , Битолско поле? (Да не речам од државата помогнати).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom