Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Пуста сентименталност, не го менува фактот што некои луѓе страдаат, а јас сум немоќна...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Паааа наместо да си го арчиш денот на жалење по децата во Сомалија и Етиопија, тргни од децата кои се во Твојата непосредна близина-гладни има и овде, во жалосна Македонија, така да наместо да рониш солзи, напрај им добрина, помогни им со Твој конкретен чин на помош.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Паааа наместо да си го арчиш денот на жалење по децата во Сомалија и Етиопија, тргни од децата кои се во Твојата непосредна близина-гладни има и овде, во жалосна Македонија, така да наместо да рониш солзи, напрај им добрина, помогни им со Твој конкретен чин на помош.
Вака душо, нема ти да ми кажеш за кој да плачам а за кој не. Тоа што неможам да го изменам светот во еден ден си го земам при срце и се нервирам. Јас си ја правам мојата добрина секој ден кон децата во мојата непосредна близина кои немаат што да јадат, но тоа не ми е доволно мене. Јас сакам на СИТЕ да помогнам

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.146
Поени од реакции
12.128
Пишуваш километарски постој, со мал миљон прашања во нив...Полека мор, полека. На повеќето прашања веќе имам одговорено, но ако Тебе лично не Ти се разбирливи, тогаш не се срами, кажи дека не „копчаш„ одредени нешта и то е то, не мораш веднаш за се впуштиш во критикување на нештата кои некој на форумов ги објасува а Ти не ги разбираш, разбираш...
Па јас прашувам, не сум ко тебе да не прашувам туку да верувам.
Имаш одговорено, исто како што напиша дека верата е категорија на духот... :) Затоа и препорачав да ги препрочитуваш мислењата свои, не само како тинејџер да го прчиш носот дека нешто знаеш и добро го кажуваш :)
Одговорите се неточни. Надувани празни фрази поточно.

И еве едно прашање, на кое јас ќе дадам одговор, бидејќи претходните нема да ги одговориш или ќе вртиш округло па во ќош.
Зошто атеистите се опседнати со религија?
Заради такви ко тебе да не го трујат светот со незнаење, заради ритуали кои сигурно не знаат да ги објаснат, и нормално празната надеж, и тоа само ако следат еврејски бог :)

P.S. Да биде појасно: Ти самиот рече дека не си експерт за темата. Како ти сведочиш и одговараш на прашања?
Да ги сметаме тие одговори за валидни? Тоа тешко... Така секој ќе одговара и ќе треска зелени и тоа ќе сака да биде апсолутна вистина на дадено прашање :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
П
Одговорите се неточни.
Во ред: моите одговори се неточни, ама Твоиве прашања „пуцаат„ од точност, така? :icon_lol:
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:26 AM ---
П?
Заради такви ко тебе да не го трујат светот со незнаење, заради ритуали кои сигурно не знаат да ги објаснат, и нормално празната надеж, и тоа само ако следат еврејски бог :)
Во ред, еве, јас немам поим од ништо, ама еве, ајде Ти објасни ги ритуалите од мојата вера, ќе можеш? :confused:
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:27 AM ---
P.S. Да биде појасно: Ти самиот рече дека не си експерт за темата. Како ти сведочиш и одговараш на прашања?
Нема(м) обврска да бидам експерт, за да битат точни ставовите кои ги пишуван на форумов. Верата не е световна професија и верата не познава чинови и кариери, како во Светот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.146
Поени од реакции
12.128
Конечно да се согласиме...
Значи напусто одговараш на вакви теми...
Трошиш од ресурсите на форумската база.

Прашњата пуцаат од неодговореност :) Изгледа многу јаки прашања поставувам, штом и ти призна дека не ги знаеш одговорите и ми дриблаш во место...
Ама тоа е... Оди сега во христијанство и одговори ми таму што прашав... :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да ги сметаме тие одговори за валидни? Тоа тешко...
Воа е саде Твој страв, кој е ирелевантен за мојата вер(б)а во Бога.
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:29 AM ---
Конечно да се согласиме...
Не си ласкај, не гледам дека сме се согласиле.
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:30 AM ---
Значи напусто одговараш на вакви теми...
За разлика од Тебе, кој бесцелно си го арчиш денот на форумов, има други форумџии, кои можат многу нешта да научат на и од форумов.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Во ред, еве, јас немам поим од ништо, ама еве, ајде Ти објасни ги ритуалите од мојата вера, ќе можеш? :confused:
Јас сакам за ексорцизам! :)
Ама Мики неможеш да бараш објаснување од некој што не е „твоја вера“. Тоа што ти го подржуваш и во што веруваш, треба нас да ни го објасниш. Еве ти дадов предлог за што да отвориш тема.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Изгледа многу јаки прашања поставувам, штом и ти призна дека не ги знаеш одговорите и ми дриблаш во место...
Ништо не сум признал: она кое го реков, се однесува(ше) на Твоите километарски постови, набиени со прашања, небаре човек е должен да го троши своето време на форумов екслузивно ради Тебе.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.146
Поени од реакции
12.128
Ма твојата верба е ирелевантна на животот што го живееш па што :)
Ирелевантен... еј види што ми кажа христијанинот... браво :)

Мојот став предизвикува кај тебе омраза кон мене(can you feel it?) и одговори од твоја страна, кои се сложивме дека не се точни бидејќи не си експерт за темата за која сакаш ете ти онака, да посведочиш... Не си го срами мртвиот бог аман :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ма твојата верба е ирелевантна на животот што го живееш па што :)
Ахххх, каква јака сугестија. Еве, се откажувам од мојата вера! :icon_lol:
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:37 AM ---
Мојот став предизвикува кај тебе омраза кон мене(can you feel it?)
Не, предизвикува само моја потреба од несогласување со Тебе.
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:38 AM ---
и одговори од твоја страна, кои се сложивме дека не се точни
Пак ќе речам: во ништо не се се сложиле. Не си ласкај без основ.
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:39 AM ---
бидејќи не си експерт за темата за која сакаш ете ти онака, да посведочиш... Не си го срами мртвиот бог аман :)
Ах да, да бев експерт, Ти веднаш ќе се покаеше ради моите одговори, нели? :icon_lol:
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:40 AM ---
Пуста сентименталност, .
Тоа е една од причините зашто нема жени-попови во Црквата.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.146
Поени од реакции
12.128
Воа е саде Твој страв, кој е ирелевантен за мојата вер(б)а во Бога.
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:29 AM ---

Не си ласкај, не гледам дека сме се согласиле.
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:30 AM ---

За разлика од Тебе, кој бесцелно си го арчиш денот на форумов, има други форумџии, кои можат многу нешта да научат на и од форумов.
Ти се дрзна да ми кажуваш како како го минувам денот? :)
Ти христијанину се дрзна да клеветиш? Што нема да очекува човек од вас...
А да си ги држиш нозете до таму каде што ти дозволува чергата понудена од црковните учења?

Јас денот ако сакам го минувам со жени, алкохол, книги, алхемија, наука, на форум играјќи си со твоите мисли... како ми е волја... форумот е само добро орудие да се видат твоите незнаења и бладања :) И јас, го искористувам тоа на секој можен начин... За да научи некој нешто демек :)
Ти во секој случај, најмалку може да кажуваш кој како си го минува денот... Гледај ти како си го минуваш, за другите не бери гајле :)
Кој како сака, така ќе си го минува...

А дека некој ќе научи од форумот нешто, да ќе научи... дека старите вери се излитено парче ткаенина која мора да биде отфрлено...
Затоа ти кажав да си ги видиш мислите на форумот :)

П.С. Да беше ти експерт, ќе поставува посуштествени прашања, а вака... доста се и овие кои што не можеш да ги одговориш... Затоа и ја напаѓаш личноста на членови со кои не се согласуваш и ги сметаш за природен непријател :)
Христијанин си, нормално нема ништо божествено во твоето постоење... прашина и желба за смрт внатре :)

Член од
21 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ако ти си толку „толерантен“, тогаш нема да ти пречи тоа што го прават атеистите. Баш атеистите се таа група на луѓе која нон стоп е нападната од религиозните војници и нон стоп се убедувани за да се приклучат кон „светлината“ и дека таа ќе ги ослободи. Мене не ми е јасно што ако побожите некој атеист ќе ви се обезбеди место десно од Исус?
Луѓето пред се се луѓе, а потоа се делат по вера и нација. Кај мене поделбара застанува кај луѓето што значи дека во сите работи барам логично објаснување па и во религијата. Предпоставувам дека тоа ме прави атеист. Луѓето што не се како мене ги ценам бидејќи тие веруваат во своите убедувања.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јас денот ако сакам го минувам со жени, алкохол, книги, алхемија, наука, на форум играјќи си со твоите мисли... како ми е волја... форумот е само добро орудие да се видат твоите незнаења и бладања :) И јас, го искористувам тоа на секој можен начин... За да научи некој нешто демек :)
Ти во секој случај, најмалку може да кажуваш кој како си го минува денот... Гледај ти како си го минуваш, за другите не бери гајле :)
Алал да Ти е! Како само Ти успева! :icon_lol:

ОК, ај сеа откачи ми се и терај по свое.

Kajgana Shop

На врв Bottom