Европратеник брка македонски новинари од дебата

Статус
Затворена за нови мислења.
Б

Бат Елохим

Гостин
Druze na Makedonija ne i treba mediumski mrak. Na Makedonija i treba i A1, Sitel, kanal 5, Telma, Alfa i.tn. Nezamislivo e vo 21 vek da se zatvaraat mediumi samo zatoa sto ne se po keif na vlasta.
А1 беше телевизија дирекно диригирана од криминалец. Има многу видеа и изјави на Велија за да може да го докаже спротивното.
И сега немало слобода на медиуми? Јас мислам ко овде што се се*е против власт, влада и држава никаде нема.А да сакаш да избегнеш затвор затоа што имаш медиум - и тоа нема. Па уште и да го користиш медиумот???
Не знам која земја и народ би поддржале вакви новинари (од двата табори) ама мене ми се повраќа...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Во секој европски извештај за Македонија, од кога сме кандидат за преговори, ситуацијата во однос на медиумската слобода е посочувана феноменално реално и непристрасно. Прочитај ги извештаите и ќе видиш за што зборувам.
Сега друго е што ние сакаме таму да изгледаме како примерни ученичиња а имаме се кецови и неоправдани... Европа подобро не скенира од нашите родители...
За објективноста на извештајот не се секирајте ич. Јас се секирам зошто дома не правиме ништо за таквото нешто да се промени...
Шо потреба од нивно скенирање?Зошто не ја скенираа Југославија во 87 година ,туку сите поодделно сега...Нивната цел е веќе постигната ,вака да се расправаме и по форуми и по не знам каде ,за полесно да не искористат.
Можда целиот 'скандал' е нивно масло заедно со сите новинари отидени таму ,а кои наводно се две различни фракции.
Јас дома не јадам леб од нив ,ниту живеам таму.Ние немаме никаква врска со нив ,целата фрка е нивниот филм за модерна колонизација преку тнр. глобализација.

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Дебата не е дебата се додека се води еднострано.А новинарите од двата табора не ни сакаат такво нешто.
Може и други новинари ќе повикале или веќе повикале ,сега ги повикале од А1 ,овие непоканетите освен што се обрукаа ништо друго не направија ,знаат во Европа кој е кој ,знаат за CV-то на Мирка и Миленко, нив нема шанси да ги повикат никогаш, па овие сами си се канат

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Дечки одам да спијам а пред тоа морам да им одадам почит на СОРОСоидите и нивните верни подржувачи овде на форумот, успеавте делумно да ја потиснете радоста која ни ја приредија кошаркарите. Секоја чест навистина ви успеа за помалку од 24 часа да не вратите во реалност и да ни кажете дека секогаш ќе бидете тука да ги проституирате државните интереси.
Но едно сум сигурен ве име но ве има се помалку.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Pa dali ima kriminal ili ne ke si kaze sudot. Inaku vo pravoto ima eden princip se vika presumpcija na nevinost sto znaci deka sekoj e nevin se dodeka ne se pokaze sprotivnoto na sud. Ama izgleda otkoga dojdoa patritove ke se promeni naceloto vo Sekoj kriv ako taka odluci familijata i partiskiot sud.
А кога негде е очигледно и каде самите новинари викаат дека им немал платено придонеси и чекале со саати пред канцеларија да земат кеш ?! И ај се гледа дека немаш грам мозок неам намера да се објаснувам со тебе уште си у бунило 6-0 по ред е ... :pos:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Pa dali ima kriminal ili ne ke si kaze sudot. Inaku vo pravoto ima eden princip se vika presumpcija na nevinost sto znaci deka sekoj e nevin se dodeka ne se pokaze sprotivnoto na sud. Ama izgleda otkoga dojdoa patritove ke se promeni naceloto vo Sekoj kriv ako taka odluci familijata i partiskiot sud.
Човекојадецот шо го носиш на аватар беше ослободен под ургенција на некого, памтиш? Не се ни докажа дали е крив или не.
Немој сега да ме етикетираш исти случаи имало и кај портокаловите.
Рамковски е исти тип со Динго ,само немал среќа да одберит правилна страна во моменталниов период.

Член од
19 септември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
4
Јас незнам како воопшто имаш храброст тука да продаваш му*а за бубрези и да џвакаш жила за текучи проблеми (или како да беше таа на К-15)!!! Човек гледај с ГРКОН ШТО ПРАВИ ОНАА БИЉАНА ИМАШ СЛИКА ВИДЕО ДОКАЗ АЛООО ГЛЕДАШ ЛИ ТИ БЕ !!!
Eve uste eden tvoj elokventen komentar. Abe covek ako imas nesto pametno da kazes povrzano so temata kazi, neli gledas deka pravis klovn od sebe pisejki vakvi nesmasni komentari. Ama neznam zaso ne se cudam. Site vmrovci ste takvi koga nemate argumenti pocnuvate da placete i da ja sveduvate debata na licna osnova a cesto vi se slucuva toa.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Дечки одам да спијам а пред тоа морам да им одадам почит на СОРОСоидите и нивните верни подржувачи овде на форумот, успеавте делумно да ја потиснете радоста која ни ја приредија кошаркарите. Секоја чест навистина ви успеа за помалку од 24 часа да не вратите во реалност и да ни кажете дека секогаш ќе бидете тука да ги проституирате државните интереси.
Но едно сум сигурен ве име но ве има се помалку.
Пушти ја еднаш Излези Момче.... да пукнат душманите :D !!!

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Зошто ниеден досега нема направено колку тој што направи за МАКЕДОНЕЦОТ ДА СЕ ЧУСТВУВА МАКЕДОНЕЦ СО СВОЈАТА ЗЕМЈА !!! А за партија на бошњаци, Власи итн да ми кажува за македонски интереси немој молимтисе !!! Зошто се предавници ??? Погледни ги што прават во Брисел и како пренесуваа лажно за ситуацијата тука !!! Сликите ти се поназад а ако сакаш да испаднеш тука паметен пред сите ја неам намера да те убедувам во нешто што си имаш у главата ти !!!
Добро се чувствуваше како Македонец кога ги амнестираа терористите? Сега тазе беше тоа...

Што е тоа што пренесуваат лажно за ситуацијава тука?
А Сител пренесува точно? Ѕинго, коалицискиот партнер на премиерот, пренесува точно?
Канал 5 пренесува добро? Стојменов, коалицискиот партнер на премиерот, пренесува точно?

Вие не знаете што се зборувало на дебатата, ама знаете дека отишле во Брисел да пренесуваат лажно за овдешната ситуација. Хе, хе... Ах бре луѓе...
Треба на Мирка - свирка и на Миленко (екс-кон) да им верувам... На македонските „патриоти“! Тие ќе ми ја бранат мојата земја... Ма ајде бре

Член од
19 септември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
4
А кога негде е очигледно и каде самите новинари викаат дека им немал платено придонеси и чекале со саати пред канцеларија да земат кеш ?! И ај се гледа дека немаш грам мозок неам намера да се објаснувам со тебе уште си у бунило 6-0 по ред е ... :pos:
Ti svrsija replikite od stab i nemas poveke sto da "objasnis" Cudni se ovie portokalovite ocila te pravat slep pri zdrav vid. I od kaj vi teknuva tolku "pametni komentari" da pisete. So sto vi go perat toa mozoceto za da bidete tolku elokventni. Sekoja cest.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.310
Поени од реакции
3.066
Eve uste eden tvoj elokventen komentar. Abe covek ako imas nesto pametno da kazes povrzano so temata kazi, neli gledas deka pravis klovn od sebe pisejki vakvi nesmasni komentari. Ama neznam zaso ne se cudam. Site vmrovci ste takvi koga nemate argumenti pocnuvate da placete i da ja sveduvate debata na licna osnova a cesto vi se slucuva toa.
Ало Зајко ... имаше 100 коментари полни со аргументи а ти најде на мене да ми реплицираш кога јас се уште не сум ни се вклучил во дискусијава. Само морав твоето мислење прво да го реплицирам пошто многу сте ми трагикомични вие и таквите како тебе во последно време....родителите би си ги продале за власт.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Шо потреба од нивно скенирање?Зошто не ја скенираа Југославија во 87 година ,туку сите поодделно сега...Нивната цел е веќе постигната ,вака да се расправаме и по форуми и по не знам каде ,за полесно да не искористат.
Можда целиот 'скандал' е нивно масло заедно со сите новинари отидени таму ,а кои наводно се две различни фракции.
Јас дома не јадам леб од нив ,ниту живеам таму.Ние немаме никаква врска со нив ,целата фрка е нивниот филм за модерна колонизација преку тнр. глобализација.
Една четвртина од жителите на Македонија не јаде леб ни од нив ама ни од „нас“...
Ако сакаш да поентираш дека не ни е потребна Европската Унија, ок тогаш... на место ти е напишаното.

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Зошто ниеден досега нема направено колку тој што направи за МАКЕДОНЕЦОТ ДА СЕ ЧУСТВУВА МАКЕДОНЕЦ СО СВОЈАТА ЗЕМЈА !!! А за партија на бошњаци, Власи итн да ми кажува за македонски интереси немој молимтисе !!! Зошто се предавници ??? Погледни ги што прават во Брисел и како пренесуваа лажно за ситуацијата тука !!! Сликите ти се поназад а ако сакаш да испаднеш тука паметен пред сите ја неам намера да те убедувам во нешто што си имаш у главата ти !!!
А ако јас не се согласувам со тебе и ставовите на власта, и ако не сум толку националистички радикално настроен, дали ќе се девалвира мојата националност и дали во себе би се чуствувал Македонец, помалку или повеќе од другите ?!?!!?
И повторно не одговори на поставените прашања од Nonteizam ???

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Ај шетња Fail си ... А бе Бране бе зошто не даде задолжително средно уште на времето ахх...!!! Погледни ги сликите и линкот и гледај со кого седат во Брисел Биљана, Борјан и компанија и олабај ме немислам со тебе да те убедувам со испран мозок !!!
--- надополнето: Sep 20, 2011 11:10 PM ---

Ти така мислиш....народов Македонски мисли поинаку од тебе и што праиме сега !!!
Ништо, ќе ги пуштаме и понатаму Мирка и Миленко во SWAT мисии за разбивање на „европските душмани“, ќе живееме од патриотските витамини од Плоштадот Македонија, ќе работиме како аргати за 200 евра и ќе ги мразиме предавниците... зошто да не се тие, во земјава ќе тече мед и млеко!

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Една четвртина од жителите на Македонија не јаде леб ни од нив ама ни од „нас“...
Ако сакаш да поентираш дека не ни е потребна Европската Унија, ок тогаш... на место ти е напишаното.
Ти сакаш да им даваш на племено од карпите пари од плаа за да се извадат од криза ??? Извини јас несакам ... !!! Во друштво каде што ме плукаат зошто сите носат Најк а јас патики од кинеско несакам да бидам со нив бе друже !!! Ете и Грчка ќе прогласи банкрот и ете референдум Папандреу за излез на Грчка од Евро зона ... И пари после за овие од екс А1 од каде ??? Немааа .... е немааа !!! Господ гледа и се враќа за сите неправди направени за нашиот народ !!! А предавници имаш колку сакаш во историјата наша и ќе имаме !!! Што повеќе предавници толку ни е поголема нацијата !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom