Што ги прави децата среќни?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Целта на темава ми е да составиме една листа по приоритет, на 5-те најважни работи кои ги прават децата среќни. Претпоставувам дека ќе прочитаме различни ставови и мислења.

Значи од 1 до 5, рангирајте ги работите кои ги прават децата среќни.

Дали е тоа: семејството, детската игра, пријателите, цртаните на телевизија или пак можеби сонот и фантазиите.

Кое е вашето мислење?

до колку години ги сметаме за деца? Пошо ја сум 16ипол па уште се чуствувам ко дете,а ако ти кажам шо ме праи среќен,тоа веќе не е за деца (y)

до колку години ги сметаме за деца? Пошо ја сум 16ипол па уште се чуствувам ко дете,а ако ти кажам шо ме праи среќен,тоа веќе не е за деца (y)

Се додека се сметаме за дете. Еве пошто ти така се чувствуваш, кажи што те прави среќен, а ние според тоа ќе процениме дали реално си дете или ти субјективно ги гледаш работите :)

Се додека се сметаме за дете. Еве пошто ти така се чувствуваш, кажи што те прави среќен, а ние според тоа ќе процениме дали реално си дете или ти субјективно ги гледаш работите :)

1.Како и секое дете на мои години,гледам да плеснам нешто .
2.Излегување со другарите на пивце.
3.Да изиграм квалитетна партија баскет со екипата.
4.Да имам троа повеќе кеш во џебот.
5.И со татко ми кога одиме да пецање..(рибари ко демек) а со тоа повеќе се здружуеме и си праиме машки муабети.

Во глобала то е ,има и други работи,али пошо рече само пет,тоа е тоа што можев да го издвојам..

На прво место би го ставила семејството,чуството дека се сакани, дека се на сигурно, дека родителите и посветуваат внимание, се грижат за нив, им пружаат љубов мислам дека се не заменливи, а потоа доаѓаат другите работи.

1. Позитивна енергија, среќно семејство - кога дома се сите среќни и не се тепаат и дерат децата се уште по пресреќни, никој не смее да го наруши мирот на едно дете тоа е првенствена работа.
2. Играта - безрезервно они се еден бунар неисцплив полн со енергија, детстката игра не смее да престанува така ќе можат да се чувствуаат и среќни и спокојни.
3. Грижата - кога се посветуваме на нив и кога им покажуваме колку ги сакаме, поголема среќа од таа нема.
4. И подароците се исто така еден огромен дел кој ги исполнува :)
5. Разговор, објаснување тие се сунѓери не видени и сакаат се да знаат и кога им кој да им одговара на нивните милион прашања тогаш најубаво се забележува огрмната насмевка на нивните лица и ококорените очи полни со желба :)

1. Љубов,
2. Да се разговара со нив,
3. Да се социјализира преку игра или дружење,
4. Родителите да се грижат за своето дете,
5. Сладолед

Да им се даде умерена слободна
Да им се пружат 50% од желбите (другите 50% нека ги, да имаат причина да постигнат сами нешо у животот)

Да им се даде умерена слободна
Да им се пружат 50% од желбите (другите 50% нека ги, да имаат причина да постигнат сами нешо у животот)
а ако има 3 желби ќе му исполниш една ипол?
на кој начин воопшто ќе рачунаш процент на исполенти желби во денот, неделата... месецот?

а ако има 3 желби ќе му исполниш една ипол?
на кој начин воопшто ќе рачунаш процент на исполенти желби во денот, неделата... месецот?
Кој си ти бе всусношт? Постоиш?

Кој си ти бе всусношт? Постоиш?
остај, то не е дел од темата, прашањето е многу едноставно, на кој начин ќе утврдиш колкав е процентот на детските желби исполнет? некоја тетратка ќе водиш, на дигитрон ќе рачунаш?? дневно, неделно, месечно??

па во овие тешки времиња веројатно поубав компјутер, повеќе лајкој на фејсбук и добар скор на кантер го прават детето среќно, и нормално што повеќе пари
а порано само дај му 2 банки колку да си купи едно сокче и остави го цел ден надвор нека се радува со другарите играјќи разни игри и спортови
порано: ај бе идиш да играме фудбал? - да бе да идам имате топка или да земам? ...
сега : ај бе идиш да играме фудбал? - да бе да песо или фифата да ја земам? а џојстик имаш?...

остај, то не е дел од темата, прашањето е многу едноставно, на кој начин ќе утврдиш колкав е процентот на детските желби исполнет? некоја тетратка ќе водиш, на дигитрон ќе рачунаш?? дневно, неделно, месечно??

еве како ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom