Европско Првенство 2011 - Литванија (општи информации)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.667
Поени од реакции
11.817
:pos: Јас да сум ќе му вратам па што сака нека е
--- надополнето: Sep 19, 2011 9:32 PM ---
Каде можам да то најдам цел натпревар со Литванија бев на екскурзија сакам да го гледам дали знае некој да ми даде линк ?
Кој го сака мечот Македонија Литванија, а нема акаунт на Замунда.нет, може да го симне од Замунда.мк еве линк http://zamunda.mk/torrents-details.php?id=1540&hit=1
Повели

Член од
11 февруари 2009
Мислења
546
Поени од реакции
78
Заблагодари му се на DImz тој најде линк јас само ставив овде :)
Епа фала ви и на двајцата,ама сепак ти ми го најде мене...иначе фала DImz :) Ама имам некој проблеми не сака да почне да се симнува незнам зошто...

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Пицата "Македонија" најмногу се јаде
Иако ја елиминиравме нивната репрезентација во четврт-финалето на Евробаскетот, Литванците не жалат премногу за пропуштената шанса да освојат медал на домашен терен. Интересен доказ за тоа е една пицерија во Вилнус, која по повод Евробаскетот направи 24 нови видови пици, колку што имаше и учесници. Пиците се крстени по земјите-учеснички, а токму пицата Македонија е меѓу најбараните во ресторанот. Македонската пица се јаде и неколку дена по поразот на литванскиот тим од нашата репрезентација, а по неа најбарани и највкусни се германската, литванската и италијанската.
Грчка, црногорска и хрватска пица речиси и никој да не побарал досега.
Во Вилнус, каде што викендов беа сместени околу 500 македонски фанови, Литванците го прифатија поразот машки и извлекоа поука од него дека домашните сали не се никаква предност да се стигне до пиедесталот. Нашите фанови беа атракција во литванската престолнина, а некои од Литванците толку многу беа фасцинирани од македонската фаланга, што почнаа да ја гушкаат и да признаваат дека Македонија е најдоброто нешто што му се случи на Европското првенство.
- Бевте најдобри, заслужно нè победивте. Вашите навивачи се неверојатни - велат граѓаните на Вилнус.

Наши полицајци се грижеа за безбедноста на фановите

Поради инцидентите со навивачката група што минатата среда пристигна со чартер-лет на мечот Литванија-Македонија, македонската полиција мораше да ги засили безбедносните мерки за фановите што со три чартер-лета пристигнаа во петокот во Каунас. Шестмина припадници на МВР се грижеа за безбедноста на нашите фанови, а уште десетмина нивни колеги дојдоа да навиваат и да $ дадат поддршка на нашата репрезентација.

Литванските невести им се допаднаа на Македонците
Македонските навивачи научија и неколку обичаи на литванскиот народ. Наместо моминска вечер, Литванките имаат традиција на денот пред свадбата да печат колачи, кои подоцна, заедно со љубовна порака, ги продаваат на пешачката улица во стариот дел од градот. Нашите фанови им ги купија сите колачи за среќа, а невестата со своите деверици собра доволно пари да си купи апарат за домаќинство.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Македонија дава 3м да се играат предквалификациите за ОИ во Лондон во Македонија во Борис Трајковски.Од агенцијата за млади и спорт кажуваат дека се ќе сторат а се играат тука квалификациите.

ЌЕ ГОРИ!

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Сите се разотидоа од Олимпијакос и грчко првенство, он сеа потпиша...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.922
Поени од реакции
16.193
Сите се разотидоа од Олимпијакос и грчко првенство, он сеа потпиша...
Како па ќе нема конкуренција сеа.
Иначе до место немаше да дојди во стартната петорка ако останеше тој состав на Олимпијакос.
Сите бегаат од Грција поради слабите финансии, тој таму оди. Ама добро, името барем вреди, шо е битно во каква состојба е клубот.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Македонија дава 3м да се играат предквалификациите за ОИ во Лондон во Македонија во Борис Трајковски.Од агенцијата за млади и спорт кажуваат дека се ќе сторат а се играат тука квалификациите.

ЌЕ ГОРИ!
Извор?
Негде прочитав па дека Литванија нудела 2 милиони ,а ФИБА Европа барала 5.:confused:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Мислам дека чичко Никола ќе бидит добар и ќе одвојат пари за организација.Единствен проблем не од организациска ,туку од други познати причини мислам дека ќе се јужниве.
Во никој случај нема да им се бендисат турнир во Македонија (макар шо им е најблиску ,а со оглед на нивната финансиска состојба би им одговарало) ,нема да издржат ни едно претставување во БТ со Република Македонија ,камо ли не знам колку утакмици.Сите сме свесни колкаво е нивното влијание во ФИБА Европа.А ништо чудно и да земат некој кредит плус ,па да побараат тие организација ,само да ни одат контра.

Зато би требало нашиве да изработат набрзина ,од Владата одма средства да им пуштат и да реагираме дури не се уште освестени и да ја земиме таа организација.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Дајте некој нека реагира да се смени ова од википедија
http://en.wikipedia.org/wiki/Pero_Antić
Пишувани се глупости од јужниве педери,играл за Република Скопје,националност-Скопјанин :tapp::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom