Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Неможам да сватам како после две кола се најдоа стручњаци да предвидуваат кој ќе освоел, можда Јуве нема да земе скудето али дека Пирло, Лихт, Видал и Вучко се просеци тоа Марли иди кажувај го на некој друг што прати поло а не фудбал.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Неможам да сватам како после две кола се најдоа стручњаци да предвидуваат кој ќе освоел, можда Јуве нема да земе скудето али дека Пирло, Лихт, Видал и Вучко се просеци тоа Марли иди кажувај го на некој друг што прати поло а не фудбал.
Кога беа со Бориело во тимот се надеваа на титула :pos: Не знам како имаат образ да кењаат за овој напад што го има Јуве :tapp:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Што ве гледам чудни сите...сезоната е предолга и се можи да се случи до мај...не предводувајте предвреме бидејќи ова е фудбал не се избори...

Милан реално ја има добитната комбинација од сите тимови во Сериа А за тоа како да се стане шампион и секако имаат највоигран тим..па кога ќе мус е вратат Ибра и Робињо лесно ќе ги победуваат малтие екипи и тука очекувам да набилдаат предност во табелата..

Јувентус се тим во изградба и неможиме да знаеме како ќе се вклопат новите ѕвезди во тимот..вака на прв поглед изгледаат добра екипа каде играчите се борат максимално на теренот за да извлечат било каква победа..и плус вршат силен пресинг и се гледа дека се гладни за титула,тренерот Конте на прв видик се гледа дека е строг и афторитетен спрема играчите(некни Красич го отера упм...) ама не знаеме колку е тактички поткован и колку може да се носи со противничките клубови..за титула мислам сеуште е рано но можеби грешам..ќе видиме

Наполи се добра екипа но мислам дека немаат шампионски менталитет бидејќи сеуште ги сметам за наивни и недоволно искусни за да го издржат притисокот наречен титула...имаат добри иднивидуалци посебно ѕвероите Кавани,Хамшик,Лавеци и Инлер(сите се овие класа играчи за во Италија според мене)..но другиот дел од тимот со Каргањо и Маџо не знам како ќе издржат до крајот на сезоната..па и на три фронта..хм хм..

Интер..Иако сум фан на Интер сепак мислам дека ако оваа сезона мојот омилен клуб ако стигни до 3 место ќе биди премија бидејќи клубот е раштимана банда (моментално) каде никој не знае кој јади и кој пие..со Гасперсон на клупата и со дедоми,прадедоми,бабами,прабабами нема да можи да се носи со горенаведените тимови..иако реално Интер нема лош тим,напротив има добри индивидуалци но се зависи како ќе се вклопат во остатокот на сезоната бидејќи сепак има уште многу до крајот..како и да е јас ќе ги подржувам во секој резултат и ќе бидам зад нив..Forza Inter

Рома..за рома ме мрзи да пишувам бидејќу Пупоне ќе се лути:D
Лацио..за лацио уште повеќе ме мрзи да пишувам бидејќи Пупоне ќе ми реплицира дека Лацио се за никаде и така:D..

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Што ве гледам чудни сите...сезоната е предолга и се можи да се случи до мај...не предводувајте предвреме бидејќи ова е фудбал не се избори...

Милан реално ја има добитната комбинација од сите тимови во Сериа А за тоа како да се стане шампион и секако имаат највоигран тим..па
кога ќе мус е вратат Ибра и Робињо лесно ќе ги победуваат малтие екипи и тука очекувам да набилдаат предност во табелата..

Јувентус се тим во изградба и неможиме да знаеме како ќе се вклопат новите ѕвезди во тимот..вака на прв поглед изгледаат добра екипа каде играчите се борат максимално на теренот за да извлечат било каква победа..и плус вршат силен пресинг и се гледа дека се гладни за титула,тренерот Конте на прв видик се гледа дека е строг и афторитетен спрема играчите(некни Красич го отера упм...) ама не знаеме колку е тактички поткован и колку може да се носи со противничките клубови..за титула мислам сеуште е рано но можеби грешам..ќе видиме

Наполи се добра екипа но мислам дека немаат шампионски менталитет бидејќи сеуште ги сметам за наивни и недоволно искусни за да го издржат притисокот наречен титула...имаат добри иднивидуалци посебно ѕвероите Кавани,Хамшик,Лавеци и Инлер(сите се овие класа играчи за во Италија според мене)..но другиот дел од тимот со Каргањо и Маџо не знам како ќе издржат до крајот на сезоната..па и на три фронта..хм хм..

Интер..Иако сум фан на Интер сепак мислам дека ако оваа сезона мојот омилен клуб ако стигни до 3 место ќе биди премија бидејќи клубот е раштимана банда (моментално) каде никој не знае кој јади и кој пие..со Гасперсон на клупата и со дедоми,прадедоми,бабами,прабабами нема да можи да се носи со горенаведените тимови..иако реално Интер нема лош тим,напротив има добри индивидуалци но се зависи како ќе се вклопат во остатокот на сезоната бидејќи сепак има уште многу до крајот..како и да е јас ќе ги подржувам во секој резултат и ќе бидам зад нив..Forza Inter

Лацио..за лацио уште повеќе ме мрзи да пишувам бидејќи Пупоне ќе ми реплицира дека Лацио се за никаде и така:D..
Шо те глеам за никаде.. (sorry Iosono :icon_lol:)

Премија ќе било Интер да заврши до 3то место.....:cautious:. Па вие сте актуелни светски шампиони бре, 90% од играчите на тимот се од триплете сезоната, истите тие во последните 6 години 5 по ред го освојуваа скудетото и еднаш (лани) беа вицешампиони, + кога на тој тим ќе ги додадеш уште еден Форлан кој беше прогласуван за најдобар играч на светското лани, најдобар играч на Копа Америка оваа година, два пати за најдобар стрелец и што ја таму уште знам, Зарате кој освен што е фудбалска ѕвезда во доаѓање исто така е ѕвезда и во мода и убавина, манекенство итн. ќе има сигурно што да покаже, Милано е неговиот сон и за крај но ништо помалку важно е фактот што овој тим ќе биде предводен од името на еден Гасперини, одличен стратег кој поради своите тактички способности и сличности со легендарниот Фергусон на фудбалската јавноста и е уште по познат како Гасперсон* ! :icon_lol: *За повеќе информации околу квалитетите на Гасперсон обрати се кај Марли

И после ти си ми некој 'оптимист' :icon_lol:

Иначе што се должи на претпоставките еве и јас ќе дадам за најдобар стрелец - Кавани, најдобар асистент - Ибрахимович и најдобар играч - Тиаго Силва ! :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.155
Поени од реакции
18.184
Милан реално ја има добитната комбинација од сите тимови во Сериа А за тоа како да се стане шампион и секако имаат највоигран тим..па кога ќе мус е вратат Ибра и Робињо лесно ќе ги победуваат малтие екипи и тука очекувам да набилдаат предност во табелата..
Me изнасмеа со фамилијата да не пукниш :pos:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.905
Поени од реакции
23.306
Никому нема да кажувам тоа е мое мислење !!

Првиот е звезда во згаснување кој во Милан лани беше резерва и не играше никаква улога во титулата, играч кој е пуштен од тимот да си оди без пари доволно говори, вториот и четвртиот докажани просеци не ме јеби мајке ти дека се ова играчи класа , третиот играл у јебена немачка лига а не у Баерн !!

Значи пак ќе кажам, играчи кои СПОРЕД МЕНЕ се тешки просеци у моментов и неможат да направат разлика од 7-мо пласиран тим до шампионски или што ќе се бори за првите позиции !!

Син, Баерн си е некој изузетак од просечноста на лигата тамо, мада и за Швајни бев скептик и повеќе сакав Хамшик на пример да дојде или Пасторе !!

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288

Првиот е звезда во згаснување кој во Милан лани беше резерва и не играше никаква улога во титулата, играч кој е пуштен од тимот да си оди без пари доволно говори, вториот и четвртиот докажани просеци не ме јеби мајке ти дека се ова играчи класа , третиот играл у јебена немачка лига а не у Баерн !!

Значи пак ќе кажам, играчи кои СПОРЕД МЕНЕ се тешки просеци у моментов и неможат да направат разлика од 7-мо пласиран тим до шампионски или што ќе се бори за првите позиции !!

Син, Баерн си е некој изузетак од просечноста на лигата тамо, мада и за Швајни бев скептик и повеќе сакав Хамшик на пример да дојде или Пасторе !!
но во Јувентус е алфа и омега,едноставно се препороди човекот,го крена нивото на игра за две нивоа......сите добро знаеме кој е Пирло,дека никогаш брзината не му била карактеристика,ами одличната техника,чување на топката,точните пасови и нафрлувања како и слободните удари,за интелегенцијата во играта да не правиме муабет.........човекот има уште две сезони да изигра на одлично ниво - фала шо го набркавте и вие да ни се најдите во животот

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212

Тоа кој ќе се бори за првите позиции ќе се види на крај рано е уште за прогнозирање. Значи сеа поради тоа што бил пуштен без пари, Пирло е истрошен играч :tapp:. Во моментов вие во тимот немате играч ни приближно од она што е Пирло (играч од средината на теренот) сакал ти да признаеш или не тоа си е твое. Точно дека човекот е веќе 31 година али сеуште може да одигра барем 2 сезони на високо ниво. Никој не рече дека Видал (најдобар играч во Леверкузен веќе неколку сезони), Лихт (после Маикон најдобар десен бек во калчото) и Вучко (одличен во Рома изминативе сезони) се класа играчи но просеци сигурно не се.

С

сашенко

Гостин
Јуве немаше средина последниве две години и Пирло каков таков направи голема промена и подобрување во играта.Јуве како јуве имал и претходните години капацитет да заврши неколку позиции погоре на табелата разликата оваа година е што тие неколку дупки што му правеа голем проблем на јуве се закрпени сега.Јуве имаше игра и лани додека не се повредија неколку клучни играчи и се отиде низ брдо после.Сега тие позиции се средени, не којзнае колку квалитетно засилени ама барем со подобри играчи од тие лани.Како што сите знаете јуве немаше проблеми со големите екипи лани него со босите што трчаа како луди и играа како да ја играат последната утакмица во животот.Овој тим во однос на лани нема којзане какво подобруваење ама сепак е позитивно подобрување.Менталитетот и константноста му фалеа на Јувентус и мислам дека моментално има играчи со кои може да се постигне тоа.Сепак не зависи се од квалитетот на играчите туку и од вољата да се игра.Нормално дека квалитетот е најглавното нешто ама и јуве нема до толку утепани играчи сега, сите се квалитетни.Можеби ако се споредуваат со други тимови ке има голема разлика ама ова е добра екипа која со цврста воља и многу трчање може да се избори до првите неколку позиции.Нема да атакуваат на првото место, не можат да го направат тоа годинава.Ама лига на шампиони ке играме следната година, тоа сум сигурен.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Како започна Сериа А, очигледно дека Јувентус е конечно подготвен оваа сезона да се носи со миланските клубови. Наполи тоа го потврди минатат сезона, така да можеме да очекуваме интересна борба за титулата.

Со оглед на тоа што оваа сезона само 3 екипи ќе одат во ЛШ, една од овие 4 екипи (Наполи, Јувентус, Милан и Интер) ќе остане со кратки ракави,

Моја прогноза е дека Интер оваа сезона ќе го "испуши", а Јувентус и Милан ќе одлучат за скудетото.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom