В
Вори
Гостин
Доктор,стварно.Пред ова првенство немав баш добро мислење за него,но после ова за мене Марин е тренериште.Фала и чао.
Ништо нема лошо во малку конструктивна критика.ќе бидам малце критичен(не ме тепајте аман !). скоковите никако да ги оправиме,не знам дали е до селекторот,ама тука ќе го поставам прашањето,исто играта во напад повеќе беше дај му на Владо или пак на Бо - шо знаат нека прават........иначе поставеноста во одбраната беше фантастична...
Што ќе прави со Симиќ, тој у најдобри дани не може да игра за репрезентација, башка имаше доста играчи на таа позиција, место кој да игра Симиќ ?Да да, денес коа паркирав до беверли го видов, таман кога го сликаше еден новинар.
Инаку морам да признам дека ме изненади, он е заслужен за тактиката, а и он не би бил ништо без играчите да даваат 200% на еден натпревар.
Единствена грешка, ама ГОЛЕМА грешка му беше што ги викна Симоновки и Димчевски, а не зеде искусни играчи кои ќе имаа придонес за играта. Тасевски, Симиќ па дури и Перо Блажевски.
Млади играчи се земаат да стекнат искуство со по некоја минута но не да греат клупа, сигурен сум дека некој постар ќе имаше поголем придонес.
За друго ништо не му замерам.
Да да, секоја чест и за Врба .... само не ми е јасно зошто за цело време на прославата беше некако потиштен. Не покажа никаква емоција . Дали е разочаран (заради вниманието (кое го залужи) а што не го доби ) стриктно заради овоа што е наведено во статијата - самиот си знае. Но несомнено е дека и тој има голем удел во овој наш успех.Не знам дали би до сега објавен нити пак сум сигурен дека тука му е местото на текстов ама мислам дека секако е вреден за споменување: http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=784