Протест на кошаркарите на Катар на Азиското Првенство

• Креатор на темата Креатор на темата _Тони_
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Локација
Dracevo
Кошаркарите на Катар протестираат на одлуката на Фиба да дисквалификува 5 натурализирани кошаркари од нивниот национален тим и погледнете како го прават тоа !

За оние кои не им е јасно што се случува 5 од вкупно 6 кошаркари на Катар прават по 5 лични грешки со што натпреварот мора да биде прекинат !

Вчера цел ден мислев што е работата што било 4-40.Милсев прво некоја грешка е али видов и други страни...

Најјак момент е првиот напад,како Теодосиќ да го гледам :)

Да сум на чело на ФИБА ќе забранам да се натурализираат странски играчи за да играат за национален тим, бидејќи ако вака се продолжи репрезентациите ќе личат на клубови, ја не знам кој мерак е да ти победува државата а не ти ја носат победата твои луѓе

Да сум на чело на ФИБА ќе забранам да се натурализираат странски играчи за да играат за национален тим, бидејќи ако вака се продолжи репрезентациите ќе личат на клубови, ја не знам кој мерак е да ти победува државата а не ти ја носат победата твои луѓе

Кажи им го тоа на французите.

Кажи им го тоа на французите.

Нема врска ова, во француската репрезентација ретко кој е натурализиран само за да игра за репрезентација, скоро сите тие црнци што играат за Франција имале пасош од поодамна. За ова имам правено муабет со професор по француски кој долго време бил во Франција, таму ситуацијата е таква, сакаш француски пасош - еве ти, ама секаде ќе се водиш како французин а не како конгоанец, на пример..

Видете и во фудбалската репрезентација колку само црнци има па ќе ви стане јасно дека французите не го прават тоа што го прават другите репрезентации кога натурализираат играчи само за да играат за нивната репрезентација. Како што тоа беше пример со Мекејлеб на првенството..

Уф штета што не можеме да играме со вакви кретенски екипи да им одржиме лекција :D

Селектор на Катар не беше некој наш на кој моментално не ми текиња на неговото име.
Или на Кувајт беше?

ако овие играат кошарка онда можам ја слободно да се пријавам да играм море не само ја него цела кајгана па да напраиме 100тина екипи. и на шо личи ова бе несмееш човек да допреш одма фаул... ц ц ц море овие судииве да беа тука некаде на балканскиве земји и вака да правеа ја гарантирам дека немаше да си одат неисчукани! ке им се изнатепаа и тоа ЈАКО!

Селектор на Катар не беше некој наш на кој моментално не ми текиња на неговото име.
Или на Кувајт беше?

Кувајт, Јорданчо Давитков

Нема врска ова, во француската репрезентација ретко кој е натурализиран само за да игра за репрезентација, скоро сите тие црнци што играат за Франција имале пасош од поодамна. За ова имам правено муабет со професор по француски кој долго време бил во Франција, таму ситуацијата е таква, сакаш француски пасош - еве ти, ама секаде ќе се водиш како французин а не како конгоанец, на пример..

Видете и во фудбалската репрезентација колку само црнци има па ќе ви стане јасно дека французите не го прават тоа што го прават другите репрезентации кога натурализираат играчи само за да играат за нивната репрезентација. Како што тоа беше пример со Мекејлеб на првенството..
Само Ноа им е натурализиран, и можеби Паркер кој е роден у Белгија, они си се скоро сите родени у Франција

Ами со Бо шо прајме? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom