ФК Базел

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.635
Поени од реакции
14.542
Абе дека местат, местат и тоа премногу.. Али тоа во Саботата нема теорија да биде наместено. Ко прво и основно најголеми ривали се во тоа првенство. Второ и најважно, натпревар не се мести така бе браќа, со два гола во последните 5 минути. Еве тој вториот гол од кај знаеш дали ќе биде гол, топка е се врти, никој не може да гарантира дека во последната акција Цирих ќе дае гол. Обично местени утакмици за 2 у 1, се дава гол прво полувреме до кај 35 минута, до крајот на првото полувреме мирна е играта не напаѓа никој, и второ до 75 минута најкасно 80 минута натпреварот треба да биде решен. Чист пример, Нордсјаеланд - Силкеборг од пред некој викенд.. А за ова дека било местена, и тоа во 90 минута, и од управата на Базел да ми кажат дека било така нема да им поверувам.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Абе дека местат, местат и тоа премногу.. Али тоа во Саботата нема теорија да биде наместено. Ко прво и основно најголеми ривали се во тоа првенство. Второ и најважно, натпревар не се мести така бе браќа, со два гола во последните 5 минути. Еве тој вториот гол од кај знаеш дали ќе биде гол, топка е се врти, никој не може да гарантира дека во последната акција Цирих ќе дае гол. Обично местени утакмици за 2 у 1, се дава гол прво полувреме до кај 35 минута, до крајот на првото полувреме мирна е играта не напаѓа никој, и второ до 75 минута најкасно 80 минута натпреварот треба да биде решен. Чист пример, Нордсјаеланд - Силкеборг од пред некој викенд.. А за ова дека било местена, и тоа во 90 минута, и од управата на Базел да ми кажат дека било така нема да им поверувам.
Тоа е тоа шо одамна го зборувам. Тоа шо се ривали искрено и не ми игра некоја улога, ама натпревар не се место во 93 минута. Големи пари се вртат тука и еве за беља не го дадат, цел гол ќе го промашат. Тогаш има батиња кои ќе бидат многу лути :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.635
Поени од реакции
14.542
Е, ова денеска ќе биде местенка ..

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Не беше местено ова денес :) Очекувајте следна утакмица да биде местена

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.751
Поени од реакции
22.967
Втора швајцарска лига. Натпреварот Делемонт-Арау. На полувреме 0-2, не е чудно да ја свртат во второ полувреме.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Да видиме дали имаат мадиња да наместат натпревар во ЛШ. :pos:

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.751
Поени од реакции
22.967
Не е Базел, други се овојпат. И пред да речете дека не е наместена(оти во 87ма и 90та паднале головите), не ме интересира ни кога паднале ни како. Кај Турците не може тоа да се деси случајно.

untitleda.JPG

А

Анноун

Гостин
вчерашниот ден беше како во старите добри времиња , 2005-2006 година кога овие тимови ко од шала правеа прелази. ете , на 22 Септември 2011 и двата тима наместија како во старите добри времиња.

Росенборг - Сонгдал 2:1 (0:1)
Swinoujcie (WTF) - Wisla 2:4 (2:1)

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
А

Анноун

Гостин
Бриж во среда играше куп натпревар тепаше со прелаз у гости . Губеше 2-0 на полувреме , победи 3-2 на крај.
Денес во првенството пак иста песна
Бриж - Монс 2-1 (0-1)

А се сеќавате накај март-април кога играа Фк Копенхаген - Брондби 2-1 . Кога ја блокираа по кладилниците кога не можевме да ја уплатиме а излезе ?

денеска : Brondby - Fk Kopengahen 1:2 (1:0)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Не е Базел, други се овојпат. И пред да речете дека не е наместена(оти во 87ма и 90та паднале головите), не ме интересира ни кога паднале ни како. Кај Турците не може тоа да се деси случајно.

Прегледај го приврзокот 34266
Абе сфаќам јас во Турција и Грција дека се е можно, ама натпревар во последните 5 минути не се мести. Абе сфатете луѓе пари се во прашање, ко за беља ќе ја промаши, нема да ја шутне како шо треба, ќе треба цела фамилија да му ја испоубијат утре.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
не е финтата да збориме за натпревари откак завршиле
дај кажете кои се местени пред да почнат бар некој денар да фатиме :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.751
Поени од реакции
22.967
Немате друга работа освен барање утакмици, кои завршиле со пресврти...
Не секоја утакмица е местена.
'Пресвртите' на Базел пред некое време(3-4 по ред), сите ги знаеа уште пред да се одиграат натреварите. Тие пресврти, превртеа милиони низ кладилниците.

Kajgana Shop

На врв Bottom