N
Nessa Alcarin
Гостин
Пуста сентименталност, не го менува фактот што некои луѓе страдаат, а јас сум немоќна...
Вака душо, нема ти да ми кажеш за кој да плачам а за кој не. Тоа што неможам да го изменам светот во еден ден си го земам при срце и се нервирам. Јас си ја правам мојата добрина секој ден кон децата во мојата непосредна близина кои немаат што да јадат, но тоа не ми е доволно мене. Јас сакам на СИТЕ да помогнамПаааа наместо да си го арчиш денот на жалење по децата во Сомалија и Етиопија, тргни од децата кои се во Твојата непосредна близина-гладни има и овде, во жалосна Македонија, така да наместо да рониш солзи, напрај им добрина, помогни им со Твој конкретен чин на помош.
Па јас прашувам, не сум ко тебе да не прашувам туку да верувам.Пишуваш километарски постој, со мал миљон прашања во нив...Полека мор, полека. На повеќето прашања веќе имам одговорено, но ако Тебе лично не Ти се разбирливи, тогаш не се срами, кажи дека не „копчаш„ одредени нешта и то е то, не мораш веднаш за се впуштиш во критикување на нештата кои некој на форумов ги објасува а Ти не ги разбираш, разбираш...
Во ред: моите одговори се неточни, ама Твоиве прашања „пуцаат„ од точност, така?П
Одговорите се неточни.
Во ред, еве, јас немам поим од ништо, ама еве, ајде Ти објасни ги ритуалите од мојата вера, ќе можеш?П?
Заради такви ко тебе да не го трујат светот со незнаење, заради ритуали кои сигурно не знаат да ги објаснат, и нормално празната надеж, и тоа само ако следат еврејски бог
Нема(м) обврска да бидам експерт, за да битат точни ставовите кои ги пишуван на форумов. Верата не е световна професија и верата не познава чинови и кариери, како во Светот.P.S. Да биде појасно: Ти самиот рече дека не си експерт за темата. Како ти сведочиш и одговараш на прашања?
Воа е саде Твој страв, кој е ирелевантен за мојата вер(б)а во Бога.Да ги сметаме тие одговори за валидни? Тоа тешко...
Не си ласкај, не гледам дека сме се согласиле.Конечно да се согласиме...
За разлика од Тебе, кој бесцелно си го арчиш денот на форумов, има други форумџии, кои можат многу нешта да научат на и од форумов.Значи напусто одговараш на вакви теми...
Јас сакам за ексорцизам!Во ред, еве, јас немам поим од ништо, ама еве, ајде Ти објасни ги ритуалите од мојата вера, ќе можеш?
Ништо не сум признал: она кое го реков, се однесува(ше) на Твоите километарски постови, набиени со прашања, небаре човек е должен да го троши своето време на форумов екслузивно ради Тебе.Изгледа многу јаки прашања поставувам, штом и ти призна дека не ги знаеш одговорите и ми дриблаш во место...
Ахххх, каква јака сугестија. Еве, се откажувам од мојата вера!Ма твојата верба е ирелевантна на животот што го живееш па што
Не, предизвикува само моја потреба од несогласување со Тебе.Мојот став предизвикува кај тебе омраза кон мене(can you feel it?)
Пак ќе речам: во ништо не се се сложиле. Не си ласкај без основ.и одговори од твоја страна, кои се сложивме дека не се точни
Ах да, да бев експерт, Ти веднаш ќе се покаеше ради моите одговори, нели?бидејќи не си експерт за темата за која сакаш ете ти онака, да посведочиш... Не си го срами мртвиот бог аман
Тоа е една од причините зашто нема жени-попови во Црквата.Пуста сентименталност, .
Ти се дрзна да ми кажуваш како како го минувам денот?Воа е саде Твој страв, кој е ирелевантен за мојата вер(б)а во Бога.
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:29 AM ---
Не си ласкај, не гледам дека сме се согласиле.
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:30 AM ---
За разлика од Тебе, кој бесцелно си го арчиш денот на форумов, има други форумџии, кои можат многу нешта да научат на и од форумов.
Луѓето пред се се луѓе, а потоа се делат по вера и нација. Кај мене поделбара застанува кај луѓето што значи дека во сите работи барам логично објаснување па и во религијата. Предпоставувам дека тоа ме прави атеист. Луѓето што не се како мене ги ценам бидејќи тие веруваат во своите убедувања.Ако ти си толку „толерантен“, тогаш нема да ти пречи тоа што го прават атеистите. Баш атеистите се таа група на луѓе која нон стоп е нападната од религиозните војници и нон стоп се убедувани за да се приклучат кон „светлината“ и дека таа ќе ги ослободи. Мене не ми е јасно што ако побожите некој атеист ќе ви се обезбеди место десно од Исус?
Алал да Ти е! Како само Ти успева!Јас денот ако сакам го минувам со жени, алкохол, книги, алхемија, наука, на форум играјќи си со твоите мисли... како ми е волја... форумот е само добро орудие да се видат твоите незнаења и бладања И јас, го искористувам тоа на секој можен начин... За да научи некој нешто демек
Ти во секој случај, најмалку може да кажуваш кој како си го минува денот... Гледај ти како си го минуваш, за другите не бери гајле