Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како и секогаш приоритет да биде Примера па потоа Лига на Шампиони. Многу сакам да ги видам Барса шампиони наредната сезона.

http://sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=515952&idseccio_PK=803
Фала Богу и овај малце да попушти. Сега можеме да очекуваме го очекуваме Алвес на Камп Ноу.

Најубав наслов вечерва :)
Del Nido le abre la puerta a Alves .

Друго:
Пепе и официјално потпиша 2 годишен договор со клубот, денеска.
Анри изјави дека одлично би играл со Бензема, како тандем.
Касерес е веќе во Барселона (Армин, пукни :) )

*И најневеројатната:
Барса е спремна да ги шитне и Рони и Деко и Ето (не дека е неверојатно) - а би сакала да го пазари Кристијано Роналдо.

Абе да се земе Карим ќе е сто пати подобро...

Кому му треба Роналдо кога го имаш Меси во тимот? Бензема е 300 пати попотребен од Роналдо. А ова за Алвес е најдобрата вест за оваа недела:):)

Карим нема шанса, бар не оваа сезона. Роналдо по овој притисок од Реал, не верувам да дојде во Барса. Иначе Карим според мене е кандидат за најдобар во следниве сезони. Комплетен напаѓач, среќен ќе биде тој што ќе го добие

Незнам за вас ама мене страшно ме потсеќа на Роналдо...

Абе си има талент момчето и малку потсеќа на Роналдо ама како им го ргна тај на Манчестер уште ме боле:)

Жан Мишел Ола нема да се задоволи со цена под 40милиони евра. А тоа за секој клуб е преголема.
За нас уште помала шанса да го земеме дека веке потрошивме ~30милиони за засилувања. А и требаат пари за десен бек, Замброта замина. :)

ВТФ?

Ааа.... аватарот ми кажува се :)
Мејк лав фелаз... Ама Карим е стрејт - значи, каталонец во душа :pipi:
Шо мене втф коа ти помислуваш на тоа? :baeh:
Ќе си дое Карим кај што му е местото, кај шампионите.:helou:

Alves Move To Barcelona Agreed

Barcelona believe that they have concluded a deal to sign Daniel Alves from Sevilla after face-to-face talks finally saw both clubs agree on a transfer fee.

Тhe Brazilian international was informed by his agent that talks had gone well and that the two sides had settled on a fee of €32m plus incentives and co-operation with a bid for Fernando Navarro.

With the Blaugrana keen to push a move through, technical secretary, Txiki Begiristain and, sporting vice president, Marc Ingla, met with Sevilla president Josј Marнa del Nido and sporting director Monchi.

Talks last from midday until around 8pm and saw all four putting suggestions on the table that eventually resulted in a deal being struck.

While Sevilla began by demanding €35m, Barзa stuck to their estimation of under €30m plus higher incentives, but as the day progressed a fee of €32m was settled upon.

Del Nido wanted more money up front and less in performance related instalments and once the Catalan giants agreed talk turned to Navarro and Barзa's involvement.

Sevilla have been quoted €10m by Mallorca for the full-back which Barcelona still have a stake in, but they want to pay only €7m.

In a curious arrangement, it is believed that the two sides have agreed that some of the difference over €7m that Sevilla pay will be added to Barзa's fee for Alves.

There was a suggestion that the Blaugrana would buy Navarro outright and then use him in a swap deal with Sevilla, but the desire to have the transfer decided this week scuppered that plan.

Alves, who is currently in the United States with the Brazil squad, was told to prepare to join Barcelona and was said to be ecstatic at the news.

Barcelona have already signed Gerard Piquј, Seydou Keita and Martнn Cбceres this summer and after Alves want just one more forward to complete their squad according to reports.

Епа иако не е официјално нека ви е со среќа,наредна година Барса ке биде многу јака.позз

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom