Фан клуб - РК Вардар

П

Паспарту

Гостин
Мислам дека Вардар поочајно никогаш не играл... Пола од србине имаат +34 години, така да во јуни пак ќе почнеме да правиме нов состав. Бев за тоа да му се даде втора шанса на Вујо, но искрено сега се сомневам во неговите квалитети.

Реално гледано, тешко дека ќе му конкурираме на Металург, најверојатно 2то место и оваа година ќе ни биде загарантирано.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547

Ги гледав саботата и никако не можам да кажам дека ова е Вардар кој треба да се носи со Вардар бековите ниеден не даде голови да се изнаигра , Лазаров дури во последните минути го постигна својот прв гол , Додер само 1 гол даде , Петриќ не можеше гол да даде а упати еден голем број на удари кон голот не е тоа тоа од кој се очекуваше за бек. Ратко Николиќ се гледа дека не е ни приближно како во своите најдобри години , Стојанче се бореше ама не ни доби некои добри топки , Собол не видов некоја посебна игра пеналите ги даде и даде и некој гол од игра. Најпозитивно ме изненадиаа левите крила посебно Ојлески се што упати кон голот успеа да влези и Марковиќ . А да и заборавив на Вујовиќ внук му не знаеше кај тера .
П.С со среќа понатаму !

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ги гледав саботата и никако не можам да кажам дека ова е Вардар кој треба да се носи со Вардар бековите ниеден не даде голови да се изнаигра , Лазаров дури во последните минути го постигна својот прв гол , Додер само 1 гол даде , Петриќ не можеше гол да даде а упати еден голем број на удари кон голот не е тоа тоа од кој се очекуваше за бек. Ратко Николиќ се гледа дека не е ни приближно како во своите најдобри години , Стојанче се бореше ама не ни доби некои добри топки , Собол не видов некоја посебна игра пеналите ги даде и даде и некој гол од игра. Најпозитивно ме изненадиаа левите крила посебно Ојлески се што упати кон голот успеа да влези и Марковиќ . А да и заборавив на Вујовиќ внук му не знаеше кај тера .
П.С со среќа понатаму !
Петриќ беше добар, 5 гола даде од едно 7-8 шута, што не е така лошо.Сите од игра за разлика од Собол што даде 6 од кои 4 од седмерци,а мислам дека требаше и поголема минутажа да добие чехот,ми се чини како добар играч.Вујо беше катастрофа,какви лоши измени и ротации направи тоа не е нормално.Петриќ второ полувреме само на крај го стави,Вујо мали од кого не сум видел полош играч го форсираше ептен.Лазаров ќе промаши еднаш или ќе згреши одма со глвата у земја паѓа,одма се губи типот.Си има проблеми со самодовербара и кога ќе почне да греши од една во друга грешка иде.А и таков Вујо го дрежеше у игра.Левите крила одлични беа тука се сложувам со тебе,тие и не извадија нас.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Петриќ беше добар, 5 гола даде од едно 7-8 шута, што не е така лошо.Сите од игра за разлика од Собол што даде 6 од кои 4 од седмерци,а мислам дека требаше и поголема минутажа да добие чехот,ми се чини како добар играч.Вујо беше катастрофа,какви лоши измени и ротации направи тоа не е нормално.Петриќ второ полувреме само на крај го стави,Вујо мали од кого не сум видел полош играч го форсираше ептен.Лазаров ќе промаши еднаш или ќе згреши одма со глвата у земја паѓа,одма се губи типот.Си има проблеми со самодовербара и кога ќе почне да греши од една во друга грешка иде.А и таков Вујо го дрежеше у игра.Левите крила одлични беа тука се сложувам со тебе,тие и не извадија нас.
А најголема грешка на вујо според мене беше што го извади борко ристовски а вардар тогаш мислам дека имаше 3 гола предност.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
А најголема грешка на вујо според мене беше што го извади борко ристовски а вардар тогаш мислам дека имаше 3 гола предност.
Да,да,да и тоа го заборавив.Додуше овој одбрани кога најмногу требаше,но затоа и прими некои голови што Борко нема шанса да ги примеше.Неколку неизградени и слаби шутеви од 9-10 метри прими.Многу лошо се поставува..... неам појма како успеале таков труп да земат.Сака да глуми Мирко Алоловиќ со шпагата негова...........

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
http://dnevnik.mk/?ItemID=0B0F06BA07363F4D9CBF224F9826FEFD

Хаха абе Вујо,Вијо Цар си жими се...:pos:
Победувајте и ќе ви се смирам:pos:
Дечки,не го сфаќајте постот како провокација,или дека ви солам памет и слично....
Ама Вујо не е тренер за Вардар.....дефинитивно.....
Колку сакајте величете го,ама БАТЕТО е толку САМОБЕНДИСАНО,НАРЦИСОИДНО....(во неверојатни граници)....
Сеуште се чудам како е можно ова....
Секаде во нормалниот спортски свет-ТРЕНЕРОТ одговара за играта на играчите,тој си ги бирал,тој треба да го вклопи...
Дури ме потсеќа на Мурињо....(кој исто така бара ОПРАВДУВАЊЕ во сите освен во самиот себе)...:pipi:
Да одиме по ред...
Кој му ги бираше играчите на Вујо?Вујо...
Кој сакаше да се избркаат ланските играчи од калибарот на Надовеза,Маркичевиќ итн...?Вујо...
Ланскиот тим беше двојно посилен од овај....

Вујо е БЛАГОСЛОВЕН шо има еден таков претседател шо можи да му го донеси на ТАЦНА кој сака играч(нормално за балкански критериуми).....:)
И шо играчи донесе?
Ете не дојде тој Русинот Аслањињ....(папучар):D
Е па коа на место на еден Маркичевич го дошлепа Вујо Џуниор:D....(убав тој):pipi:
Кога на местото на еден Божо Надовеза го донесе Филипче и Абутовиќ:D
Да го избркаш Надовеза,да го донесиш-Лазаров:eek:
Петриќ е добар,или беше добар на времето-ама дека е класа НЕ Е,да бидиме реални....
Не знам зошто им беше Николиќ?Ете го Столе си го зедоа,ете го и Никола Маркоски,двајца одлични пикери,голем потенцијал...
Ако беше сеуште во форма Ратко немаше да го бркаат од Париз....( и тоа Париз е еден од најслабите тимови во Франција):D
Му помина времето на Ратко....
Голманот е посебна приказна:D
Единствено Собол, и Марковиќ се вистински засилувања(засега)....
И сега играчите се криви?
Ах бе Вујо.....Легенда беше како играч(заслужено најдобар играч на сите времиња)....,уште поголема "ЛЕГЕНДА"како тренер...(но не во толку позитивна смисла)....:D
Реално гледано Вардар нема никакви шанси со Металург....(иако уште е рано за прогнози,ама веќе се назираат работите)....

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.058
Конечно победа во регионалната лига. Совладан тимот на Цетиње 24-29
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=931
ЛОвќен се вика тимот. Од Цетиње :)
Со нашиот екс тренер, Перо каменот :D
Добро е, да се врати самодовербата со оваа победа. Очекуваме уште подобри резултати...

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Солидна екипа сте совладале со оглед дека тоа е Црногорскиот шампион.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Мојковац беше шампион,Ловќен мислам дека купот го зеде...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.058
http://www.vijesti.me/sport/lovcen-porazen-vardara-clanak-39408

Vardar: Abadžić, Ristevski (14 odbrana i sedmerac), Stilov, Oljeski, Nikolić 3, Simović 7, Doder, Vujović, Kukoski, Sobol 7 (1), Petrić, Jovčevski, Marković 5 (1), Lazarov 1, Abutović 1, Angelovski 1.

Собол најдобар одново, заедно со Симовиќ.
Според перо иако сме биле подобри и заслужено сме тепале, сепак сме имале помош од Српската судиска двојка :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.058
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=63505D4410071F46BCA2353B0B7B5A7A

Некои од играчите го изненадија Вујовиќ. Ова особено се однесува за Анѓелковски, кој иако имаше понуди да игра по 60 минути во Куманово, реши да ја чека шансата во Вардар. Ја доби во Цетиње во последните 15 минути и ја оправда.

- Тренерите некогаш грешат во процените. Така беше и во мојот случај со Александар. Тој внесе нова свежина во нападот, вели Вјуовиќ.

Алелуја:icon_lol:

П

Паспарту

Гостин
www.falakurcu.com.mk

Се надевам дека кога веќе не прават тим што може да му парира на Металург, ќе им дадат шанса на младите на местото на прескапите недоквакани срби, црногорци, тунгузијци и штотијазнамуштекојанационалност-ци...

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=63505D4410071F46BCA2353B0B7B5A7A

Некои од играчите го изненадија Вујовиќ. Ова особено се однесува за Анѓелковски, кој иако имаше понуди да игра по 60 минути во Куманово, реши да ја чека шансата во Вардар. Ја доби во Цетиње во последните 15 минути и ја оправда.

- Тренерите некогаш грешат во процените. Така беше и во мојот случај со Александар. Тој внесе нова свежина во нападот, вели Вјуовиќ.

Алелуја:icon_lol:
За Ангеловски и јас клавам рака в оган . Одамна немало така перспективен бек во Македонија има се само треба да го играат и да учи а со тоа што го држи на клупа ништо нема да напредне . Првата одлука на Вујовиќ која ја почитувам оваа сезона

Kajgana Shop

На врв Bottom